Αυτοκίνητα – Γενική συζήτηση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Εγώ όλα τα λάστιχα τα περνάω με ειδικό συντηρητικό που τα κρατάει μαλακά, της Sonax
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

γλυκερινη παιδια για τα λαστιχα. ναι λεω αυτη που βαζουμε στην κρεμα μας.
αραιωμενη με νερακι.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Μάλλον πάω για ρουλεμάν μπροστά αριστερού τροχού. Το τρελό της υπόθεσης? Το γνήσιο Opel που κατασκαευάζεται από την skf ή την fag κάνει 65 ευρώ, ενώ το ίδιο ακριβώς από τις 2 αυτές εταιρείες αν το αγοράσεις απευθείας κάνει 25...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Και φυσικά να το παρεις απο αυτές και όχι απο την opel! Η και κάποιο ημιντασιόν Γερμανικό απο κάποιο μαγαζί με ανταλλακτικά. Εγώ 2 φορες έχω βάλει χωρίς πρόβλημα :megagrin
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Τα ρουλεμάν δεν πάνε ζευγάρια Δημήτρη?
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δεν ξερω πως ειναι η νομοθεσια στην Ελλαδα, αλλα εδω εαν εχεις ατυχημα το οποιο προηλθε απο βλαβη ιμιτασιον ανταλλακτικου (και οχι αναγνωρισμενου) τοτε πληρωνεις και τη ζημεια που εχει παθει ο αλλος, αφου η ασφαλεια δεν σε καλυπτει! Νομοι για την ασφαλεια σας κυριοι...
Τα ρουλεμαν που λεει ο Δημητρης ειναι μεν τα ιδια αλλα πιο φτηνα γιατι δεν εχουν παρει την επισημη εγκριση της εταιρειας.

Ξερω, στην ουσια ειναι moneykiller αλλα οπως ειχε πει ενας ελληνας (σχεδον) σοφος του αεροπορικου χωρου: "Αν νομιζεις οτι η ασφαλεια ειναι ακριβη, δοκιμασε ενα ατυχημα!" - "If you think safety is expensive, try an accident!"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Apostolos έγραψε:Τα ρουλεμάν δεν πάνε ζευγάρια Δημήτρη?
Απόστολε στα γνήσια ίσως να γίνεται αυτό (που νομίζω πως και σ αυτά πάνε και ξεχωριστά!)
Stefanos έγραψε:Νομοι για την ασφαλεια σας κυριοι...Τα ρουλεμαν που λεει ο Δημητρης ειναι μεν τα ιδια αλλα πιο φτηνα γιατι δεν εχουν παρει την επισημη εγκριση της εταιρειας.
Στέφο σ αυτό θα διαφωνήσω λίγο! Δέν είναι πιο φτηνά γιατί δεν έχουν πάρει την έγκριση της εταιρίας.Σε πολλές περιπτώσεις (καλά δε μιλάμε να ψωνίζεις απο μοναστηράκι έτσι?) είναι πιο ακριβά απλά γιατί δεν γράφουν opel επάνω! Το ρουλεμάν της skf είναι ακριβώς το ίδιο με της opel. Και όταν λέω ίδιο εννοώ πως όπως είναι γνωστό η opel και η κάθε opel δεν φτιάχνει τα πάντα. Το ρουλεμάν το φτιάχνει η skf και η οπελ στα γνήσια της γράφει επάνω opel και το πουλάει όσο γουστάρει. Η skf βγάζει τετοια ρουλεμάν με την δική της φίρμα επάνω και το πουλάει κι αυτή όσο θελει (συνφωνα βέβαια και με τις τιμές στα υπόλοιπα ρουλεμάν της). Καμία εταιρία δεν βγάζει τα πάντα όπως ξαναείπα! Η opel (που γνωρίζω και ως χρήστης αλλα και δουλευοντας 1 χρόνο στα ανταλλακτικά της) δεν βγάζει τακάκια,μπουζι,διακόπτες, μίζες, δυναμό και άλλα τέτοια επιμέρους μέρη στο αυτοκίνητο. Τα ηλεκρεικά της είναι bosh και πολλά γράφουν bosh επάνω και άλλα opel. Το ίδιο λοιπον διακόπτη που η bosh δίνει στην opel η opel πάνω γραφει opel (ή το αφήνει bosch αν δεν πολυφαίνεται!) ενώ η bosh το πουλάει κι αυτή με το όνομα της! Ετσι και με τακάκια, δίσκους (βλέπε valeo), μπαταρίες (βλεπε πάλι valeo!) αλλα και αμέτρητα άλλα μέρη!

Οπότε το να πάρεις εσύ ενα ρουλεμάν απο την skf πχ που το ίδιο ακριβώς δίνει και η skf στην opel αλλα η skf το πουλάει μιση τιμή δεν έχει καμια μα καμια διαφορά.
Stefanos έγραψε:Αν νομιζεις οτι η ασφαλεια ειναι ακριβη, δοκιμασε ενα ατυχημα!" - "If you think safety is expensive, try an accident!"
Καλά αυτό σε γενικές γραμμές ειναι σωστό αλλα επειδή είμαστε στην Ελλάδα κάτι τέτοια ωραία τα ακουγα κι εγώ σε μια άλλη εταιρία που είμουν στα ανταλλακτικά και πάλι (suzuki στα αυτοκίνητα) και στο κάθε service τα μισά ανταλακτικά που βάζαμε επάνω ήταν ημιντασιόν (και του κ@#$λου ημιντασιόν μάλιστα) γιατί τύχαινε να είχαμε ελλείψεις, και ο πελάτης όχι μόνο δεν το ήξερε, αλλά τα πλήρωνε και πιο ακριβά απο τα γνήσια. και κατα τα άλλα το έφερνε στην αντιπροσωπεία και ήταν και περίφανος και κοροιδευε και τους άλλους που το πήγαιναν σε μή εξουσιοδοτημένο!

Οπότε σίγουρα θέλει ψάξιμο το οποίο δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αλλα πιστευεις πως τα τακάκια που έχω εγώ πχ. στο astra της brebo που έχουν λίγο μικρότερη τιμή απο της opel είναι λιγότερο καλά? Ημινταστιόν θεωρούνται και αυτά για την opel. Οπως και το skf το ρουλεμάν ημιντασιόν θεωρείται πιστευεις πως η sfk που είναι κορυφή στο είδος δεν βγάζει καλά ρουλεμάν? Ασε που είδικά στο συγκεκριμένο μιλάμε για το ίδο ακριβώς ρουλεμάν αφού και της όπελ η skf τα κάνει!

(πάλι ενα κατεβατό έγραψα :dash )
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να διαχωρίζουμε το imitation από το aftermarket, όπου το πρώτο σημαίνει ανταλλακτικό αμφιβόλου ποιότητας, ίσως κινέζικο, ενώ το δεύτερο εφάμιλλο και μερικές φορές καλύτερο από το γνήσιο, πχ Brembo, Ferodo, SKF κλπ..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Έτσι όπως τα λές είναι Δημήτρη. Απλά για τις αντιπροσωπείες όλα τα άλλα είναι ημιντασιόν. Δεν τους ενδιαφέρει για ποια μάρκα μιλάς! Εκτός βέβαια απο τις επίσημες συνεργασίες που κάνουν. Δηλαδή αν για ένα μοντέλο τους διαφιμήζουν πως εκτός των άλλων εχει και τις οχταπίτονες δαγκάνες της brebo ε μετα δε νομίζω να τα λένε ημιντασιον! :megagrin
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Stefanos έγραψε: "Αν νομιζεις οτι η ασφαλεια ειναι ακριβη, δοκιμασε ενα ατυχημα!" - "If you think safety is expensive, try an accident!"
ωραίος!!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”