Για την ποιότητα των Taylor, είχα διαβάσει και εδώ και σε ξένα forum και δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία από την πλευρά μου, ότι πρόκειται για hi-end προϊόντα (κλασσικό αγγλικό προϊόν) και με εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής. Αυτό που διάβασα επιβεβαιώθηκε περίτρανα όταν πέρυσι πήρα την πρώτη μου κρέμα Sandalwood. Υπέροχο άρωμα και φανταστική ποιότητα. Και οι αρχικές μου εντυπώσεις δεν άλλαξαν στο παραμικρό όλο αυτό το διάστημα.
Αυτή την φορά το ένστικτό μου (που είναι καλώς ή κακώς το βασικό μου κριτήριο για την οποιαδήποτε ξυριστική αγορά) με ωθούσε να πάρω και την Jermyn Street. Είχα διαβάσει εξαιρετικές κριτικές για την κρέμα αυτή, είχα δει σε βίντεο από ανθρώπους που τους παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό και εμπιστεύομαι την γνώμη τους να μιλούν με πολύ ενθουσιασμό για αυτήν, είχα μυρίσει και το αντίστοιχο σαπούνι της εταιρίας, δεν χρειάστηκε και πολύ. Από την στιγμή που αρχίζω να ενδιαφέρομαι (από ένστικτο πάντα και με βάση τις προτιμήσεις μου) για κάποιο προϊόν, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να το αποκτήσω.
Αρωματικά, έπαθα αυτό που περιγράφει και ο Χρήστος στο πρώτο post. Όταν πρωτομύρισα το σαπούνι, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Η πρώτη κουβέντα που είπα είναι “συμπαθητικό”, ενώ από μέσα μου σκέφτηκα “απορώ γιατί το παινεύουν τόσο”. Όσο όμως περνούσε ο καιρός και το ξαναμύριζα, όλο και περισσότερο άλλαζα γνώμη. Μέχρι που το ερωτεύτηκα! Το άρωμά του ασφαλώς και δεν μπορώ να το περιγράψω, το μόνο που θα πω είναι ότι έχει μια απίστευτη ομορφιά και φρεσκάδα, είναι αριστοκρατικό και αρκετά έντονο, χαρακτηριστικό των Taylors.
Οπτικά η κρέμα όπως είπα και στην αρχή που την πήρα, είχε διαφορετική όψη και υφή σε σχέση με την Sandalwood. Έχει πιο ασημένιο χρώμα, είναι πιο καλλυντικό το χρώμα της σε σχέση με την Sandalwood, που είναι πιο λευκή/υποκίτρινη. Επίσης και η υφή τους διαφέρουν μεταξύ τους, η Jermyn είναι πιο κρεμώδης, μαλακή, μεταξένια σε σχέση με το σανδαλόξυλο. Και δεν τίθεται θέμα παλαιότητας, καθώς και οι 2 είναι καινούργιες. Αυτό μου έκανε αρχικά ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς νόμιζα ότι όλες οι Taylor είχαν τα ίδια συστατικά και άλλαζε μόνο το άρωμα. Με μια ανάγνωση όμως των συστατικών, διαπίστωσα ότι έκανα λάθος.
Η διαφορά των συστατικών φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η Jermyn ήταν πιο προσεγμένη, περιείχε sheed butter και μάλλον ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα η περιγραφή για ευαίσθητα δέρματα. Ακόμη και η συσκευασία είχε διαφορές (στην Jermyn έχει ανάγλυφα το λογότυπο της εταιρίας εξωτερικά περιμετρικά του μπολ και εσωτερικά στο καπάκι) που σου δίνουν αυτή την αίσθηση της πολυτέλειας, αυτό το κάτι παραπάνω. Σίγουρα πάντως η όλη παρουσίαση, σε συνδυασμό με το προϊόν δικαιολογούν τα λίγα παραπάνω ευρώ σε σχέση με τις υπόλοιπες της εταιρείας.
Πολλοί δε αναφέρουν ότι αυτή και η Avocado είναι οι καλύτερες της σειράς. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω, καθώς δεν έχω δοκιμάσει τις υπόλοιπες. Σίγουρα όμως μπορώ να πω ότι η Jermyn Street είναι κορυφαία.
Ο αφρισμός τάχιστος, εύκολα και πολύ όμορφα δημιουργήθηκε ένας ποιοτικότατος αφρός, ενυδατικός, γλιστερός και με πολύ καλή προστασία. Το ξύρισμα ήταν πάρα πολύ καλό, αριστοκρατικό θα έλεγα. Ευωδίασε το μπάνιο, άρωμα που χαίρεσαι να το μυρίζεις και δεν σε ενοχλεί καθόλου. Παρότι μου βγάζει μια απίστευτη φρεσκάδα, δεν θα έλεγα ότι είναι μόνο για το καλοκαίρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα όλο τον χρόνο. Η λεπίδα κυλούσε ομαλά, η αίσθηση που είχα στο δέρμα μετά το ξύρισμα ήταν μεταξένιο, απαλό και πολύ σωστά ενυδατωμένο. Όπως ακριβώς περιμένεις από ένα καλό προϊόν.
Συγκρινόμενο με την Sandalwood, θα έλεγα ότι είναι μισό κλικ πιο πάνω ποιοτικά και αρωματικά, σου βγάζει λίγο παραπάνω πολυτέλεια. Χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει το σανδαλόξυλο σε καμία περίπτωση. Ήταν και παραμένει στις αγαπημένες κρέμες μου, με πολύ μικρή διαφορά από την Jermyn.
Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα ποιοτικότατο προϊόν και ασφαλώς κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξή μου για τις κρέμες, με μικρή διαφορά από πίσω του να ακολουθεί το σανδαλόξυλο. Για μένα η ποιότητα των Taylors είναι πολύ υψηλή!