Τaylor of Οld Βond Street - Sandalwood (σαπουνι)

NavalArchitect

Alexis_3 έγραψε:Εγώ έχω πρόβλημα με την κρέμα της εατιρίας την σανδαλόξουλου.... Πήγα να την χρησιμοποιήσω χτές πρώτη φορά ωραία και καλά ξεκινάω χτύπημα μια χαρά στην αρχή όλα ωραία και ξεκινάω να την βάζω στο πρόσωπο.. Στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα που δεν είχε αγγίξει φυσικά το πρόσωπό μου ξυράφι τότε άρχισε να με καίει πολύ έντονα στο πηγούνι! Πρώτη εφαρμογή δεν είχα κάνει τίποτα άλλο μόνο ντούζ! Δεν ξέρω γιατί το έπαθα αλλα φυσικά την ξέβγαλα αμέσως και τελικά ξυρίστικα με την έμπιστη palmolive... Θα την ξαναχρησιμοποιήσω μέσα στην άλλη βδομάδα μάλλον και μάλιστα όχι για να ξυριστό αλλα δοκιμαστικά να δώ αν θα με κάψει και μετά θα την ξεβγαλώ... Αν δώ ότι με καίει θα πουληθεί άμεσα... :cry :cry :cry :cry :cry :cry
Το έχω γράψει ότι αυτές οι κρέμες (Creightons) είναι έτσι σε πολλούς, τους δίνουν κάψιμο και ερεθισμό. Κάτι έχουν μέσα και το προκαλεί αυτό. Μη ξαναχρησιμοποιήσεις κρέμα ToBS / GFT / T&H κατευθείαν στο πρόσωπο για face lathering, δεν θα μπορέσεις ούτε το ξύρισμα να ευχαριστηθείς ούτε το πρόσωπό σου να φροντίσεις. Δεν το παθαίνουν αυτό όλοι, αλλά εσύ κι εγώ Αλέξη μου είμαστε μέσα στους πολλούς στους οποίους το face lathering με αυτά τα προιόντα δεν δουλεύει.

Αυτές όλες τις κρέμες τις είχα ξεγράψει παντελώς μέχρι που πήρα μια μέρα την 1805 κι έκανα σωστό bowl lathering, βάζοντάς (απλώνοντας) τη σαπουνάδα κατόπιν στο πρόσωπό μου με paintbrush motions χρησιμοποιώντας πινέλο Frank Shaving. Καταπληκτικό ξύρισμα και μηδέν ίχνος ερεθισμού. Βέβαια οι Τ&Η είναι καλύτερες από τις ToBS αλλά η συνολική αντιμετώπιση είναι που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση.

Άφησε το δέρμα σου να ξεκουραστεί 1-2 μέρες, μη βάζοντας πολλά σαπούνια κλπ. γενικότερα (πλύσιμο προσώπου κλπ.) γιατί όλα αυτά επιβραδύνουν την ηρεμία στο δέρμα σου μέχρι να είναι εκεί που πρέπει ώστε να συνεχίσεις να ξυρίζεσαι, να πλένεσαι με σαπούνια κλπ.

Αυτή κατά την προσωπική μου άποψη είναι και η διαφορά μιας πολύ καλής κρέμας ή σαπουνιού ξυρίσματος και μιας κρέμας όπως η Taylors. Είναι πολύ πιό δύσκολο το I Coloniali, το Provence Sante, το Cella, το Nanny's ή το Art of Shaving, για παράδειγμα να δώσουν σε αρκετό κόσμο τέτοιους ερεθισμούς.
Alexis_3
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 23 times
Been thanked: 9 times

Δέν έκανα face lather αλλα bowl lather βέβαια όμως δεν την άπλωσα με paint κινήσεις αλλα την πασάλειψα να πώ την αλήθεια γιατί δεν περίμενα να μου φέρει τέτοια κρέμα ερεθισμούς... Τέλος πάντων θα την αφήσω λίγο καιρό και θα την ξαναχρησιμοποιήσω όπως μου υπέδειξες Κωνσταντίνε... :danke :danke
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Μετά από μερικές δοκιμές, μπορώ να δηλώσω ότι το σαπούνι μου αρέσει ιδιαίτερα.
Είναι πάρα πολύ εύκολο στη δημιουργία καλής, πηκτής σαπουνάδας και προσφέρει πολύ καλή λίπανση. Σίγουρα υστερεί στο θέμα της ενυδάτωσης σε σχέση με τα σαπούνια με tallow αλλά παραμένει ικανοποιητική. Στην απόδοση θα το έβαζα ένα κλικ πάνω από τα σαπούνια της C&E Sienna και Nomad.
Τώρα για το άρωμά του που έχουν ακουστεί διάφορα σχόλια και χωρίς να έχω δοκιμάσει άλλο σανδαλόξυλο, εμένα μου αρέσει. Είναι μάλλον περισσότερο χειμερινό, σχετικά βαρύ και με μεγάλη διάρκεια. Σίγουρα θα αγοράσω και το ομόσταυλο Aftershave.

..και μη ξεχάσω, έχει ένα από τα ωραιότερα μπωλάκια!

Εικόνα

Τα συστατικά του έχουν ως εξής:

Potassium Palmate, Sodium Palmate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Aqua (Water), Parfum (Fragrance), Palm Kernel Fatty Acid, Sodium Chloride, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate, Linalool, Coumarin, Geraniol, Limonene,Cinnamal, Citronellol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, CI77891 (Titanium Dioxide).
Χάρης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Για ανεξήγητο λόγο, όπως πχ δε μπορώ να φάω σοκολατάκια με λικέρ ή με ενοχλούν οι σαγιονάρες με τον κόφτη στο μεγάλο δάχτυλο, δε μπορώ να αντέξω αυτό το άρωμα :hystericalbs1 :hystericalbs1
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29396 times
Been thanked: 29551 times

Υπάρχουν ηπιότερα σανδαλόξυλα, τα οποία μπορεί να σου κάτσουν καλύτερα αρωματικά. Εκτός αν έχεις θέμα με το σανδαλόξυλο γενικότερα.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Αντώνη θα βγώ λίγο off topic. Με το σανδαλόξυλο γενικότερα δε ξέρω αν έχω πρόβλημα. Τη συγκεκριμένη μάρκα τη μύρισα και όπως και το " Rose " της ΤοΟBS δε μου κάθισε καλά. Μπορεί να υπάρχουν - και σίγουρα θα υπάρχουν - άλλες εταιρείες με τους ίδιους τύπους αρωμάτων που ίσως και να μου αρέσουν, αλλά δεν αντέχει η τσέπη μου δοκιμές. ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”