Δεν νομίζω οτι φταίει μόνο το πινέλο. Εμένα με δυσκολύει πολύ και η μικρή διατομή του δοχείου που το περιέχει.natnat έγραψε:...
Για πρώτη φορά το δοκίμασα με το χελωνάκι pure badger και βρήκα δυσκολία να το φορτώσω επαρκώς, αφού το πινέλο δεν έχει στιβαρό θύσανο.
...
Προφανώς κακή τεχνική το μπωλ με το πολύ μαλακό πινέλο.
...
Cella
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Με χοίρους Omega και Semogue ανεξαρτήτως μεγέθους φορτώνει εύκολα καθότι μαλακό σαπούνι. Το ίδιο εύκολο είναι και με τον ασβό SOC 2 band. Καλό θα ήταν να είχε λίγο μεγαλύτερο δοχείο, αλλά δεν δυσκολεύομαι ιδιαίτερα.
Γιώργος
- natnat
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 2737 times
- Been thanked: 4694 times
Αυτή την εντύπωση είχα και εγώ για το μικρό κουτί, αλλά και για το είδος των πινέλων.
Τα 2-band είναι τα πιο δυνατά σε backbone από ασβούς έτσι? Και γενικώς είναι αρκετά πιο ακριβά.
Τα 2-band είναι τα πιο δυνατά σε backbone από ασβούς έτσι? Και γενικώς είναι αρκετά πιο ακριβά.
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- marinos79
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Γιά το μικρό και ρηχό δοχείο θα συμφωνήσω κι εγώ. Όλα τα σαπούνια μου τα βάζω σε δικά μου μπολάκια. Τά Ιταλικά σαπούνια βγαίνουν εύκολα μ' ένα κουτάλι. Τα υπόλοιπα τα αγοράζω refill ώστε να μην με νοιάζει το ακριβό κι όμορφο μπολάκι.
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Παναγιώτη δοκίμασα μόλις το Cella ξανά, με ένα πολύ φθηνό Omega (το 10290, το οποίο έχει μόλις 4,5 ευρώ) και το τσάκισε το σαπουνάκι εύκολα και πολύ γρήγορα. Έκανε καταπληκτικό αφρό στο μπωλ. Αυτά τα Omega για τα χρήματά τους δεν παίζονται με τίποτε. Φωτό του πινέλου έχω βάλει σε διαφορετικό νήμα εδώ
Τα SOC 2 band έχουν δυνατά backbone για ασβοί. Εγώ για αυτό το πήρα -και για σαπούνια και για κρέμες. Πιστεύω από Simpsons πχ που έχω δει ότι τα best badger τους δεν θα έχουν ούτε αυτά κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάποια Muhle silvertip, που πάλι έχω απλά πιάσει στα χέρια, μου φάνηκαν πολύ μαλακά για σαπούνια. Βέβαια οι τιμές γενικώς στους ασβούς από best και πάνω είναι από αρκετά έως πολύ υψηλές (ειδικά στις "μάρκες").
Αν μπορείς δοκίμασε το Cella με ένα φθηνό χοίρο Omega (κατά προτίμηση μικρού μεγέθους) και θα με θυμηθείς. Ή κάποιο από τα φθηνά Semogue με σχετικά κοντό ύψος θυσάνου (loft) επειδή το μπωλ του Cella είναι μικρό. Από αυτά που έχω θα πρότεινα το 620 (όχι τόσο το 610), το 830 και το 1800. Τώρα που το σκέφτομαι, λέω να χρησιμοποιήσω το 830 την άλλη φορά :-)
Τα SOC 2 band έχουν δυνατά backbone για ασβοί. Εγώ για αυτό το πήρα -και για σαπούνια και για κρέμες. Πιστεύω από Simpsons πχ που έχω δει ότι τα best badger τους δεν θα έχουν ούτε αυτά κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάποια Muhle silvertip, που πάλι έχω απλά πιάσει στα χέρια, μου φάνηκαν πολύ μαλακά για σαπούνια. Βέβαια οι τιμές γενικώς στους ασβούς από best και πάνω είναι από αρκετά έως πολύ υψηλές (ειδικά στις "μάρκες").
Αν μπορείς δοκίμασε το Cella με ένα φθηνό χοίρο Omega (κατά προτίμηση μικρού μεγέθους) και θα με θυμηθείς. Ή κάποιο από τα φθηνά Semogue με σχετικά κοντό ύψος θυσάνου (loft) επειδή το μπωλ του Cella είναι μικρό. Από αυτά που έχω θα πρότεινα το 620 (όχι τόσο το 610), το 830 και το 1800. Τώρα που το σκέφτομαι, λέω να χρησιμοποιήσω το 830 την άλλη φορά :-)
Γιώργος
- natnat
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 2737 times
- Been thanked: 4694 times
Παιδιά έχω και ένα φθηνό μαλακό χοίρο VP, 1 Ωmega 1065 -έμεινε στην Καβάλα και ένα προσφάτως αποκτηθέν και υπέροχο Ωmega 80097.
Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μείνει λέπι από το σαπούνι
Aπλά απομακρύνομαι από την ιδέα των ακριβών ασβών, αφού δεν τσιμπιέμαι με τίποτα...
Μάλλον αργότερα θα "επενδύσω" σε κάποιο κοκκινότριχο φθηνό αλογίσιο vie-long, ως κάτι ενδιάμεσο μεταξύ χοίρου και ασβού!
Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μείνει λέπι από το σαπούνι
Aπλά απομακρύνομαι από την ιδέα των ακριβών ασβών, αφού δεν τσιμπιέμαι με τίποτα...
Μάλλον αργότερα θα "επενδύσω" σε κάποιο κοκκινότριχο φθηνό αλογίσιο vie-long, ως κάτι ενδιάμεσο μεταξύ χοίρου και ασβού!
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Όντως Παναγιώτη το Omega No 80097 (το εχω) είναι πάρα πολύ καλό πινέλο και έχει πάρα πολύ μαλακές τρίχες στις άκρες και δυνατό backbone. Εγω βασικά το έχω μόνιμα στο νεσεσέρ και το χρησιμοποιώ για travel. Eχω κολλήσει και την τάπα στο κάτω μέρος της λαβής διότι ολο ξεκούμπωνε. :btt2
Και όπως εχω πει το Cella θα είναι πάντα στο top 5 των σαπουνιών μου και δεν θα λείπει ποτέ απο το ντουλάπι μου!
Και όπως εχω πει το Cella θα είναι πάντα στο top 5 των σαπουνιών μου και δεν θα λείπει ποτέ απο το ντουλάπι μου!
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Παιδιά απο χθές , ορμώμενος απο αυτά που διάβασα εδω έβαλα το Cella στο ψυγείο. Ερώτηση προς τον Μαρίνο που το έχει σίγουρα στο ψυγείο αλλά και προς τους υπόλοιπους. Το έχετε στο ψυγείο καθόλη την διάρκεια του έτους ακόμη και χειμώνα ? Οταν το βγάζεται απο το ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε το αφήνετε καθόλου να πάρει θερμοκρασία ή φορτώνετε άπο αυτό έτσι όπως είναι κρύο ??
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- marinos79
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Είναι μόνιμα στο ψυγείο, καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Βγαίνει απ' αυτό πέντε λεπτά πριν το ξύρισμα, όσο δηλαδή θέλω γιά να κάνω ντούζ. Δεν κάνω κάτι άλλο γιά να το επαναφέρω σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- donP
- Γυμνάσιο

- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
Το cella της μικρής συσκευασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα (κόβοντας ένα μικρό κομμάτι) σε scuttle ή πρέπει να γίνει ο αφρός μέσα στο μπωλάκι του ?
Επειδή δε διαθέτω κάποιο πινέλο χοίρου, θα ήθελα ακόμη να μάθω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πινέλο pure badger
Επειδή δε διαθέτω κάποιο πινέλο χοίρου, θα ήθελα ακόμη να μάθω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πινέλο pure badger
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος