Schick Injector

Απάντηση
NavalArchitect

Δημήτρης έγραψε:Όπως έγραψα και στο χθεσινό ''ξύρισμα της ημέρας'' πήρα τη Schick μου χθες για δοκιμή, έβαλα μία γνήσια vintage λεπίδα και ξεκίνησα, αλλά δεν έκοβε καθόλου, τα γένια έμεναν σαν 2 ημερών μετά το πέρασμα! Κάτι θα έκανα λάθος στη γωνία, για βοηθάτε, πρέπει η κεφαλή να εφάπτεται με το πρόσωπο, ή να έχει γωνία;
Η γωνία που θέλει είναι πολύ μικρή. Μπορεί να είναι θέμα λεπίδας, βάλε μία σύγχρονη, καινούργια, και δοκίμασε ξανά. Πες μας μόλις το κάνεις να δούμε τί ήταν.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

NavalArchitect έγραψε:Πας στο eBay λοιπόν μία ωραία μέρα...

Επιλέγεις το προιόν σου...

Το πληρώνεις $30 συν ταχυδρομικά...

Και σου έρχεται (όλες οι φωτό δικές μου):
Κωνσταντίνε δεν κατάλαβα, τι πρόβλημα έχει; :confused
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Κωνσταντίνε, αν κατάλαβα από την φωτογραφία, αλλά και απ' ότι διαπίστωσα (ελέγχοντας την δικιά μου), ένα από τα μειονεκτήματα της Schick, είναι ότι δεν μπορείς να καθαρίσης την κεφαλή τόσο καλά, όσο σε μιά Gillette.
NavalArchitect

Το πρόβλημα που έχει το παραπάνω Schick είναι ότι είναι φαγωμένα τα πλαϊνά του, κι από τις 2 πλευρές. Είναι έτσι φαγωμένα, που δείχνει πως κάποιος το είχε πιάσει και το έτριβε με το πλάϊ, ή το έτριβε ως μέσο για να 'φαγωθεί' κάποιο άλλο αντικείμενο ή επιφάνεια.

Μαρίνο έχεις δίκιο, αλλά με μία οδοντόβουρτσα και λίγη υπομονή, τουλάχιστον κάτι γίνεται...
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Πιο πολύ σαν χτυπήματα δείχνουν, σαν τα χτυπούσε κάποιος κάθετα σε κάποιο σκληρό αντικείμενο την κεφαλή και ''πέταξε'' το χείλος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Όντως δεν καθαρίζεται καλά, αλλά μπορείς να αποσυναρμολογήσεις τη κεφαλή.
Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Schick έβγαλε και τα hydromagic, για να καθαρίζονται πιο εύκολα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Σήμερα έγινε η επίσημη πρώτη δοκιμή της ρυθμιζόμενης Schick.

Υπέροχο ξύρισμα από μιά μηχανή, που απ' ότι είδα στο διαδίκτυο σε γενικές γραμμές, είναι φθηνότερη απ' όλες τις άλλες αντίκες.
Έχει έναν ασφαλέστατο τρόπο αλλάγής λεπίδας. Ο οποίος συν τοις άλλοις, είναι και διασκεδαστικός. Θυμίζει αναχορηγία παλαιού επαναληπτικού τυφεκίου.
Με ρύμιση στο 3,5 το ξύρισμα ήταν άνετο, βαθύ χωρίς κανένα κόψιμο ή ερεθισμούς. Έκανα δύο περάσματα (όχι κόντρα) και έμεινα ενθουσιασμένος. Με μιά μηχανή που δεν την είχα ξαναπιάσει στα χέρια μου. Η γωνία κοπής έρχεται μόνη της. Το βάρος και ο σχεδιασμός της καφαλής είναι τέτοιος που σε καθοδηγούν μόνα τους σ' ένα σωστό ξύρισμα, χωρίς λάθη.
Η λεπτή καφαλή κινείται με άνεση γύρω από τα χείλη και κάτω από την μύτη. Καμία σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές με την χοντρή κεφαλή. Θα' ναι ιδανική γι' αυτούς που έχουν γενιάδα που θέλει σχεδιασμό και μικρές κινήσεις.

Όμως

Απ' ότι είδα μετά το ξύρισμα, δεν λύνεται έτσι δυσκολεύει τον καθαρισμό της.
Η εμφάνιση της Schich dial απέχει έτη από μιά Gillette fatboy ή slim, αυτές είναι κόσμημα μέσα στο μπάνιο.
Τέλος η αγορά λεπίδων είναι δύσκολη. Περιορίζεσαι σ' ένα κατάστημα, που απ' ότι είδα τώρα, δεν τις έχει ούτε κι αυτό.
Δεν ξέρω εάν ταιριάζουν οι λεπίδες της feather. Αλλά απ' ότι είδα η γεμιστήρα που περιέχει τις λάμες δεν έχει το έμβολο που μπαίνει από το πλάϊ. Νομίζω ότι αυτές κάνουν μόνο γιά την cobra, δεν είμαι σίγουρος, σ' αυτό θέλω βοήθεια γιά να ξέρω, να παραγγείλω ή όχι; Αν είναι συμβατές με την μηχανή και χωρίς το έμβολο θα γίνη η δουλειά, φθάνει να συνεχίσω να ακούω τον ήχο που κάνει... σαν να θερίζει.
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Λεπίδες μπορείς να βρείς ακόμη εδώ

Ο πωλητής είναι αξιόπιστος και έχουμε αγοράσει πολλοί από εκεί.
Πρόκειτε για τις κινέζικες schick που θεωρούνται καλύτερες των personna.

Για τις άλλες λεπίδες που λες δεν νομίζω να κάνουν.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
NavalArchitect

Μαρίνο - δεν κάνουν οι λεπίδες τύπου Feather. Αυτές μόνο στο Cobra πάνε.

Από Connaught (Personna) ή από eBay (όπως είπε ο Πάνος ή vintage) να πάρεις, πάντα με το 'έμβολο'.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25081 times
Been thanked: 7871 times

Ο Σπύρος (spyoly) είχε περιγράψει παλιότερα αυτή την μέθοδο...
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Single Edge razors”