Έχω πραγματικα εντυπωσιαστει απο το 1805 της T&H, τόσο όσον αφορά την περιποίηση μετά το ξύρισμα, όσο και για το υπέροχο άρωμα του.
Λέω να αγοράσω και κάποιο άλλο της T&H, εχει δοκιμάσει κανεις (φυσικα εννοω τον Κωνσταντίνο, απλά το θέτω ευγενικά) το Spanish Leather;
Truefitt and Hill Spanish Leather
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Χάρη οταν αναφέρεις το 1805 της T&H ποιο εννοείς, το σαπούνι η την κρέμα?
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
Το after shave. Φανταστικο καλοκαιρινό άρωμα, με εντυπωσιακή διάρκεια.
Χάρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Ok, ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
Χάρη, έχω από T&H τα εξής:
- Ultimate Comfort (shaving cream, tub)
- Sandalwood (shaving cream, tub [x2] & tube)
- West Indian Limes (shaving cream, tube)
- 1805 (shaving cream, tub [x2])
- Rose (shaving cream, tub)
Για την UC έγραψα επροχθές. Ελαφρά μυρωδιά λεβάντας και μία κανονική ποιοτική Αγγλική κρέμα, σε ίδια γραμμή με GFT και Taylor's. Αρκετά πιό αναβαθμισμένη από την δεύτερη, ελάχιστα από την πρώτη (είμαι της άποψης πως οι T&H είναι κατάτι ανώτερες των GFT, κι ότι επίσης αυτό δεν είναι τυχαίο.)
Το Σανδαλόξυλο είναι πάρα πολύ καλό, αναφορικά με τη μυρωδιά. Για την απόδοση δε θα μιλήσω, όλες οι T&H είναι το ίδιο. Η μυρωδιά είναι πραγματικά αριστοκρατική αλλά όχι με παλιά νότα, είναι κλασική χωρίς να είναι για ηλικιωμένους και επίσης χωρίς να είναι φτωχά δομημένη ως μυρωδιά. Πολύ ανώτερη της Taylor's (σανδαλόξυλο) ως μυρωδιά, αν και εδώ στο φόρουμ θα διαβάσεις αρκετούς που τους άρεσε το άρωμα της τελευταίας όταν το δοκίμασαν.
Έχω το σανδαλόξυλο της GFT σε sample αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμη. Το GFT το έχω και σε σαπούνι, τίποτε το ιδιαίτερο, δεν φημίζεται, αλλά στην GFT τα σαπούνια δεν συμβαδίζουν με τις μυρωδιές των αντίστοιχων κρεμών. Στην περίπτωση τουλάχιστον του σανδαλόξυλου και της καρύδας, οι κρέμες της GFT υπερτερούν ξεκάθαρα των αντίστοιχων σαπουνιών της εταιρίας. Το σανδαλόξυλο της Τ&Η είναι αυστηρά προτεινόμενο, ειδικά για χειμώνα.
Το lime δεν το έχω ανοίξει ακόμη.
Το 1805 το ξέρεις πλέον. Πολύ ωραίο καλοκαιρινό άρωμα.
Το Τριαντάφυλλο είναι διακριτικό. Είναι σαφώς πιό ήπιο (ή λιγότερο δυνατό, αν προτιμάς) από το τριαντάφυλλο της Taylor's, στο άρωμα αλλά ακόμη και στο χρώμα. Αν σου αρέσουν τα roses (τα νορμάλ, όχι τα 'σκοτεινά', τότε είναι από τα ιδιαίτερα όμορφα, μιλάμε φυσικά για μαζική παραγωγή κι όχι λ.χ. για JabonMan ή Klar).
Ένα από τα Trafalgar / Grafton είναι στο ίδιο στυλ με το Mr. Taylor's της ToOBS. Δεν θυμάμαι όμως ποιό.
Το Spanish Leather είναι από την G.F. Trumper. Το έχω (tube) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
- Ultimate Comfort (shaving cream, tub)
- Sandalwood (shaving cream, tub [x2] & tube)
- West Indian Limes (shaving cream, tube)
- 1805 (shaving cream, tub [x2])
- Rose (shaving cream, tub)
Για την UC έγραψα επροχθές. Ελαφρά μυρωδιά λεβάντας και μία κανονική ποιοτική Αγγλική κρέμα, σε ίδια γραμμή με GFT και Taylor's. Αρκετά πιό αναβαθμισμένη από την δεύτερη, ελάχιστα από την πρώτη (είμαι της άποψης πως οι T&H είναι κατάτι ανώτερες των GFT, κι ότι επίσης αυτό δεν είναι τυχαίο.)
Το Σανδαλόξυλο είναι πάρα πολύ καλό, αναφορικά με τη μυρωδιά. Για την απόδοση δε θα μιλήσω, όλες οι T&H είναι το ίδιο. Η μυρωδιά είναι πραγματικά αριστοκρατική αλλά όχι με παλιά νότα, είναι κλασική χωρίς να είναι για ηλικιωμένους και επίσης χωρίς να είναι φτωχά δομημένη ως μυρωδιά. Πολύ ανώτερη της Taylor's (σανδαλόξυλο) ως μυρωδιά, αν και εδώ στο φόρουμ θα διαβάσεις αρκετούς που τους άρεσε το άρωμα της τελευταίας όταν το δοκίμασαν.
Έχω το σανδαλόξυλο της GFT σε sample αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμη. Το GFT το έχω και σε σαπούνι, τίποτε το ιδιαίτερο, δεν φημίζεται, αλλά στην GFT τα σαπούνια δεν συμβαδίζουν με τις μυρωδιές των αντίστοιχων κρεμών. Στην περίπτωση τουλάχιστον του σανδαλόξυλου και της καρύδας, οι κρέμες της GFT υπερτερούν ξεκάθαρα των αντίστοιχων σαπουνιών της εταιρίας. Το σανδαλόξυλο της Τ&Η είναι αυστηρά προτεινόμενο, ειδικά για χειμώνα.
Το lime δεν το έχω ανοίξει ακόμη.
Το 1805 το ξέρεις πλέον. Πολύ ωραίο καλοκαιρινό άρωμα.
Το Τριαντάφυλλο είναι διακριτικό. Είναι σαφώς πιό ήπιο (ή λιγότερο δυνατό, αν προτιμάς) από το τριαντάφυλλο της Taylor's, στο άρωμα αλλά ακόμη και στο χρώμα. Αν σου αρέσουν τα roses (τα νορμάλ, όχι τα 'σκοτεινά', τότε είναι από τα ιδιαίτερα όμορφα, μιλάμε φυσικά για μαζική παραγωγή κι όχι λ.χ. για JabonMan ή Klar).
Ένα από τα Trafalgar / Grafton είναι στο ίδιο στυλ με το Mr. Taylor's της ToOBS. Δεν θυμάμαι όμως ποιό.
Το Spanish Leather είναι από την G.F. Trumper. Το έχω (tube) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
Οοοπα
Τώρα το πρόσεξα... Νόμιζα πως ρωτούσες για κρέμες...
Έχω λίγα after shaves, μόνο τα Sandalwood (T&H) και 1805, μαζί με τα balms τους φυσικά. Τα Αγγλικά after shaves αλλά και balms δεν τα προτιμώ. Τα μεν τα θεωρώ πως έχουν poor efficacy, τα δε τα θεωρώ πως λαδώνουν λίγο. Υπάρχουν καλύτερα προιόντα εκεί έξω.
Κοίταξε σε fora του εξωτερικού και θα βρεις πληροφορίες.
Τώρα το πρόσεξα... Νόμιζα πως ρωτούσες για κρέμες...
Έχω λίγα after shaves, μόνο τα Sandalwood (T&H) και 1805, μαζί με τα balms τους φυσικά. Τα Αγγλικά after shaves αλλά και balms δεν τα προτιμώ. Τα μεν τα θεωρώ πως έχουν poor efficacy, τα δε τα θεωρώ πως λαδώνουν λίγο. Υπάρχουν καλύτερα προιόντα εκεί έξω.
Κοίταξε σε fora του εξωτερικού και θα βρεις πληροφορίες.
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Μπράβο Κωνσταντίνε πολύ καλή ανάλυση !!
Γιάννης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, θα το ψάξω περαιτέρω.
Χάρης