Επιμεταλλωση DE safety razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Πέρασα χθες κ άφησα στον κ.Σάββα δύο Gillette, μια Super speed που πήρα απ τον Δημήτρη κ από κάτω κ σε μια πόρτα είχε φύγει το νικέλιο κ μια Open comb του 1933 two piece που είχε μείνει μόνο ο μπρούτζος !!
Και αυτός είχε την άποψη πως αφού θα χρησιμοποιούνται προτιμά το νικέλιο που είναι πιό ανθεκτικό από την επαργύρωση που του ζήτησα.Άλλη επιλογή ανθεκτική είναι η πλατίνα αλλά είναι ακριβή.
Παρεπιπτώντος την διεύθυνση του εργαστηρίου έχει αναλάβει ο υιός του Χαράλαμπος.
Το κόστος ,10 ευρώ έκαστη .
Να δούμε τώρα το αποτέλεσμα !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2662 times
Been thanked: 4669 times

Βρίσκω μερικές φθηνές gillette ρυθμιζόμενες με οξείδωση ή χαμένη επιμετάλλωση και διστάζω να τις χτυπήσω, γιατί δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουμε μετά τη νέα επιμετάλλωση. Αν έχει χτύπημα ή έχει φανεί ο μπρούτζος, πως θα γεμίσει η λακούβα? Πριν την εργασία μπαίνει σε κάποιο είδος διαβρωτικού μπάνιου που αποκαλύπτει όλο το βαρύ μέταλλο από κάτω?

Αν είναι μόνο για να καλύψει μικροφθορές, δεν αξίζει τον κόπο να δώσει κανείς 50-60 ευρώ για ένα καλούτσικο fatboy, κάνω οικονομία και παίρνω ένα futur.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Παναγιώτη, σκέψου την μηχανή σαν ένα αυτοκίνητο που πάει γιά βάψιμο. Όπου υπάρχει μόνο αποχρωματισμός, ξαναβάφεται και γίνεται σαν καινούριο. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπαίνει στόκος. Στην μηχανή δεν μπορείς να βάλης στόκο, επομένως θα επιλέξης μία που έχει φθορές μόνο στο χρώμα και όχι βαθουλώματα. Τυχόν διαβρώσεις, εάν τις τρίψης με το σκληρό μέρος από το σφουγκαράκι των πιάτων ή με βρεγμένο ντουκόχαρτο, θα φανή το καθαρό μέταλλο. Έτσι στην επινικέλωση δεν θα έχης κάποιο πρόβλημα. Η επιφάνειες είναι τόσο μικρές (εκτός από το επάνω μέρος της κεφαλής) που η τυχόν διαφορές επιπέδου δεν είναι παρατηρήσιμες. Σ' αυτό το σημείο εάν έχεις πρόβλημα θα πρέπει να τριψης όλη την κεφαλή, ώστε να γίνη ομοιόμορφη.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

natnat έγραψε:[...]
Αν είναι μόνο για να καλύψει μικροφθορές, δεν αξίζει τον κόπο να δώσει κανείς 50-60 ευρώ για ένα καλούτσικο fatboy, κάνω οικονομία και παίρνω ένα futur.

IMHO η Futur δε φτουραει μια μπροστα στην Fatboy..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2662 times
Been thanked: 4669 times

Στέφανε προφανώς ξέρεις καλύτερα ως πιο έμπειρος. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να μπλέξω με το κηνύγι στο ebay μιας τέτοιας over-hyped μηχανής.
Με κουράζει απίστευτα αυτό με τις δημοπρασίες και το sniping. Το έχω κάνει μερικές φορές και έχει πλάκα η αδρεναλίνη, αλλά ως άνθρωπος μισώ κάθε είδους τζόγο...

Υπάρχουν και κάποιες πιο φθηνές γυναικείες λεπτές ρυθμιζόμενες με μακρύ χερούλι, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη από τα άλλα ξένα φόρα αν θεωρούνται καλές ή όχι για κανονικό ξύρισμα.

Για την επιμετάλλωση τώρα.
Πάντως με καθαρή χλωρίνη ξέρω ότι φεύγει η επιχρωμίωση, αλλά προφανώς "τρώει" και τον μπρούτζο...
Οπότε μπορεί να χρειαστεί μικρο-αμμοβολή ή dremmel και τρίψιμο και μετά ντουκόχαρτα λεπτά και πολύ προσοχή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 28 Απρ 2013, 06:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις πλήρη παράθεση αφού απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Τις πήρα σήμερα από τον κ.Σάββα .Η δουλεία είναι πολύ καλή ,δυστυχώς γράφω απ'την δουλειά μου όπου είναι κλειδωμένο το Image κ έτσι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τις καινούριες κούκλες μου . :mad
Η Open comb του 1933 two piece θα δοκιμαστεί να δούμε την επιθετικότητά της !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

:worthlesswithoutpics

Δεν πειράζει Γιάννη, θα περιμένουμε λίγο μέχρι να μπορέσεις να ανεβάσεις φωτογραφίες! :megagrin
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ξέρει κάποιος να μας πει στο περίπου τιμές και για επιροδιώση και επιχρύσωμα, που λεν ότι είναι πιο ακριβά?
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Οι φωτογραφίες που σας χρωστούσα από την επιμετάλωση. Η Flair tip αφίχθη λίγο στραβή :confused και την ίσιωσα με προσοχή
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

:dance
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Γιάννη ωραία δουλειά και να τις χαρείς!!Δε μου λες κάτι παίζει με το φακό της φωτογραφικής σου η εγω τα βλέπω όλα στραβα :shocking ?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”