Συμβουλές για μηχανές ασφαλείας Gillette

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Αγαπητά μέλη του Mens Only!

Ενδιαφέρομαι να βρω μηχανή ασφαλείας Gillette αλλά δεν έχω ιδέα για τι ακριβώς μοντέλο(α) να κοιτάξω. Έχω υπόψη μου τα ακόλουθα "χαρακτηριστικά":

-Ζητώ μια DE την οποία θα χρησιμοποιώ, όχι κάτι "συλλεκτικό".
-Όσο και εάν θα ήθελα μια πχ Fatboy, από ότι έχω δει οι τιμές είναι υψηλές. Ουσιαστικά αναζητώ μηχανή μη ρυθμιζόμενη, τριών κομματιών (ή δύο, κατ' εξαίρεση), όχι όμως ανοιγόμενη τύπου πεταλούδας.
-Δεν έχω προτίμηση σε Clοsed ή Open Comb αλλά από επιθετικότητα θα ήθελα να είναι στα επίπεδα πχ Merkur 34 ή έστω Merkur 11. Δεν θέλω να είναι ούτε πολύ ήπια (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο).
-Εάν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής βάρους, θα ήθελα κάτι βαρύτερο προφανώς. Είχα δει στο στο "λιμάνι" μια Tech που ζύγιζε 30 γραμ αλλά δεν ήξερα αν έπρεπε να υποβάλλω προσφορά.
-Από υλικά κατασκευής δεν γνωρίζω (πως τις κατασκεύαζαν τότε)
-Μου αρέσουν οι λαβές τύπου Merkur 34 κλπ όπου το τελείωμα είναι παχύτερο (και γενικώς οι πιο "βιομηχανικές" λαβές, όχι τόσο αυτές με σκαλίσματα κλπ).
-Θα ήθελα να δώσω πχ έως 30 ευρώ για μια μηχανή καινούργια ή σαν καινούργια αλλά δεν γνωρίζω πόσο ρεαλιστικό είναι το ποσό αυτό. Η παραπάνω καινούργια Tech πχ πουλήθηκε 32 λίρες. Πολλά ή λίγα;
-Φαντάζομαι ότι η βασική πηγή αναζήτησης θα είναι το "λιμάνι".

Κάθε πληροφορία δεκτή,
Γιώργος

:thnx
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Γιώργο, ψάξε να βρεις μια Gillette Tech fat handle. Λογικά θα βρεις πιο λίγο από €30, και υπάρχουν αρκετές. £32 είναι πολλά για Tech για μένα, εκτός αν είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με το κουτί της κτλ. Εγώ είχα πάρει μια από το λιμάνι με το κουτί της με €20.

Πάντως σε μηχανή με 3 κομμάτια, closed comb και Gillette δεν γνωρίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές. Γιατί όχι μη ρυθμιζόμενη και butterfly; Εκεί έχεις πολλές περισσότερες επιλογές.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλημέρα,

Για κοίτα λίγο αυτήν, έχει τα χαρακτηριστικά που σου έγραψε ο Δημήτρης.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ.

Δημήτρη οπότε ουσιαστικά οι επιλογές είναι οι Gillette Tech Fat handle από ότι καταλαβαίνω, θα κοιτάξω πιο πολύ αυτές. Είπα για μη ρυθμιζόμενη λόγω τιμής κυρίως, ενώ τις butterlfy τις φοβάμαι επειδή θα είναι παλιές μήπως δεν κλείνουν καλά κλπ. Επίσης δεν ξέρω για ποιά μοντέλα να κοιτάξω, σε ρυθμιζόμενες και butterfly.

Πέτρο την είδα αυτή που λες, δεν είναι κακή μόνο που έχει αρχίσει να φεύγει το χρώμιο (ή είναι νίκελ; τι επιμετάλλωση έχουν αυτές; έχω βρει και με rhodium σύμφωνα με τον πωλητή) από την κεφαλή από ότι βλέπω στις φωτογραφίες.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Γιώργο, κοίτα σε ξένα φόρουμ (πχ στο TSR) για μεταχειρισμένες TTO. Εκεί συνήθως ότι γράφουν είναι ακριβές και δεν θα έχεις πρόβλημα. Ακόμα και στο λιμάνι αν είσαι προσεκτικός μπορεί να πετύχεις μεγάλη ευκαιρία. Αλλά θέλει προσοχή.

Η Tech, ακόμα και με το fat handle είναι αρκετά ελαφριά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

Να και μια ιστοσελίδα που έχει αρκετά πράγματα για τις Gillette, με πολλές φωτογραφίες

εδώ και κλίκ στο "razors"
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Γιώργο, όλες οι Gillette tech ξυρίζουν ακριβώς το ίδιο. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι γιά να κοπής, πρέπει να προσπαθήσης πολύ. Αυτό όμως δεν συμαίνει ότι δεν κάνουν καλό και βαθύ ξύρισμα, άλλωστε υπήρξαν γιά δεκαετίες οι βασικές μηχανές εκατομμυρίων ανδρών. Έρχονται με διαφορετικές λαβές και ενώ οπτικά η fat λαβή μοιάζει βαρύτερη, επειδή είναι κούφια, έρχεται δεύτερη σε βάρος μετά την ball end. Εδώ θέλει όμως προσοχή γιατί βγήκαν και ball end από αλουμίνιο (που ήταν πανάλαφρες). Επίσης βγήκε και μία παρτίδα με λαβή από βακελίτη (λόγω ελλείψεως μετάλλων στην περίοδο του Β΄ Π.Π.)
Πέρα από αυτές και όλες οι άλλες one piece ξυρίζουν υπέροχα.
Μην σε ενοχλή αν δεν τις βρης σε καλή κατάσταση, από πλευράς εμφανίσεως. Η επινικέλωση κοστίζει 10 Ευρώ.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

Κι εγώ πίστευα ότι η Fat λαβή είναι η πιο βαριά, δεν ήξερα για την Ball end.
Που μπορεί κανείς να κάνει επινικέλωση; Το TSR είναι το The Shaving Room να υποθέσω
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Γιά επιμετάλλωση υπάρχουν σχετικές αναφορές εδω
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

Με αυτά που διαβάζω στο παραπάνω νήμα ^ μπορώ να πω ότι δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη να μπλέξω με επιμεταλλώσεις. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα ξεμπερδέψω με 10ε (ελαφρώς εκτός θέματος, οπότε επιστρέφουμε στις Gillette!)
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”