Εχω 3 χρονια περιπου που ξυριζομαι αποκλειστικα με straight, τοσο που σιγα σιγα μου φαινεται απλο κ φυσιολογικο.
Ειναι φορες ομως που βιαζεσαι κ ειπα απ το να εχω ξυραφακια big ας παρω μια safety να εχω. Παρακολουθησα λιγο μερικα μοντελα κ αγορασα μια Edwin Jagger DE8911. Κουκλα, πανεμορφη, προσεχω να μη την γρατσουνισω. Τη δοκιμαζω με ενα derby κ εκανα το απαλοτερο κ βαθυτερο ξυρισμα απο ποτε. Κανενα ερεθισμο. Δε ξερω αν βοηθησε και η κρεμα μου βεβαια (the art of shaving).
Κολλησα λιγο να σας πω την αληθεια κ θελω να αγορασω κ αλλη. Σκεφτομουν να παρω μια Mühle Grande R89.
Ξερω ειναι το ιδιο με την αλλη που εχω αλλα μ αρεσει κ σαν μηχανη αλλα κ σαν ξυρισμα. Σκεφτικα να την αγορασω απο luxe.gr να μεινουν κ τα λεφτα Ελλαδα αλλα μηπως υπαρχει κανενα εκπτωτικο κουπονι?
Επισης ενδιαφερομαι κ για μια Merkur 47 αλλα δε ξερω τι παιζει καθολου. Ειναι καλη? Την εχει κανενας?
Νεος στο safety
- Antonis
- Διαχειριστής

- 13
- Has thanked: 29946 times
- Been thanked: 30301 times
Γνώμη μου Βύρωνα να μην πάρεις την R89, γιατί θα έχεις 2 ίδιες. Δες για κάποια Merkur.
Αν όμως αποφασίσεις για Muhle, ο Γιώργος έχει έκπτωση που μπορείς να δεις εδώ.
Αν όμως αποφασίσεις για Muhle, ο Γιώργος έχει έκπτωση που μπορείς να δεις εδώ.
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Συμφωνώ κι εγώ με τον Αντώνη, καλύτερα κοίταξε τις Merkur που είναι λίγο πιο επιθετικές από τις Edwin Jagger και τις Muhle. Επίσης αντί για "κλειστή" (Closed Comb), όπως την 34c που είναι κλασσική, μπορείς να κοιτάξεις και για "ανοικτή" (Open Comb) όπως την 15c. Ακόμη μπορείς να δεις και την Muhle R41 που έχει τη δική της γοητεία -και θέλει τη δέουσα προσοχή. Aπό ότι λέγεται είναι η πιο επιθετική safety. Μιας και ξυρίζεσαι με straight όμως δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Γιώργος
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Γιατι δεν κοιτας μια adjustable ή καποια vintage. Επισης θα σου προτεινα να δοκιμασεις μια καλυτερη λεπιδα.
Το Ιασονας με Ο
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Για τον ίδιο λόγο που θα έπαιρνες μια Mühle Grande R89 όπως λές :megagrinBreyton έγραψε:Κ γω αυτο σκεφτομαι αλλα δεν καταλαβαινω τι θα μου προσφερει παραπανω.
Ηδη με την Edwin κανω καταπληκτικο ξυρισμα κ χωρις να προσεχω καθολου. Για ποιο λογο να παρω μια open comb?
Γιώργος
- Breyton
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Δε θελω να μπλεξω με vintage τουλαχιστον ακομα. Εχω φαει πολυ ψαξιμο με παλια συλλεκτικα κτλ.
Εχω μαζεψει καμια 10αρια wade butcher.
Για τις λεπιδες ναι εχω κ αλλες. Ενα supermax αλλα αν δεν το πεταξω, θα το δωσω σιγουρα γιατι δεν ακουμπαω made in india. Ενα αστρα πλατινουμ, τα big τα κοκκινα κ τα κιτρινα, κατι wilkison και εχω ηδη παραγγειλει περσονα κ φεαδερ. Αλλα θελω να τα χρησιμοποιησω ιεραρχικα για να αναδεικνυεται η υπεροχη του καθενος ξεχωριστα.
Εχω μαζεψει καμια 10αρια wade butcher.
Για τις λεπιδες ναι εχω κ αλλες. Ενα supermax αλλα αν δεν το πεταξω, θα το δωσω σιγουρα γιατι δεν ακουμπαω made in india. Ενα αστρα πλατινουμ, τα big τα κοκκινα κ τα κιτρινα, κατι wilkison και εχω ηδη παραγγειλει περσονα κ φεαδερ. Αλλα θελω να τα χρησιμοποιησω ιεραρχικα για να αναδεικνυεται η υπεροχη του καθενος ξεχωριστα.
- νικος
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Καλησπερα Βύρωνα
Και εγω θα σου ελεγα οτι δεν υπαρχει λογος (για την ωρα) να εχεις δυο ιδιες μηχανες. Θα σου προτεινα την 34c που ειναι λιγο πιο επιθετικη απο αυτη που εχεις χωρις να τρομαζη. Η Open Comb θα σου προσφερει πιο βαθυ ξυρισμα αν αυτο σε ενδιαφερει και φυσικα θελει λιγο πιο πολυ προσοχη και θα σου προτεινα να δης και την 41. Τωρα αν θες ρυθμιζομενη δηλαδη adjustable που αναλογα με τα κεφια την κανεις απο ηπια ως επιθετικη θα ελεγα μονο vintage slim, fat boy κτλ. Για την 47 δεν εχω αποψη δεν την εχω δει
Και εγω θα σου ελεγα οτι δεν υπαρχει λογος (για την ωρα) να εχεις δυο ιδιες μηχανες. Θα σου προτεινα την 34c που ειναι λιγο πιο επιθετικη απο αυτη που εχεις χωρις να τρομαζη. Η Open Comb θα σου προσφερει πιο βαθυ ξυρισμα αν αυτο σε ενδιαφερει και φυσικα θελει λιγο πιο πολυ προσοχη και θα σου προτεινα να δης και την 41. Τωρα αν θες ρυθμιζομενη δηλαδη adjustable που αναλογα με τα κεφια την κανεις απο ηπια ως επιθετικη θα ελεγα μονο vintage slim, fat boy κτλ. Για την 47 δεν εχω αποψη δεν την εχω δει
Ολα ειναι δρομος
-
NavalArchitect
Καλώς τον.
Την 47 δεν την έχω, αλλά έχω την 43C - βαριά, πολύ βαριά. Την 47C σύγκρινέ την με την 38C, και σε βάρος αλλά και σε ισορροπία. Χρησιμοποίησε το Γιώργο (Luxe.gr) για τις αγορές σου, είναι πάρα πολύ εξυπηρετικός και ακόμη κι αν δεν έχει κάτι θα το παραγγείλει και θα στο φέρει (π.χ. για Μερκούρ).
Την 47 δεν την έχω, αλλά έχω την 43C - βαριά, πολύ βαριά. Την 47C σύγκρινέ την με την 38C, και σε βάρος αλλά και σε ισορροπία. Χρησιμοποίησε το Γιώργο (Luxe.gr) για τις αγορές σου, είναι πάρα πολύ εξυπηρετικός και ακόμη κι αν δεν έχει κάτι θα το παραγγείλει και θα στο φέρει (π.χ. για Μερκούρ).