Το Ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2013

Απάντηση
chris82
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 410 times
Been thanked: 205 times

Πράγματι Αντώνη, θα δυσκολευτώ να τις αποχωριστώ :cry .Με τις λεπίδες της Dovo πόσα ξυρίσματα βγάζεις; έχω κάνει αν θυμάμαι καλά 5 και αν δεν την βαριόμουν θα έβγαζα και άλλα.
NavalArchitect

Σάββατο 16/3

Merkur 34G & Timor
Omega No. 98
Mike's Natural Soaps, Coconut
4711 after shave
Fresh, Creme Ancienne eye cream (Tσέχικη artisan)
La Mer, Brightening Infusion Intense
Prada Infusion D'Homme EdT

Εικόνα

Έτσι κι έτσι το HD με την Timor, τον περίμενα καλλίτερο τον συνδυασμό. Παλαιότερα τις θεωρούσα πολύ ωραίες λεπίδες, μιλώ για το 2012 κι όχι πολύ παλιά, ίσως όμως μου ταιριάζουν περισσότερο με το Merkur Progress.

Διάλεξα πάλι το Coconut του Mike, πάρα πολύ ωραίο το άρωμα. Το σαπούνι μου κάνει πλούσια σαπουνάδα, όμως φορτώνω το πινέλο αρκετά και δε λυπάμαι το νερό. Έχω όμως αμφιβολίες για την προστασία που παρέχει (με την έννοια ότι δεν είναι άριστη, όχι ότι δεν είναι καν αποδεκτή). Όπως κάθε σαπούνι όμως, έτσι κι αυτό θέλει χρόνο, κι εμείς μαζί του το ίδιο. Άρα λοιπόν σχόλια και τεστ μετά από πολλές χρήσεις, για να είμαστε πραγματικά αντικειμενικοί.

Αυτό το Νο. 98... Θεϊκό πινέλο... Μού'χει κάτσει πολύ καλά εργονομικά, ωραίος θύσανος, οπότε τί άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς?

Το 4711 δεν πείθει. Το έφερα από την Ελλάδα για να έχω variety αλλά για παράδειγμα τα after shaves της Taylor's μου αρέσουν πιό πολύ. Το είχα ήδη στην Αθήνα κάποιους μήνες, και δεν είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω. Μπορεί τα Taylor's να έχουν poor efficacy (που λένε οι Αγγλοσάξωνες) αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αν δεν έχεις απαίτηση για έστω ελάχιστη ενυδάτωση από το after shave, τότε τα Taylor's είναι πιό ωραία από το 4711. Η μυρωδιά του 4711 είναι όμορφη, όμως από τη στιγμή που στα χέρια μου έχω την "Ελληνική" έκδοση, τότε εξ'ορισμού έχω ανοικτά αμφιβολίες για το πόσο πιστή είναι στην "Ευρωπαϊκή" (παράδειγμα με Ευρωπαϊκή κι Αμερικάνικη AV).

Ωραίος συνδυασμός η κρέμα ματιών, μετά το Infusion της La Mer και κατόπιν ένα moiturizer. Για μένα όμως, ο καιρός έχει σιγά-σιγά αρχίσει να μη σηκώνει τις ενυδατικές...
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλησπέρα,

Πριν απο λίγα λεπτά

Mercur 34c HD
Personna Platinum #2
Omega 48
Omega shaving cream
Apivita After shave balm

Νομίζω ότι θα βάλω στην άκρη τις astra, με personna κάνω πιο γλυκό ξύρισμα.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29548 times
Been thanked: 29771 times

chris82 έγραψε:Πράγματι Αντώνη, θα δυσκολευτώ να τις αποχωριστώ :cry .Με τις λεπίδες της Dovo πόσα ξυρίσματα βγάζεις; έχω κάνει αν θυμάμαι καλά 5 και αν δεν την βαριόμουν θα έβγαζα και άλλα.
Δεν ξέρω Χρήστο πόσα βγάζουν, την χρησιμοποιώ σπάνια για ξύρισμα, τις περισσότερες φορές είναι για λεπτομέρειες. Στις αρχές που την πρωτοπήρα πάντως έβγαζα μέχρι 10 ξυρίσματα (με 2 περάσματα).
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Πριν απο λιγο και μετά απο 8χλμ τρεξιμο και ένα ζεστο μπάνιο,

Kropp 11/16"
Omega 6191
C&E Sienna
Old spice ASL
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Pre: Somersets oil
Proraso Λευκο σαπουνι
Vie Long 13723
Bic Metal
Old Spice Whitewater
Nivea soft

Προσωπικα βρηκα τον τελειο συνδυασμο για την AS ρουτινα, ανακατεμα ενυδατικης ή after shave balm με after shave lotion στην παλαμη και μετα κατευθειαν στο προσωπο (εκλεψα την ιδεα απο το 444).
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Πριν απο λίγο.....

Custom scutlle
Merkur progress
Gillette 7o clock blue (1#)
Simpsons polo 8 best
Castle Forbs sc
ASL Floid black
ASB Aqua di Parma

Δεν εχω λόγια...............
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Muhle r41 + Feather (#1)
LaToja ss + Menthol
Omega No 80
ASL Aqua Velva + Menthol
ASB 444

Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες θα ξυρίζομαι κάθε μέρα μόνο WTG με το θηρίο.

Η ιδέα μου ήρθε μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών και μιας και κάθομαι....
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Το ξύρισμα της... νύχτας! :beah2
Έχουμε και λέμε:

Edwin Jagger DE89BA Barley
Astra Keramik Platinum (1)
Πινελάκι ασβού από Hondo
Musgo Real Cream
Μυρτώ λεμόνι πειραγμένη!

Οι ΑΚΡ, ήταν λεπίδες που με την Mercur Futur δε μου είχαν καθίσει καλά. Με την EJ όμως αναθεωρώ. Την ευχαριστήθηκα την λεπίδα. Μέχρι σήμερα, δεν είχα χρησιμοποιήσει κρέμες σε σωληνάριο. Αποφάσισα ότι πολύ καλά έκανα. Η musgo συγκρινόμενη με σαπούνια όπως MWF, Tabac & Proraso που χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα, θεωρώ πως υστερεί πολύ. Μου αρέσει το άρωμα ωστόσο.
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Καλημέρα

Omega #41
EJ 89
ASP(4)
Jermyn St. soap
444
Jermyn St. Cologne

Μοσχοβολάει το Jermyn λέμε !!!!

Περίπου 15 ξυρίσματα με το γουρουνάκι.
Δεν είναι κακό,αυτό που δεν μου αρέσει σε σχέση με τους ασβούς ,είναι πως στη χρήση επάνω, όταν δουλέψω τον αφρό στο πρόσωπο ,παύει να είναι φουντωτός ο θύσανος του.
Έτσι κάνουν όλα η μόνο το δικό μου?
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”