Αλλεργιά στο πινέλο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Αν και πολλά χρόνια ξυρίζομαι παραδοσιακά, ποτέ δεν είχα αγοράσει πινέλο ασβού. Πάντα μου άρεσαν οι μηχανές και αυτές έκανα συλλογή. Τέλος πάντων.
Πριν από τρία χρόνια αγόρασα ένα pure badger της hjm, όσες φορές το χρησιμοποίησα (πάνω από πενήντα φορές) ένιωθα να με τσιμπάει, όσο έκανα σαπουνάδα και μετά γέμιζα κοκκινίλες. Τώρα το έχω παρατήσει και χρησιμοποιώ ότι είχα ανέκαθεν, συνθετικά ή γουρούνες, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τόσο καιρό δεν με ενοχλούσε, αλλά τώρα θέλω ν' αγοράσω ένα καλό πινέλο ασβού (με έχει φάει η ζήλια). Η αλλέργία που έχω στο pure badger θα με ακολουθήση και σε ένα silvertip, αφού προέρχεται από το ίδιο ζώο; Ή μήπως το silvertip, που είναι πιό μαλακό, θα μου ανοίξη τον δρόμο στά πινέλα ασβού, πέρα από τα συνθετικά και τις γουρούνες.
Μη μου πείτε γιά αλόγου, γιατί μου έκαναν κάποτε δώρο ένα, από την Τουρκία και προσπαθούσα επί δέκα πέντε μέρες, πρωί-βράδυ, να το ξεβρομίσω. Στο τέλος δεν άντεχα την μπόχα του και το χρησιμοποιώ πλέον γιά να καθαρίζω το όπλο.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29656 times
Been thanked: 29927 times

Από θέμα τσιμπήματος, δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. Είναι πολύ πιο μαλακή η τρίχα και δεν θα την αισθάνεσαι, είναι μέρα με την νύχτα. Τώρα αν έχεις αλεργία όμως γενικά στους ασβούς, δεν ξέρω να σου απαντήσω αν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι οι κοκκινίλες προέρχονται από την σκληρότητα της τρίχας, οπότε ίσως είναι μια λύση το silvertip. Στην τελικά αν δεν σου κάνει το ανεβάζεις προς πώληση.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Και εγω έτσι πιστεύω Μαρίνο. Και εγω εχω ενα Omega pure badger το οποίο με τσιμπάει. Δεν μου κάνει κοκκινίλες ούτε είναι αφόρητο το τσίμπημα αλλά δεν μου κάθεται καλά.Μπορεί η σκληρότητα της τρίχας να σε ερεθίζει και να σου δημιουργεί αυτές τις κοκκινίλες. Πάντως αν ξεφύγει κάποιος απο τα pure και πάει απο best και πάνω είναι πραγματικά άλλα πινέλα....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Συνήθως οι γουρουνες ειναι πιο σκληρες απο τα ασβοπινελα οποτε ενδεχεται να εχεις αλλεργια γενικα στους ασβους και να μην προερχεται απο την σκληροτητα. Αλλα αφου ειχες μονο ενα δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο. Ενα Silvertip σιγουρα λυνει το προβλημα της σκληροτητας της τριχας. Τωρα για τα αλογου αυτο που εχω εγω δεν μυριζε σχεδον καθολου απο την αρχη και υπαρχουν και mix αλογου ασβου
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Εγω πιστευω οτι εχεις θεμα μονο με τα pure, τα οποια απο οτι εχω ακουσει ειναι στην ουσια κομμενα δηλαδη οι ακρες τους ειναι καπως τετραγωνες, οι ακρες ομως των silvertip αποτελουν την φυσικη αποληξη της τριχας και για αυτο ειναι μαλακα. Η γουρουνα τωρα μπορει να ειναι πιο σκληρη αλλα η ακρη της ανοιγει με τον καιρο και την χρηση (αυτο που γενικα λεμε στρωσιμο) οποτε εχεις ενα πινελο με μαλακες ακρες και γερο backbone.
Μπορει να επιβεβαιωσει καποιος αν πραγματι τα pure ειναι απο κομμενες τριχες γιατι εγω δεν ειμαι 100% σιγουρος;
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Stelios P
Νήπιο
Νήπιο
12
Been thanked: 5 times

Μαρίνο,
Γιά να σεπροβληματήσω ακόμα περισσότερο, σκέφτηκες να δοκιμάσεις συνθετικό πινέλο; Τά δύο τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσα silvertip ασβό και μού αρεσε πολύ. Αλλά εχανε τρίχες και το έβρισκα πολύ μαλακό (δεν είχε backbone). Αυτά μαλλον επειδή δεν ήταν μια γνωστή μάρκα. Πρίν δύο μήνες διάβασα πολύ καλές γνώμες για την Muhle Synthetic Fibre Silvertip σε άλλα forum. Οι προηγουμενες εντυπώσεις μου από συνθετικά πινελα δεν ήταν καθόλου καλες, αλλά αποφασισα να την δοκιμάσω. Λοιπόν, την χρησιμοποιώ δύο μηνες και την έχω βρεί πολύ. Έχει μαλακές ακρες, αλλά και ταυτοχρονα πιο πολύ backbone από την silvertip μου. Ρουφάει αφθονο νερό σε ελάχιστο χρόνο, τόσο μάλιστα πού το μούλιασμα παρα πάνω από 10-15 δευτερόλεπτα δεν συνισταται. Δεν χάνει ούτε μία τριχα. Αλλά εκεί που τα δινει όλα είναι στο face lathering. Επειδή το πρωι συνήθως βιάζομαι, δεν έχω καιρό να χτυπήσω αφρό στην κούπα και παω κατ´ ευθείαν πρόσωπο. Εδω πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακή με την ταχύτητα και την πυκνότητα αφρού που παράγει. Θα έλεγα ότι για κούπα είναι πιό γρήγορος ο ασβός, αλλά στο πρόσωπο η Muhle Synthetic Silvertip δεν πιάνεται. Και η Muhle την συνιστά γιά δέρματα που ερεθίζονται εύκολα!

Αυτά για σκέψιμο!
Στέλιος Π
-------------------
Fav: Ever Ready 1912, Gillette Fatboy E-1, Gillette Rocket HD (plus many more!)
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Iasonas έγραψε: Μπορει να επιβεβαιωσει καποιος αν πραγματι τα pure ειναι απο κομμενες τριχες γιατι εγω δεν ειμαι 100% σιγουρος;
Ναι ισχύει, και αυτός είναι ο λόγος που παρόλο που δεν είναι τόσο σκληρά όσο τα χοίρου, παρόλα αυτά τσιμπάνε περισσότερο. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα μπορούν να σε ερεθίσουν.Προσωπικά τα pure τα μουλιάζω 10 λεπτά.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Προσωπικά εχω ενα Omega pure badger το οποίο θα "αναβαθμιστεί" αν ολα πάνε καλά σε sυper η σε silvertip...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”