Santa Maria Novella crema pre/dopo barba

NavalArchitect

Μπορείς, στην ουσία ενυδατική είναι. Το θέμα είναι πως μιλάμε για βαρύ προϊόν, αρκετά λιπαρό. Είναι απίθανη σα κρέμα, αλλά από άνοιξη και μετά στην Ελλάδα πώς θα τη φοράς? Για Ελλάδα κάνουν πιό ελαφρές κρέμες (Kiehl's Ultra, Farmacia 1561, La Mer gel, κλπ.)

Τέλος πάντων, δεν έχει όλη η Ελλάδα τον ίδιο καιρό, και η συγκεκριμένη κρέμα είναι πάρα πολύ καλή.
sisyfos
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

NavalArchitect , κατοικώ στην Χίο . Έκτιμώ την εμπειρία που διακρίνω πως έχεις . Εμένα το βασικό μου πρόβλημα είναι η ξηροδερμία στο πηγούνι και στο μουστάκι . Μπορείς να μου προτείνεις κάποια κρέμα , με βάση αυτά τα κριτήρια ? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων .
NavalArchitect

Έτυχε να γράψω ένα post στο B&B πριν λίγες μέρες, για ενυδατικές κρέμες. Κάποιος βγήκε και ρώτησε "...ποιά ενυδατική θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? παρ'όλο που είμαι άντρας..."

Το παραθέτω εδώ:

QTE

There are many moisturizers out there. Such a product is not for women only. Our skin, and depending on its constitution/type (combination, oily, etc.) needs hydration. A significant percentage of this is achieved through proper diet (water/fluids intake) and good rest/sleep. However a nice cream always helps.

I've been using moisturizers for quite some time, but over the course of the last four years (when I got heavily hooked on wet shaving) I have had in excess of 80-90 balms, creams, moisturizers going through my hands. All of them I have bought out of curiosity, and many I have passed to my sister. The difficult thing with moisturizers is that they do not last long, i.e. if you are lucky, depending on the particular product and provided you keep it in the fridge, you may get a 3-4 year life out of it. Normally they should be replaced every 12-18 months or so.

To get back to our point, I assume you need something basic but good enough. It is beneficial if you look for something that offers the following:
- good moisturizing for a variety of outside weathers
- not making your face skin feel oily or sticky after application
- scentless so that you can apply any EdT or whatever afterwards
- good efficacy
- to make your skin feel as silky and as smooth as possible after use

Options (I will mention a few that come first into my mind, as you may appreciate the list and comments on each product can be endless from my side...) :

- Kiehl's Ultra Facial Cream. This is my main recommendation to you, depending of course on where you live (i.e. it is different if you live in Chicago and different if you live in New Mexico). Very decent moisturizer, comes in a variety of nice plastic tubs, 50ml is practical for travel as well, does not make the skin very oily, easy on application, protects well but of course not suitable for very hot weather.
- Designer balms. Chanel, Prada make very good after shave balms. Real quality stuff with efficacy and quality properties. The downside is that they do fall into the "after shave balm" category and they are relatively heavily scented.
- IK. A number of different products here, all moisturizers, with a shea butter content that varies from 8% - 60% or even up to 100% (dry form). Variety of packaging as well, many travel-size small tin containers. Pretty heavy and strong all of them, may not be a nice option if you live in a hot/warm area (i.s. South U.S.)
- Avoid the Clinique/Aramis Lab Series/Biotherm stuff, they are relatively overpriced for what they offer and in their majority they offer medicinal scent (which is essential an 'unscented' type of scent but at the end of the day makes you feel you're preparing to get dressed and leave a hospital's E.R. and not your bathroom).
- The U.S. brand Fresh has good moisturizers, its top moisturizer line (Creme Ancienne) is an artisan product made in Czechia, but here we're going up on price. Their eye cream is fantastic as well.
- Ole Henriksen is another option, but they have many products for face moisturizing so you need to go out there and sample a bit.
- Origins and Korres (the latter to a slightly lesser extent) can be very nice choices, along the lines of Kiehl's (at least with respect to the price level). Again you need to sample here.
- Jurlique have a really good moisturizer cream line, which happens to come in three intensity/strength levels, so you can choose the very heavy or light one. They are biodynamic and very nice products, highly recommended. Their hand creams are also pretty good.
- Shiseido Men do seem to have a line out but I would consider those as something ok and a bit on the expensive side for what offered. Their after shaves from the same line are ok and scentless.
- Two Italian products which you can find relatively easy (for the first one) and not so easy (for the second one) are Santa Maria Novella (crema pre/dopo barba - a paradise-scented pomegranate heavy face moisturizer) and Farmacia SS Annunziata 1561 (24 hrs precious anti-aging cream). The second one in particular I bought last month in Italy and it is truly silky smooth stuff (around $160 for 50ml).
- Just for reference, as we need to know where the top stuff lies, there is a brand (cream) which I personally consider to be the "queen of moisturizers". It's Creme de La Mer, and it is absolutely magnificent stuff. Comes in three different forms, all in porcelain jar. Gel, soft and the original, dense cream stuff. Their body cream is also very good, their lip balm sucks, their hand cream is pretty good. Very expensive products.
- The Japanese brand SK II is also a well regarded expensive choice but nothing really can at the moment bear La Mer.

David mentioned Speick, it's not bad, a tad scented and you may not like that, it's quite 'natural' in a sense, mild in application but again not as refined as other higher-end products. They do a balm and a very heavy 'repair' cream, the latter is for very tough winters (I've had both).

Good luck with your choice.

UQTE

Θα κάνω μιά συνοπτική μετάφραση με έξτρα σχόλια, μιας και υπάρχουν μέλη που στο κάτω-κάτω δεν είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν εδώ στα Αγγλικά και να μεταφράζουν στο μυαλό τους την ίδια στιγμή.

Το βασικό είναι ότι μόνο εσύ ξέρεις τί κρέμα σου ταιριάζει στο δέρμα, πότε ακριβώς θα τη φοράς (κάθε μέρα, όλη τη μέρα, μέρα ή/και νύχτα, άνοιξη, καλοκαίρι, κλπ.) Η ενυδατική είναι απαραίτητη και στη δική σου περίπτωση απ'ό,τι φαίνεται ξέρεις καλά πως αυτές οι δύο συγκεκριμένες περιοχές θέλουν συνεχή φροντίδα.

Υπάρχουν κρέμες που είναι λαδερές, υπάρχουν άλλες που είναι βαριές αλλά όχι λαδερές, κι άλλες που τις βάζεις και δεν βλέπεις και μεγάλη διαφορά. Τα πολύ ακριβά προιόντα δίνουν αρκετά καλή βοήθεια σε βάθος χρόνου, ξεκουράζουν το δέρμα, αλλά πάντα συμπληρωματικά. Τίποτε δεν αντικαθιστά το πολύ νερό, τον καλό ύπνο, την έλλειψη άγχους και τη σωστή διατροφή.

Ένα ακριβό προιόν που είναι δυνατό και δε λαδώνει μπορεί κάλλιστα να είναι ό,τι πρέπει στην περίπτωσή σου. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις, αυτό είναι βασικός κανόνας. Το καλό και ακριβό προιόν θέλει να βάλεις πολύ λίγο, και σε κρατά ενυδατωμένο για τουλάχιστον 12 ώρες (ανεξαρτήτως καιρού - το οποίο δείχνει τί προιόν πρέπει να είναι αυτό για να να μπορεί με λ.χ. μηδέν βαθμούς έξω να σε κρατά καλά στο πρόσωπο). Σου κρατά πολύ καιρό, οπότε το πληρώνεις μία φορά και ξεχνιέσαι για αρκετό καιρό.

Τα σχόλια που κάνω είναι μετά από χρήση προιόντων σε διάφορες συνθήκες. Από το Σεπτέμβριο του 2009 και για 26 μήνες ήμουν στη Λετονία (δούλευα και ζούσα εκεί). Οι δύο χειμώνες που πέρασα εκεί ήταν (συμπτωματικά) από τους πιό δυνατούς των τελευταίων 90 ετών στη συγκεκριμένη χώρα. Έβαζα την SMN pre/dopo barba το πρωί μετά το ξύρισμα και πήγαινα στο γραφείο ή στο ναυπηγείο. Έξω, και για κάτι λιγότερο από 3 μήνες σερί (και τους δύο χειμώνες που πέρασα εκεί) είχε από -15 ως -17 με μισό μέτρο χιόνι. Το βράδυ που γύριζα σπίτι όμως το δέρμα μου ήταν μαλακό, φρέσκο και απαλό. Ένιωθες απλά ότι δεν είχες βγει έξω στο κρύο.

Στην Ελλάδα δεν μπορώ να φορέσω αυτήν την κρέμα καθόλου. Δε μου πάει, δεν την πολυσηκώνω. Ειδικά το καλοκαίρι δε μπορώ να βάλω σχεδόν καθόλου moisturizer. Το θέμα είναι: Εσύ είσαι έτσι? Πώς προτιμάς να είναι η ενυδατική που φοράς? Εκεί θέλουμε να καταλήξουμε, στο τί εσύ θες και χρειάζεσαι.

Από τη στιγμή που μιλάς για ξηροδερμία, μάλλον θες κάτι δυνατό. Φυσικά αν ρωτήσεις κάποιο φαρμακοποιό, γιατρό, κλπ. πιθανώς εύκολα θα σου προτείνουν μιά τύπου Sudocrem (ή δεν θυμάμαι τέλος πάντων πώς την λένε), αυτήν τη δυνατή που είναι για χρήσεις από μωρά μέχρι ηλικιωμένους με εγκαύματα. Εντάξει, πολλές κρέμες κάνουν δουλειά, αλλά οπωσδήποτε το 'καλλυντικό' δίνει και μία αίσθηση πολυτέλειας ή ποιότητας (αν και όλα είναι σχετικά). Κι εγώ μπορώ να έρθω με παπούτσια ασφαλείας στο γραφείο ή με κάτι κοντά τρακτερωτά μποτάκια Ecco που έχω, αλλά δεν το κάνω. Καταλαβαίνεις τί εννοώ...

Είναι πολλές αυτές που έχω δοκιμάσει, και τις περισσότερες δεν τις βρίσκεις εύκολα ή σε λογικές τιμές στην Ελλάδα. Για να πάρεις κάτι πολύ ακριβό το οποίο υποτίθεται θα σου δίνει αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες, δηλαδή βελτίωση του δέρματος σε βάθος χρόνου κλπ. δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς. Παρ'όλα αυτά όμως δε σημαίνει πως για αυτό το λόγο θα αποκλείσεις τέτοια προιόντα. Το καλό πράγμα πάντα θα σε αποζημιώσει, γενικός κανόνας που πολύ σπάνια έχει εξαιρέσεις (Aramis shave soap, Penhaligons Blenheim Bouquet shave soap non-tallow, κλπ.) Μία κρέμα να έχεις, θα τη βάζεις κάθε μέρα και θα το ευχαριστιέσαι.

Για να δώσω προσωπικές απόψεις και συστάσεις, ξεκινώ από μερικές Ελληνικές κρέμες. Κορρές και Apivita δεν είναι κακές, δεν είναι όμως και κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Ειδικά του Κορρέ τις θεωρώ προσωπικά λίγο καλύτερες μεταξύ των δύο. Για κρέμες των 30-40+ Ευρώ δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι το φοβερό. Εδώ στην (Νότιο) Κορέα έχουμε κρέμες που κοστίζουν το 1/3-1/4 αυτών κι είναι κατάτι κατώτερες σε ποιότητα. Το νταβατζιλίκι δεν είναι ωραίο πράγμα και στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε αρκετό. Του Κορρέ έχω δοκιμάσει και την κρέμα νύχτας (ρόδι), ωραία μυρωδιά και σχετικά πυκνή, πολύ ωραίο βαζάκι και μυρωδιά αλλά και πάλι όχι κάτι το εξωπραγματικό. Η κρέμα απλά δεν σου δίνει την αίσθηση ότι κάνει δυνατή δουλειά.

Υπάρχουν και κρέμες στην Ελλάδα οι οποίες βρίσκονται στα φαρμακεία αλλά είναι στην ουσία κρέμες-καλλυντικά. Δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά το κακό με την Ελλάδα είναι ότι το κάθε τί είναι υπερτιμημένο και σου το πουλάνε λες και σου κάνουν χάρη ή λες και είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει στο παγκόσμιο στερέωμα. Σε αυτή την υποτίμηση της νοημοσύνης σου πρέπει να αντισταθείς.

Όλες αυτές οι Lancome και δε ξέρω 'γω τί άλλο, γενικές πολυδιαφημισμένες μάρκες, popular and generally easily available brands, είναι κι αυτές κρέμες που κάνουν σε πολύ γενικές γραμμές και κατά μέσο όρο μιά αξιοπρεπή δουλειά αλλά στην Ελλάδα δεν είναι να τις αγοράζεις διότι στη συντριπτική τους πλοιοψηφία όλοι φέρνουν (ή ακόμη χειρότερα παράγουν) στοκ που είναι 'δεύτερο'. Ό,τι έρχεται στην Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι άλλων προδιαγραφών από ό,τι πωλείται στα μεγάλα αστικά κέντρα του εξωτερικού. Το ίδιο ισχύει και στα ηλεκτρονικά, και στα ρούχα/αξεσουάρ.

Ζήτησε από κάποιο δικό σου (ο οποίος ταξιδεύει από 'κείνα τα μέρη) να σου φέρει μία Neutrogena (ας πούμε χεριών ή καλύτερα μία σώματος) ή μία Lancome από Αμερική, και θα καταλάβεις τί εννοώ. Μεγέθη τεράστια διαθέσιμα, 300ml για τις κρέμες, σε πάρα πολύ καλές τιμές, και προιόντα με διαφορετικές προδιαγραφές. Το βλέπεις εξ'άλλου και από τα ξυριστικά, Aqua Velva, Brut, Old Spice, και μιλάμε για απλά drugstore aftershaves, έτσι? Όχι για τίποτε εξωπραγματικές καταστάσεις.

Πάμε παρακάτω τώρα.

Τα L'Occitane δεν είναι κακά, αλλά είναι λίγο ακριβά στην Ελλάδα. Λίγο. Θέλω να πιστεύω πως είναι εφάμιλλα αυτών που διατίθενται στην Ευρώπη. Έχουν 1-2 ωραία moisturizers, για παράδειγμα αυτό το όρθιο σωληνάριο από γυαλί με 8% shea butter αν δεν απατώμαι ("Ultra Gentle Moisturizer"), γενικά όμως είναι λιγάκι βαριά. Η κρέμα σώματος που έχουν (με αμύγδαλο) είναι επίσης ωραία.

Οι ενυδατικές της ΙΚ είναι πλούσιες και πολύ καλές, βαριές. Αλλά μόνο από την ιστοσελίδα τους, που έχει λίγο ακριβά μεταφορικά. Γενικά τα ΙΚ είναι καλά προιόντα, πολύ 'πλούσια'. Οι τιμές στις οποίες προσφέρονται, συγκρινόμενες με τις τιμές που έχουν αυτές οι (να μην πω) τύπου Apivita κλπ. στην Ελλάδα είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές.

Henriksen και Origins: Δανέζικες οι πρώτες, πλούσιες (όχι τόσο όμως όσο οι Γαλλικές ΙΚ) αλλά περιεκτικές, πιό 'ουδέτερες' και απρόσωπες οι δεύτερες. Η Origins έχει ωραία scrubs σώματος.

Jurlique: Απλά από τις καλύτερες δεδομένου της τιμής των. Η ενυδατική τους σειρά έχει τρεις κρέμες με διαφορετική ένταση η κάθε μία (πολύ λιπαρή - Moisture Replenishing Day Cream, σχετικά λιπαρή - Balancing Day Care Cream, ελαφρά λιπαρή - Soothing Day Care Lotion). Τις έχω δοκιμάσει όλες και είναι πάρα πολύ καλές. Η κρέμα Calendula επίσης είναι πολύ ωραία (οποιαδήποτε calendula είναι πολύ καλή για αυτούς που τραβάνε τις παρανυχίδες τους, τρέφει την περιοχή και είναι επίσης αντισηπτική).

La Mer: Η αδιαφιλονίκτητη βασίλισσα των moisturizers, αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις. Περίπου 180-200 Ευρώ duty free τιμή για 60ml (εκτός κι αν κάνω λάθος και η τιμή είναι για το βαζάκι 100ml αλλά έχω καιρό να πάρω και δε θυμάμαι τώρα). Αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά της. Σε γενικές γραμμές και κατά κανόνα, κρέμα για μεγαλύτερες ηλικίες.

Η Fresh Creme Ancienne είναι πάρα πολύ καλή, κρέμα artisan που φτιάχνεται στην Τσεχία αλλά μιλάμε για 130 Ευρώ και βάλε, τιμή duty free (50ml φυσικά).

Τις Ιαπωνέζικες SK II τις έχω κάνει sample, εδώ στην Κορέα είναι πολύ δημοφιλείς αλλά δεν είδα να είναι κάτι το τρομερό, είναι σχετικά ακριβές. Η SK έχει και μικρή ανδρική σειρά, αλλά είναι σε Κορεάτικο/Ιαπωνικό στυλ ('skin', 'lotion', 'essence') και με εντελώς ουδέτερο άρωμα.

Η Farmacia 1561 24hrs Precious που πήρα πρόσφατα από Ιταλία (136 Ευρώ) είναι καταπληκτική αλλά δεν ξέρω πού μπορείς να την βρεις. Φτιάχνεται στην Φλωρεντία.

Τα La Prairie δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.

Πρότασή μου: Jurlique (χαμηλή τιμή) - Farmacia 1561 / Fresh (μεσαία τιμή) ή (σε πιό ψηλή τιμή) La Mer.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Όπως πάντα άκρως διαφωτιστικός και αναλυτικός Κωνσταντίνε! Έχω μερικές διαφωνίες και για να μην βγω τελείως off topic, συνεχίζω εδώ.
Χάρης
sisyfos
Νήπιο
Νήπιο
13

Σ ευχαριστώ πολύ . Εκτιμώ πολύ την βοήθεια σου . Πιστεύω ότι μάλλον θα καταλήξω στην La Mer . Θέλω κάτι ποιοτικό και δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα σαν πρώτο κριτήριο . Νομίζω την βρίσκω εύκολα και σε on line καταστήματα η κάνω λάθος ?
NavalArchitect

Σε online καταστήματα δεν ξέρω (για Ελλάδα πάντα μιλάμε). Στο Hondos Center την έχουν, είναι όμως πανάκριβη. Πιό καλό να την πάρεις ή να στην φέρουν απ'έξω. Δοκίμασε πριν αγοράσεις. Έχει τρία είδη:
- Creme de La Mer, η κλασική με τη βαριά υφή.
- Creme de La Mer Gel, το ίδιο σε μορφή ζελ, πιό ελαφρύ (καλύτερο για ζεστά κλίματα).
- Creme de La Mer Soft Cream, καινούργιο προιόν, κάτι ανάμεσα στην κρέμα και στο ζελ.

Η κλασική (Creme de La Mer) είναι για την εταιρία ό,τι είναι η S-Class για την Mercedes-Benz. Την έφτιαξε ο ιδρυτής της πριν τον Β' Παγκόσμιο όταν έκανε πειράματα (φυσικός ήταν) και μία μέρα του έσκασε το θέμα στο κεφάλι και τρελάθηκε στο έγκαυμα. Έψαχνε να βρει καλή κρέμα να γιατρευθεί και τίποτε, οπότε έφτιαξε τη δική του - κι έτσι γεννήθηκε αυτή η εταιρία.
sisyfos
Νήπιο
Νήπιο
13

Αυτήν εννοεις όσον αφορά την Farmacia ? http://www.italymall.eu/precious-24-hou ... -50ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NavalArchitect

Ναι, αυτή είναι.

Εγώ την πήρα 136 Ευρώ το Δεκέμβριο από μαγαζί με ξυριστικά στη Γένοβα, και η τύπισσα που έχει το μαγαζί πουλά RRP (φουλ κανονική τιμή, δηλαδή).
sisyfos
Νήπιο
Νήπιο
13

Επίσης σε αυτό το site που είναι ελληνικό έχει πολλά προιόντα fresh και la mer ... δεν θα έχει και πολλά έδοδα μεταφορικά λογικά . http://perfume247.gr/eshop/brands/La-Mer.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pre-, After shave λοσιόν και -κρέμες”