Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29300 times
- Been thanked: 29417 times
Όχι Άρη, ένας σωστά ενυδατωμένος αφρός δεν στεγνώνει. Σε κανένα σαπούνι δεν μου συμβαίνει αυτό, μόνο αν δεν δουλευτεί σωστά με τις σωστές αναλογίες (σαπουνιού/νερού) μου έχει τύχει παλαιότερα όμως.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Αντώνη το επισήμανα διότι δεν είμαι ο μόνος στον οποίο συμβαίνει. Σε άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό. Και στα ξένα φόρα έχει επισημανθεί και ειδικά για αυτό το σαπούνι. Πρέπει πάντως να έχει μια ιδιοτροπία σε αυτό το θέμα σε σχέση με άλλα σαπούνια. Τι να πω? εσυ εκει πρέπει να έχεις το νερό του καματερού... :hystericalbs1 :megagrin :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Και εγώ facelathering με το MWF , πολύ καλό σαπούνι ιδιαίτερα στις ενυδατικές και λειτουργικές ιδιότητες αλλά είπαμε είναι δύσκολο να κάνεις αφρό που να κρατάει 3-4 περάσματα!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Μάλλον βοηθάει το νερό, όπως προείπα, μεν Άρη αλλά είναι και θέμα τεχνικής. Εμπειρία για να κρίνεις τις σωστές αναλογίες έχεις (μετά το 6-μηνο δεν νομίζω ότι κάποιος δεν έχει την τεχνική για σωστό αφρισμό), δες τι γίνεται και διόρθωσέ το. Σίγουρα δεν είναι εύκολο σαπούνι για αρχάριο, αλλά εσείς οι δύο (Άρης και Ηλίας) σίγουρα δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία. :megagrin
Γενικά μιλώντας, πολύ πολύ τους ξένους και δη τους Αμερικάνους δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Προϊόντα που τα βγάζουν μάπα σε εμένα δουλεύουν καλά και το αντίστροφο. Οπότε αυτά που λένε, τα ακούω και λίγο βερεσέ.
Γενικά μιλώντας, πολύ πολύ τους ξένους και δη τους Αμερικάνους δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Προϊόντα που τα βγάζουν μάπα σε εμένα δουλεύουν καλά και το αντίστροφο. Οπότε αυτά που λένε, τα ακούω και λίγο βερεσέ.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Ρε παιδιά, εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το MWF: με Ιταλική μέθοδο, αρκετό φόρτωμα και πολύ δούλεμα στο πρόσωπο πάντα μου κάνει αφρό για 3+ περάσματα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Ναι, με την διαφορά ότι ο Άρης μιλάει για πρόωρο στέγνωμα, ότι ξεραίνεται πολύ νωρίς στο πρόσωπο.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Παιδιά εγω το εχω χρησιμοποιήσει τρείς φορές. Την πρώτη για δοκιμή (ευγενική χορηγία του συνονόματου) και τις άλλες 2 αυτό που αγόρασα. Και τις 3 φορές έκανα face lathering επηρεασμένος απο αυτά που άκουσα και διάβαζα. Bowl lathering δεν δοκίμασα αλλά θα το κάνω. Πιστεύω αν το χρησιμοποιήσω 4-5 φορές συνεχόμενα με την ίδια μέθοδο και ίδιο το πινέλο θα εξαλείψω τα ψιλοπροβλήματα.
Δημήτρη με μπέρδεψες λίγο. Λες για Ιταλική μέθοδο, και για πολύ δούλεμα στο πρόσωπο...Η Ιταλική μέθοδος ενδείκνυται για bowl lathering (με τόσο νερό που έχει το πινέλο αφου είναι ατίναχτο). Γιατί αν πάς να δουλέψεις στο πρόσωπο πινέλο φορτωμένο με την Ιταλική μέθοδο , τα νερά θα τρέξουν μέχρι τον αφαλό...Τι ακριβώς έκανες ?? Μήπως δεν κατάλαβα εγω καλά... :megagrindimitris έγραψε:με Ιταλική μέθοδο, αρκετό φόρτωμα και πολύ δούλεμα στο πρόσωπο πάντα μου κάνει αφρό για 3+ περάσματα
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Αυτό που κατάλαβες, δεν τρέχουν νερά, απλά πετάγονται αφροί αν δεν είσαι προσεκτικός.
Εγώ το εφαρμόζω σχεδόν σε όλα τα σαπούνια και δεν έχω πρόβλημα. Εξαρτάται το πινέλο βέβαια, αν πας να το κάνεις αυτό με κανένα Chubby 3 (coco ακούς;) θα πνιγείς από το νερό και τους αφρούς! Αλλά με τα γουρουνοπινέλα μου δουλεύει μια χαρά!
Γενικά ακολουθώ τις ακόλουθες τρεις συμβουλές: περισσότερο νερό, περισσότερο φόρτωμα και περισσότερο δούλεμα.
Εγώ το εφαρμόζω σχεδόν σε όλα τα σαπούνια και δεν έχω πρόβλημα. Εξαρτάται το πινέλο βέβαια, αν πας να το κάνεις αυτό με κανένα Chubby 3 (coco ακούς;) θα πνιγείς από το νερό και τους αφρούς! Αλλά με τα γουρουνοπινέλα μου δουλεύει μια χαρά!
Γενικά ακολουθώ τις ακόλουθες τρεις συμβουλές: περισσότερο νερό, περισσότερο φόρτωμα και περισσότερο δούλεμα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ok αδελφέ! Ευχαριστώ για την διευκρίνηση!! Θα το δοκιμάσω να δω.... :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........