Το Ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2013

Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Καλημέρα,

Πινέλο Semogue 2000
Μηχανή EJ 89 Barley
Kρέμα Omega ευκάλυπτος
Λεπίδα dorco
ASL ΤΟΒS Εton
ASB Speick
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Καλημέρα σε όλους, ξύρισμα εχτές το βράδυ (όπως το συνηθίζω).

Semogue 1800
L'Occitane Cade σαπούνι
Gillette Red Tip
Permasharp [4]
Body Shop Kistna ASB

To Cade όντως επιβεβαίωσε κάτι που είχα διαβάσει σε άλλο φόρουμ. Ότι οι αρχάριοι δυσκολεύονται να κάνουν καλό αφρό, και αυτό το πρόβλημα είχα και εγώ πέρσι τον Μάιο. Εχτές όμως έγινε ωραίος πηχτός αφρός, αρκετός για πολλά περάσματα, αλλά και πάλι κάτι έλειπε από το σαπούνι και για μένα είναι ένα κλικ πιο κάτω από τα άλλα, ιδιαίτερα από αυτά με tallow.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Custom scutlle
Merkur progress
Feather (2#)
Semogue 2000
Dr Haris ss
Asb Korres

To χθεσινό ξύρισμα εξελίχθηκε σε ολίγον τι επεισοδιακό. Και εξηγούμαι. Την πρώτη φορά που χρησιμοπόιησα το scutlle , έβαλα νερό προφανώς λιγότερο ζεστό απο οσο έπερεπε και δεν είχα τα αναμενόμενα αποτελέσματα οσον αφορά την θερμοκρασία του αφρού.Έτσι χθές ζέστανα νερό στον βραστήρα (την πρώτη φορά ηταν απο το αέριο) και το έβγαλα πριν αρχίσει να βράζει , το έβαλα στο
scutlle και είδα οτι αμέσως ζεστάθηκαν τα τοιχώματα του. Αρχισα να χτυπάω αφρό και οσο χτυπούσα έβλεπα οτι ο αφρός ενω είχε όγκο μετατρέπονταν σε μια μεγαλειώδη σαπουνάδα σαν και αυτήν του πλυσίματος των ρούχων με τάση να σβήνει.....Είδα οτι τα τοιχώματα του scutlle ηταν αρκετά ζεστά. Λεω την κάτσαμε την βάρκα.... :boeller Αποτέλεσμα . Έχυσα λίγο νερό και συμπλήρωσα με κρύο, ξανά φόρτωμα το πινέλο, μίξη face με bowl lathering και κάπως έτσι επεισοδιακά τέλειωσα το ξύρισμα....Μου φαίνεται θα βγάλω το θερμόμετρο με τις υπέρυθρες και θα αρχίσω δοκιμές με το νερό του scutlle μέχρι να δω αποτελέσματα :!@#! :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Άρη απλά πολύ ζεστό νερό βρύσης, μη παιδεύεσαι με βραστήρες κτλπ, άσε που το απαγορεύουνε να είναι πολύ καυτό!Το πολύ ζεστό νερό βρύσης αρκεί, εγώ προσωπικά το γεμίζω μέσα έξω , το αφήνω ένα λεπτό και μετά το αδειάζω και ξαναγεμίζω μέσα έξω, κάνω το μπάνιο μου και ξαναγεμίζω μέσα κάνοντας τελικά τον αφρό μου
!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ηλία έτσι ακριβώς έκανα και την πρώτη φορά. Έβαλα ζεστό νερό απο την βρύση (αέριο) αλλά δεν με ικανοποίησε η θερμοκρασία του αφρού. Πέραν των 2-3 κινήσεων σε στύλ βαψίματος του πινέλου όπου είδα μια διαφορά μετά ο αφρός ηταν όπως οταν δεν χρησιμοποιούσα το scutlle...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
spiretos
Νήπιο
Νήπιο
12

- SB Omega 10018
- SS C&E Nomad
- SR Merkur 34c
- RB Astra SP (2)
- ASL Brut Musk
- ASB Korres
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

FS Finest
EJ 89
Elios (1)
GF Trumpers Sandalwood cream
444
Aqua Velva

Την κρέμα είχα να την δουλέψω δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό.
Ήταν από τις πρώτες μου αγορές και όταν άρχισα να στοκάρω σαπούνια έμεινε στο βάθος του ντουλαπιού ξεχασμένη.
Ωραιότατη με πολύ πικάντικο άρωμα !
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Άλλο ένα βαθύ και απολαυστικό ξύρισμα σήμερα το βράδυ.

Aquagena pre-shave
Muhle Silvertip Fibre
Razorock XXX
Merkur 39C
Gillette Silver Blue [1]
Trumpers Limes Skin Food

Μερικές επισημάνσεις. Το σαπούνι το είχα χρησιμοποιήσει όταν το πήρα και με έκαιγε αρκετά, μέχρι που δεν μπορούσα να το αντέξω. Αντιθέτως, σήμερα το χρησιμοποίησα (για face lather) και δεν με έκαψε. Ακολούθησα κάποιες οδηγίες στο Ίντερνετ που έλεγαν να το αφήσω 1-2 μήνες ανοιχτό και το πρόβλημα λύθηκε. Άρα συμφωνώ με κάποιους που λένε το εξής: το XXX φεύγει από το εργοστάσιο χωρίς να έχει ωριμάσει, δηλαδή δεν έχει εξουδωτερωθεί η καυστική ουσία.

Το πινέλο μου έκανε θετική εντύπωση, αντιθέτως από προηγούμενα ξυρίσματα. Μάλλον δεν είχα αρκετή εμπειρία να το αξιοποιήσω σωστά. Πάντως είναι πολύ ελαστικό και θα έλεγα χωρίς "χαρακτήρα". Αλλά για ταξίδια είναι τέλειο.

Για το 39C θα συμφωνήσω με κάτι που είχε πει ο Απόστολος, δείχνει την επιθετικότητα του μετά από το πρώτο πέρασμα. Το θεωρώ το πιο αποδοτικό εργαλείο για θέρισμα γενιών.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Semogue 1250
Arko ss
FW Engels "Leader" 5/8"