Muhle R41 2011 "Το κλαμπ των κανιβαλων"

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tsu
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 44 times
Been thanked: 29 times

Μετά από 2,5 χρόνια ξυρίσματος με την R89 αποφάσισα να αγοράσω και την R41. Την δοκίμασα 3 φορές μέχρι τώρα με λεπίδα derby. Μόνο καλά λόγια έχω να πω και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους:
1. Δεν είναι για αρχάριους
2. Δεν θέλει καθόλου πίεση. Με την R89 συνήθιζα να τεντώνω το δέρμα για να ξυριστώ καλά. Τώρα απλά δεν χρειάζεται!
3. Είναι για γένια 2-3 ημερών, αν και αυτό είναι υποκειμενικό, ανάλογα με το πως μεγαλώνουν τα γένια του καθενός.
4. Ο ήχος που βγάζει σου δίνει την εντύπωση πως παίρνει τα πάντα στο πέρασμά της και αυτό ακριβώς κάνει!!
Κώστας
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30184 times
Been thanked: 30619 times

Η περιγραφή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Πρωτη δοκιμη λοιπον και πραγματικα δεν ξερω τι να πω. Δεν εχω βγαλει συμπερασμα. Το ξυρισμα σαν αποτελεσμα φοβερο. Δεν εχω ξανακανει με de τετοιας ποιοτητας ξυρισμα. Η αισθηση ομως κατα την διαρκεια και λιγο μετα μου ηταν καπως αβολη και τραχεια. Ιδαιτερα στο κοντρα κατω απο τον λαιμο. Κοψιμο δεν ειχα παρα μονο κατι μικρα τσιμπιματακια προφανως θα ειχα καποιο σπυρακι η κατι τετοιο. Εκλεισαν με την μια με το alum. Νομιζω οτι μου αρεσει περισσοτερο απο την futur και συγουρα περισσοτερο απο την 11c. Για καθημερινο ξυρισμα δεν ειναι . Θα την χρησημοποιω ομως κατα καιρους συγουρα. Μεχρι τοτε καλα ειμαι με τα απαλα μαχαιρια μου.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Μετά από δυο ξυρίσματα με την εν λόγω μηχανή, που προήλθε από ανταλλαγή με τον Αντώνη (Antonis), ήρθε η ώρα να γράψω και τα συμπεράσματα μου.
Με την πρώτη επαφή ξεχωρίζει η ιδιότυπη κεφαλή και η μεγάλη και βαριά λαβή που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ιδιαίτερα ποιοτικής κατασκευής μηχανής της Mühle. Από την στιγμή που θα “κουμπώσεις” την λεπίδα (personna στην περίπτωση μου) εντυπωσιάζεσαι από το πόσο εκτεθειμένη είναι αυτή σε σχέση με μια τυπική open comb μηχανή. Συγκεκριμένα βγαίνει δυο φορές περισσότερο έξω και η κλίση της προκαλεί ρίγος.
Στο πρώτο ξύρισμα μου με δυσκόλεψε πολύ να βρω την σωστή γωνία της μηχανής ως προς το πρόσωπο και στο πρώτο πέρασμα μου τραβούσε ελαφρώς τα γένια. Με πολύ προσοχή ολοκλήρωσα το ξύρισμα χωρίς κοψίματα αλλά με τα μικροσκοπικά κόκκινα στίγματα να κάνουν την εμφάνιση τους στο τέλος και την ώρα του after shave lotion να πετάγομαι πάνω. Σήμερα ήρθε η ώρα για το δεύτερο ξύρισμα και αυτό με βρήκε καλά προετοιμασμένο ως προς τα λάθη που έπρεπε να αποφύγω. Ξεκινώντας έφερα την μηχανή εντελώς κάθετα σε σχέση με το πρόσωπο μου και κλείνοντας την απόσταση κατάφερα και βρήκα την ιδανική γωνία ξυρίσματος που διέφερε σε σχέση με τις άλλες μηχανές που είχα μέχρι τώρα. Το ξύρισμα ήταν πολύ καλύτερο και αρκετά βαθύ χωρίς την ανάγκη πολλών περασμάτων με τον “χρατσανιστό” ήχο της λεπίδας να κελαηδάει στα αυτιά μου. Με δυο λόγια θα σας έλεγα ότι είναι μια ξυριστική μηχανή που μπορεί να δώσει έως και 15% βαθύτερο ξύρισμα σε σχέση με άλλες αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ προσοχή και συγκέντρωση. Η χρονική διάρκεια παραμονής στο μπάνιο μεγαλώνει αισθητά αλλά στο τέλος θα σας αποζημιώσει. Αδικαιολόγητη βιασύνη και “έπαρση” μπορεί να οδηγήσουν σε φιλέτιασμα που δεν θα έχει προηγούμενο. Η μηχανή φυσικά δεν ενδείκνυται για καθημερινό ξύρισμα και απαιτεί καλή εκπαίδευση στη χρήση της για να αντιμετωπίζονται οι ιδιοτροπίες της. Θα συνεχίσω να την δουλεύω γιατί είναι ικανή να δώσει special ξυρίσματα για special στιγμές.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Πολύ ωραία και μεστή η παρουσίαση σου Στέλιο.

Τελικά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες όπως η γωνία που ενώ τις γνωρίζουμε θεωρητικά αμφιβάλω αν τις τηρούμε. Διαβάζω τελευταία για νέους στο άθλημα και συχνά το "έχω κάνει τα πάντα και όμως δεν έχω αποτέλεσμα". Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα γωνία.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30184 times
Been thanked: 30619 times

Ακριβής όπως πάντα ο Απόστολος, όταν όλοι μας μιλάμε για νέες αγορές, είναι ο μόνος που μιλάει για βελτίωση τεχνικής και έχει δίκιο. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, το "θηρίο" σε αναγκάζει να προσέξεις θες δεν θες, δεν είναι μηχανή που σηκώνει πολλά πολλά.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Απόστολε. Η γωνία της μηχανής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο παραδοσιακό ξύρισμα, πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη. Εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να την τηρήσω απόλυτα σε όλη την διάρκεια του ξυρίσματος και αυτό είναι ότι μου λείπει για να προσαρμοστώ σε ότι απαιτεί η συγκεκριμένη.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Πρώτη δοκιμή με την R41 grande χθες...υποψιασμένος, διαβασμένος, συγκεντρωμένος με έναν λογικό φόβο και σεβασμό. Μέτρο σύγκρισης η Merkur 41C και το μαχαίρι μου. Ξεκίνησα με τη φορά των γενιών σε γένια 3 ημερών και λεπίδα astra platinum καινούρια (που τη θεωρώ μαλακή λεπίδα προσωπικά).

Τραχιά αίσθηση, ισοπέδωση των τριχών αλλά μικρή ως ελάχιστη διαφορά από την Merkur. Κατέβασα τη γωνία στις 20 περίπου μοίρες, έτσι ώστε μεγαλύτερο μέρος της κεφαλής να ακουμπά παράλληλα σχεδόν στο δέρμα. το αποτέλεσμα παρέμεινε ίδιο, μειώθηκε όμως η αίσθηση τραχύτητας. Η αίσθηση που μου έδωσε, λόγω της ελάχιστης καμπυλότητάς της είναι ότι πρόκειται απλά για έναν σταθεροποιητή λεπίδας, μιας και ένιωθες ότι είναι σαν να κρατάς τη λεπίδα στο χέρι και να προσπαθείς να ξυριστείς έτσι.

δυσκολεύτηκα στο κράτημα (αν και περίμενα το αντίθετο) καθώς η μεγάλη λαβή απαιτούσε τη χρήση όλου του χεριού,κάτι που μου στερούσε σε ακρίβεια. δεύτερο πέρασμα στις 90 μοίρες ως προς τη φορά των γενιών και δυστυχώς το πιο τραχύ παρόλο που εδώ πια το χέρι κρατιόταν να την ακουμπά ελάχιστα στο δέρμα. έκανα το λάθος να την περάσω δύο συνεχόμενες φορές από το ίδιο σημείο : αμέσως εμφανίστηκαν μικρά κόκκινα φουσκωμένα στίγματα. διαφορά στο αποτέλεσμα : ξανά πολύ μικρή, τα γένια ξυρίζονταν αλλά χωρίς αξιοσήμειωτη διαφορά από την Merkur.

Τρίτο, κόντρα πέρασμα. Παραδόξως το πιο ικανοποιητικό. μπορούσα πλέον να την κρατάω από κάτω προς τα πάνω με άνεση και να υπολογίζω εύκολα πόσο λίγο έπρεπε να ακουμπά στο δέρμα. την παράλληλη σχεδόν γωνία την έβρισκα σχεδόν αυτόματα χάρη στο σχεδιασμό της μηχανής και σε αυτό το πέρασμα είδα τη διαφορά. βαθύ ξύρισμα, με την τρίχα να εξαφανίζεται, χωρις κοκκινίλες, με την αίσθηση όμως ότι "πέρασε κάτι κοφτερό" από το δέρμα μου.

μακάρι να μπορούσα πω ότι έμεινα στο σύνολο ικανοποιημένος. δεν έμεινα δυστυχώς. περίμενα να βρω κάτι που σε πυκνά γένια 3 ημερών, που είναι τόσο σκληρά στους μελαχρινούς (τόσο που όταν με τρώει το χέρι μου, ξύνομαι με ανακούφιση στα γένια) θα πρόσφερε ένα clean cut ξύρισμα. όμως η τραχύτητα της μηχανής εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης της λεπίδας, η οποία φαίνεται από το γεγονός ότι ένιωθα κάποιες στιγμές, την κόψη της λεπίδας να λυγίζει απειροελάχιστα όταν έβρισκε κάτι που αντιστεκόταν, ήταν για μένα σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας. Επίσης,το να ψάχνεις συνέχεια τις γωνίες δεν πολυβοηθάει όταν θες να ξυρίσεις το πηγούνι ή το μέρος που ενώνεται το σαγόνι με το λαιμό κάτω από το αυτί και το δέρμα είναι απίστευτα μαλακό. συμφωνώ πως αν βρεις τις γωνίες, όλα αλλάζουν αλλά γιατί να το κάνεις όταν το αποτέλεσμα είναι μηδαμινώς καλύτερο από ένα απλό open comb? για παράδειγμα άφησα αυτήν την περιοχή του αριστερού μέρους του προσώπου που ενώνεται σαγόνι με λαιμό και δημιουργούν μία κούρμπα αξύριστη, και την πέρασα μόνο με το merkur 41c : εύκολα, πιέζοντας και λίγο, σαν να χρησιμοποιούσα ένα συστημικό ξυραφάκι, δεν καταλάβαινα τίποτα (σαν να περνούσε μόνο η κεφαλή από το δέρμα) και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό με την κόντρα του R41.

χαίρομαι που σε κάποιους κάνει καλά ξυρίσματα, τις επόμενες 10 μέρες που θα το έχω θα κάνω 2-3 ολοκληρωμένα ξυρίσματα πάλι μαζί του με διορθώσεις και βελτιώσεις και μακάρι (ειλικρινά) να ξαναγράψω με αλλαγμένη γνώμη. Αν κάποιος αρχάριος σκέφτεται να το δοκιμάσει, ας το κάνει, άμα νιώθει σίγουρος. αν το χρησιμοποιήσει έχοντας διαβάσει γι' αυτό, δεν θα κοπεί, ίσως όμως, όπως κι εγώ, λόγω απειρίας να μην πάρει το 100% από αυτό. Κατάλαβα τώρα πως ο λόγος για τον οποίο ο Στέφανος και ο Mantic "σφάχτηκαν" με αυτή τη μηχανή είναι πως, επειδή τη χρησιμοποίησαν από τους πρώτους, της συμπεριφέρθηκαν σαν μία κανονική open comb. δεν είναι όμως. θα έλεγα, χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, πως ο τρόπος με το οποίο πρέπει να την κρατάς και να βρίσκεις γωνίες και να της φέρεσαι μοιάζει πιο πολύ με το να κρατάς μία λεπίδα στερεωμένη σε ένα μανταλάκι παρά με ένα συνηθισμένο safety.

Θα ήθελα πολύ να την δοκιμάσω με γένια εβδομάδας και άνω. εκεί θα άλλαξουν πολλά πράγματα πιστεύω. αλλά αυτό δεν γίνεται. πάντως θα συμφωνήσω με τους εξής "αφορισμούς" που ακούστηκαν παραπάνω :

1)είναι σπέσιαλ μηχανή για σπέσιαλ καταστάσεις
2) είναι για γένια 3 ημερών και άνω
3) είναι για "διαβασμένους"-υποψιασμένους
4) θέλει ελάχιστη πίεση και μικρές γωνίες
5)δεν τη λες και μηχανή με "γλυκιά" αίσθηση
6) θέλει να τη γνωρίσεις καλά για να πάρεις πραγματικά καλό αποτέλεσμα
7) αν της συμπεριφερθείς με σεβασμό δεν θα σε κόψει από μόνη της
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Μπράβο Αλέξη. Πάρα πολύ ωραία και λεπτομερής η περιγραφή σου. Αν και δεν με ενδιέφερε ποτέ αυτή η μηχανή (και ουτε πρόκειται) το post σου θα βοηθήσει αρκετά κάποια μέλη που σκέφτονται να την αγοράσουν.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Αυτη ειναι η πρωτη εντυπωση ολων με την μηχανη. Η εντυπωση αλλαζη την δευτερη και τριτη φορα οταν καταλαβεις την φιλοσοφια της μηχανης. Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να εχεις τουλαχιστων δυο μερων γενια.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”