Πως κάνω αφρό με μαλακά σαπούνια Nanny's

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Μετά από αρκετό διάβασμα στο TSR και μετά από αρκετά τεστ, έχω καταλήξει στην εξής μέθοδο.
Αφορά μόνο τα μαλακά σαπούνια της Σάρον.

Τα δικά μου τα πήρα πριν 4-5 μήνες και δεν τα είχα χρησιμοποιήσει και μάλλον έγινε κρούστα και δεν μπορούσε το πινέλο να φορτώσει. Τι κάνω λοιπόν;

- Με μια μικρή σπάτουλα, βάζω σε ένα μπωλ όση ποσότητα σαπουνιού θέλω.
- Βάζω 1-2 κουταλιές ζεστό νερό στο μπωλ, μόνο για να μουλιάσει λίγο το σαπούνι.
- Το αφήνω να μουλιάσει όσο κάνω ντους
- Φορτώνω το πινέλο από το μπωλ, και μετά κάνω face ή bowl lathering
Το πινέλο πρέπει να είναι αρκετά τιναγμένο, χωρίς να έχει πολύ νερό (σχεδόν καθόλου δηλαδή).

Έτσι φορτώνει το πινέλο αρκετά καλά και ο αφρός είναι πολύ ενυδατικός. Επίσης μερικοί γράφουν ότι είναι καλό να το έχεις το σαπούνι πάνω σε ένα καλοριφέρ για λίγο πριν ξυριστείς για να μαλακώσει.

Κατά τα άλλα, είναι φοβερά σαπούνια. Και εγώ τα είχα αφήσει γιατί δεν μπορούσα να κάνω ικανοποιητικό αφρό, αλλά μετά από αυτή τη μέθοδο έχω ενθουσιαστεί!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Soapalchemist
Νήπιο
Νήπιο
12

Hello Dimitris, now we meet in Greece! There are some problems people have with the 100g jars of soft soap. One is that the jar is too small to make loading the brush directly very easy. The other is that if a blob of soap is put into a bowl to bowl lather, sometimes it breaks into lumps and they hide in the brush, so that the lumps don't get lathered. This will result in very little lather.
Your approach of letting the blob soak in some hot water sounds like a good way to solve that problem. Another is to smear the soap onto the bowl so that it is spread out and stuck to the bowl. This should ensure that all the soap is lathered, and a good lather should result.
As for the size of the jar; I know it is not ideal, but I have been unable to source jars with a wider mouth for this amount of soap. I know some people use the back of a spoon to transfer the soap into a wider container, so that the can load the brush from that more easily.

Google Translate version

Γεια σου Δημήτρη, τώρα που συναντάμε στην Ελλάδα! Υπάρχουν κάποια προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι με τα 100 γρ βάζα από μαλακό σαπούνι. Το ένα είναι ότι το βάζο είναι πολύ μικρό για να κάνει τη φόρτωση της βούρτσας άμεσα πολύ εύκολη. Το άλλο είναι ότι αν μια άμορφη μάζα του σαπουνιού έχει τεθεί σε ένα μπολ με αφρό μπολ, μερικές φορές σπάει σε κομμάτια και κρύβουν το πινέλο, έτσι ώστε να μην πάρει τα κομμάτια lathered. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ λίγο αφρό.
Η προσέγγισή σας να αφήσει η σταγόνα μουλιάσει σε λίγο ζεστό νερό ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Ένας άλλος λόγος είναι για να δυσφημιστεί το σαπούνι πάνω στο μπολ έτσι ώστε να απλώνεται και να κολλήσει στο μπολ. Αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι όλα τα σαπούνια είναι lathered, και μια καλή σαπουνάδα θα πρέπει να οδηγήσει.
Όσον αφορά το μέγεθος του βάζου? Ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν μπόρεσα να βάζα πηγή με ένα ευρύτερο στόμα για το ποσό του σαπουνιού. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πίσω μέρος ενός κουταλιού να μεταφέρει το σαπούνι σε ένα ευρύτερο δοχείου, έτσι ώστε η μπορεί να φορτώσει τη βούρτσα από την εν λόγω πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Εικόνα
This is the lather i achieved this morning. It was quite good considering that it was the second time. I have used Dimitris method however i did not let it soak for long. Next time i will try your method since its quicker.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Sharon, good idea! I will use this technique today. It's not a problem with the soap in my opinion, it's just a peculiarity of the combination (large brush, small bowl). But it's a great soap.

I can't say how much I appreciate this, you going out of your way to educate us here.
For the benefit of our non-English speaking users, I have sanitized the Google translated section below.

Η Σάρον μας έγραψε το παρακάτω κείμενο το οποίο μετέφρασα:
Υπάρχουν κάποια προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι με το μαλακό σαπούνι στο μικρό βάζο (100γρ).
Το βάζο είναι πολύ μικρό για να κάνει το φόρτωμα του πινέλου άμεσα πολύ εύκολο. Το άλλο είναι ότι αν μια μικρή μάζα του σαπουνιού έχει τεθεί σε ένα μπολ, μερικές φορές σπάει σε μικρά κομμάτια τα οποία δεν φορτώνουν στο πινέλο. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ λίγο αφρό.

Η προσέγγισή σου να αφήσεις το σαπούνι να μουλιάσει σε λίγο ζεστό νερό ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Ένας άλλος λόγος είναι για να απλώσεις το σαπούνι πάνω στο μπολ έτσι ώστε να κολλήσει στον πάτο του. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλο το σαπούνι θα φορτωθεί στο πινέλο, και θα γίνει καλή σαπουνάδα.

Όσον αφορά το μέγεθος του βάζου? Ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν μπόρεσα να βρω με μεγαλύτερο άνοιγμα για το ποσό του σαπουνιού. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πίσω μέρος ενός κουταλιού να μεταφέρουν το σαπούνι σε ένα ευρύτερο δοχείου, έτσι ώστε η μπορεί να φορτώσει τη βούρτσα πιο εύκολα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Soapalchemist
Νήπιο
Νήπιο
12

Many thanks for polishing up Google's Greek! It is not I who educate you; I only pass on whet my customers have told me.

Πολλές ευχαριστίες για γυάλισμα μέχρι της Google ελληνικά! Δεν είμαι εγώ που σας εκπαιδεύσει? Έχω μόνο για να περάσει ανοίξουν οι πελάτες μου μου έχουν πει.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

And this is valuable enough!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Δημητρη μπορεις μηπως να περιγραψεις ποση ποσοτητα σαπουνιου χρησιμοποιεις;
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Μέγεθος αμυγδάλου.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Τελικα τα μαλακα αυτα σαπουνια κανουν καταπληκτικο αφρο με την ιταλικη μεθοδο (100 στροφες)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Τα σαπούνια της Σάρον έχουν μεγάλη ανοχή στο νερό, αν πετύχεις το φόρτωμα κάνουν φοβερό αφρό!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”