Μάλλον Σουηδικό: http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26652" onclick="window.open(this.href);return false;
:bigsmilie
Σπιτικό pre-shave oil
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Μας την έσκασες πονηρούλη!!! :hystericalbs1
Και σκεφτόμουνα όταν είδα το μπουκάλι από ποιο παζάρι το ξέθαψες!
Και σκεφτόμουνα όταν είδα το μπουκάλι από ποιο παζάρι το ξέθαψες!
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Το χρησιμοποίησα σήμερα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.
Οκ, έκανε ενυδάτωση περισσότερο αλλά μετά όλα - μα όλα - γλυστρούσαν! Το πινέλο, η μηχανή κτλ.
Άρα για την ώρα θα το αφήσω μέχρι να σκεφτώ κάτι.
Οκ, έκανε ενυδάτωση περισσότερο αλλά μετά όλα - μα όλα - γλυστρούσαν! Το πινέλο, η μηχανή κτλ.
Άρα για την ώρα θα το αφήσω μέχρι να σκεφτώ κάτι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Πριν 1 μήνα και βάλε δεν θυμούμαι ακριβώς αποφάσισα και εγώ να πειραματιστώ και να φτιάξω το έλαιo προετοιμασίας ξυρίσματος γνωστό ως pre-shave oil και ακολούθησα τις οδηγίες του Ισπανού από το παρακάτω βίντεο
[youtube][/youtube]
και πήγα Ομόνοια συγκεκριμένα το κατάστημα Ρουμπουλάκης(πρώτες Ύλες Καλλυντικών & Αρωματοποιίας) Σωκράτους 30 και σε μερικά μαγαζία ακόμη της Σωκράτους και αγόρασα τα εξής υλικά και εργαλεία
ΕΛΑΙΑ
oγκομετρικος κύλινδρος των 100ml

Το αποτέλεσμα ήταν τα ακόλουθα λάδια με το πρώτο να είναι η συνταγή του Ισπανού αριστερά και το δεύτερο δεξιά να είναι δικός μου πειραματισμός μισό ελαιόλαδο- μισό έλαιο καρύδας(coconut) και μερικές σταγόνες 3-4 αιθέριο έλαιο.

Τώρα όσο αφορά τα αποτελέσματα στο ξύρισμα έμεινα ευχαριστημένος αλλά είδα ότι για μένα μάλλον λειτούργησε καλύτερα το δευτέρο αν και στις 2 περιπτώσεις το πρόβλημα με αυτά ήταν ότι λερώνουν τον ασβό πινέλο πόσο μάλλον το silvertip που μετά χρειάστηκε καθάρισμα με πράσινο σαπούνι και υγρό πιάτων λόγω λιποδιαλυτότητας.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να πειραματιστώ και άλλο με τις διάφορες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
[youtube][/youtube]
και πήγα Ομόνοια συγκεκριμένα το κατάστημα Ρουμπουλάκης(πρώτες Ύλες Καλλυντικών & Αρωματοποιίας) Σωκράτους 30 και σε μερικά μαγαζία ακόμη της Σωκράτους και αγόρασα τα εξής υλικά και εργαλεία
ΕΛΑΙΑ
- 1. Coconut Oil 250ml- Έλαιο Ινδικής καρύδας
2. Almond Oil 200ml - αμυγδαλέλαιο
3.Castor oil 1lt- καστορέλαιο-ρετσινόλαδο
4.rosemary essential oil 5ml- αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο

oγκομετρικος κύλινδρος των 100ml

Το αποτέλεσμα ήταν τα ακόλουθα λάδια με το πρώτο να είναι η συνταγή του Ισπανού αριστερά και το δεύτερο δεξιά να είναι δικός μου πειραματισμός μισό ελαιόλαδο- μισό έλαιο καρύδας(coconut) και μερικές σταγόνες 3-4 αιθέριο έλαιο.

Τώρα όσο αφορά τα αποτελέσματα στο ξύρισμα έμεινα ευχαριστημένος αλλά είδα ότι για μένα μάλλον λειτούργησε καλύτερα το δευτέρο αν και στις 2 περιπτώσεις το πρόβλημα με αυτά ήταν ότι λερώνουν τον ασβό πινέλο πόσο μάλλον το silvertip που μετά χρειάστηκε καθάρισμα με πράσινο σαπούνι και υγρό πιάτων λόγω λιποδιαλυτότητας.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να πειραματιστώ και άλλο με τις διάφορες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Μπαμπης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Παιδιά πριν απο καιρό έκανα και εγω τον εν λόγω pre shave oil. Έβαλα ελαιόλαδο, καστορέλαιο ,αμυγδαλέλαιο και κάποιες σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο. Κάνει δουλειά, αλλά δεν έχεις τον πλούσιο αφρό που θα είχες αν δεν το χρησιμοποιούσες,διότι το λάδι τον "κόβει". Και έτσι έκανα το άλλο :megagrin Έβαλα το λάδι , έκανα ελαφρύ μασάζ, και το άφησα ενα πεντάλεπτο περίπου.Έπειτα ξεπλύθηκα με ζεστό νερό και αντισυπτικό gel καθαρισμού. Αποτέλεσμα , και μαλάκωσαν τα γένια (που εμένα δεν είναι και σκληρά, είναι προς το μέτριο) αλλά και δεν είχα και τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις ,δηλαδή τη μη δημιουργία στο πρόσωπο ποιοτικού αφρού λόγω του λαδιού ,αλλά και το λέρωμα του πινέλου. Δοκιμάστε το, δεν χάνετε τίποτε! :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........