Βοήθεια για αγορά Vintage Gillette safety razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Jim αύριο θα κατέβω οπωσδήποτε Ομόνοια για μια γρήγορη δουλίτσα, λεω να περάσω μια βόλτα μετά από το παζάρι να δω τον "σεφτέ". Αν έχεις χρόνο κάνουμε ένα σκασιαρχείο ε; τι λές; :devil :devil :devil

:btt2 :!@#!
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Τι ώρα;;;;;;;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

aris22 έγραψε:... δεν θέλω Slim Adjustable...
Ξανασκέψου το. Τα ίδια έλεγα και εγώ, αλλά αν συγκρίνω Slim και FatBoy, η ζυγαριά θα γείρει προς την Slim.
aris22 έγραψε:Παιδιά πείτε καμιά πληροφορία και για τις super speed
Αν καταλήξεις σε SuperSpeed, καλύτερα να είναι η 40's. Νομίζω, είναι πολύ καλύτερη απο την flare tip.
dimitris έγραψε:Πρέπει να βρούμε εκείνο το τύπο με τον πάγκο στο Μοναστηράκι...

Ναι, για να μας θωπεύσει τα οπίσθια με όλη του την άνεση... :bigsmilie
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
NavalArchitect

dimitris έγραψε:Γιατί δεν ψάχνεις να βρεις μια Slim; Ειναι πολυ καλή για αρχή και μπορεί να γίνει και αρκετά επιθετική.
Η Red Tip ειναι η πιο επιθετική απο την σειρά αυτή (blue, flair, super speed) αν και δεν θεωρείται πολυ επιθετική γενικά.
Μου φαίνεται μια slim ρυθμισμένη στο 9 ειναι πιο επιθετικη απο τη Red Tip.
x2
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25416 times
Been thanked: 7886 times

Εγώ όλες μου τις vintage (Aristocrat USA, Red Tip, New, Slim adjustable και Tech Travel) τις πήρα από Executive Shaving. Δεν είναι φθηνοί, αλλά ξέρεις με αρκετά μεγάλη ακρίβεια τι παίρνεις. Είναι όλες σε πολύ καλή κατάσταση εκτός από την New που είναι λίγο ταλαπωρημένη. Οι τέσσερεις πρώτες ξυρίζουν πολύ καλά (ΙΜΟ), την Travel ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει, την πήρα πιο πολύ για να "την έχω". Αυτά.

ΥΓ. Κι εγώ προτιμώ την Slim από την Fatboy, παρ'όλο που δεν έχω δοκιμάσει την τελευταία...

ΥΓ2. Εχω και μια Tech με αλουμινένια λαβή αγορασμένη για 5 € στο Μοναστηράκι, αλλά δεν έχω καταφέρει να καθαρίσω-γυαλίσω καλά την κεφαλή της.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Φώτη με ψιλοέπεισες, θα μπεί και η slim γερά στο παιχνίδι,για να το λές θα έχεις το λόγο σου.Και τις βλέπω να είναι αρκετά πιο φθηνές.Γιατί αμα είναι να δώσω 180 και 200 € για fatboy και aristocrat συγνώμη αλλά δεν θα πάρω :thumbsdown .Εμένα πρωτίστως με ενδιαφέρει να είναι ποιοτική και σε πολύ καλή κατάσταση,και να ξυρίζει και καλά βέβαια... Οταν λές για SuperSpeed, καλύτερα να είναι η 40's, εννοείς χρονολογία η κάποιο τύπο της??Αλλά και για την slim οταν λες "Ειναι πολυ καλή για αρχή και μπορεί να γίνει και αρκετά επιθετική" τι ακριβώς εννοείς?Με αλλαγή λεπίδων??
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Εννοώ ότι στην ρύθμιση "9", η Slim είναι πιο επιθετική απο την Red Tip.
Βασικά η απόσταση λεπίδας απο την μπάρα είναι μεγαλύτερη και έτσι η λεπίδα είναι πιο εκτεθειμένη.
Η Slim (και οι άλλες adjustable) μπορεί να σου προσφέρει πολλές διαφορετικές συμπεριφορές.
Δηλαδή, μπορείς να την βάλεις στο 9 για το πρώτο πέρασμα (WTG), 5 στο δέυτερο (XTG) και στην κόντρα 1 (δηλαδή το λιγότερο επιθετικό). Μπορείς να μεταβάλεις την επιθετικότητα ανάλογα με το πέρασμα, τη λεπίδα κτλ.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δημήτρη ναι το καταλαβαίνω,έχεις πολλές επιλογές ανάλογα με την ρύθμιση και αυτό σίγουρα είναι πλεονέκτημα... Δεν ξέρω αν έχεις την 34c που έχω για να μου έλεγες σε ποιά κλίμακα της slim την κατατάσσεις οσον αφορά την επιθετικότητα.Τώρα που μιλάμε βλέπω συνέχεια στο ebay slim....Με έβαλες στο λούκι... :megagrin Πες μου επίσης, μια σε πολύ καλή κατάσταση πόσο να την υπολογίζω για να έχω μια τάξη τιμής...Επίσης μήπως έχει και η slim κάποιους τύπους, η είναι στάνταρ, δηλαδή χτυπάω μόνο για slim adjustable?
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δημητρη στο 1 η slim δεν παιρνει καν τον αφρο! :beah2

Αρη, εαν οι slim σε φαινονται ακριβες, χτυπα μια Ideal απο τη Ρωσια. Η Konsul ειναι καλυτερη, αλλα δεν την βρισκεις ευκολα. Η Gillette εβγαλε διαφορες εκδοσεις της slim.. Α! Την 34c θα την εβαζα καπου στο 6, αναλογα με την λεπιδα, και το mood..

Γιαννη, κατ εμε η Fatboy ειναι κλασεις ανωτερη απο την slim. Και γιαυτο.. :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Αυτή είναι η SuperSpeed 40's:
Εικόνα

Αυτή είναι η Superspeed flare tip:
Εικόνα

Έχω διαπιστώσει οτι έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο ξύρισμα, με την πρώτη (για μένα) να υπερέχει.

Πιστεύω οτι μια slim σε καλή κατάσταση μπορεί να βρεθεί γύρω στα 65 $ (+ τα μεταφορικά). Επίσης, έχει παραλλαγές την "χρυση" που θα την βρεις σαν Aristocrat και την "Toggle" που θα την καταλάβεις απο το διαφορετικό σύστημα ασφάλισης του μηχανισμού ΤΤΟ και απο την "τρελή" τιμή της.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”