Καλησπέρα σας, θέλω να προχωρήσω στην αγορά μιας ξυριστικής μηχανής ασφαλείας με όλα τα παρελκόμενα και σκέφτομαι κάτι τέτοιο:
Ξυριστική μηχανή
Πινέλο ξυρίσματος
Κύπελλο ξυρίσματος
Κρέμα ξυρίσματος
...αυτά σαν μια πολύ οικονομική λύση, θα με καλύψουν λέτε ;;
Για after shave τι προτείνετε, balm ή splash ;;
Προς το παρόν χρησιμοποιώ το Fusion Manual και είμαι σχετικά ικανοποιημένος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλη πλευρά του ξυρίσματος !!
Νέο Gillette Safety Razor
- Arisk
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Μια χαρα σε βρίσκω αν κ το πινέλο δεν το ανοιγει να το δούμε.
Για AS εγω θα πρότεινα lotion και απο πανω ενυδατική κρέμα. Κανενα balm δεν προσφέρει επαρκή ενυδάτωση, καθως το αγχος και το ρυπογόνο περιβάλον σε συνδυασμο με την πλημελή καταναλωση νερού αυξάνουν τις αναγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση
Για AS εγω θα πρότεινα lotion και απο πανω ενυδατική κρέμα. Κανενα balm δεν προσφέρει επαρκή ενυδάτωση, καθως το αγχος και το ρυπογόνο περιβάλον σε συνδυασμο με την πλημελή καταναλωση νερού αυξάνουν τις αναγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση
Άρης
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Γιάννη καλώς όρισες και καλή διαμονή.
Η μόνη ένσταση (αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι) είναι οτι safety που δείχνεις είναι Travel Tech. Δηλαδή έχει πολύ μικρή λαβή και ίσως να μην σε βολεύει. Κατά τα άλλα, όλα καλά. Ειδικά το πινέλο. Ξέρω μερικούς που "πίνουν νερό στο όνομά του" (Λαμβάνει η Κορέα :bigsmilie ?).
Η μόνη ένσταση (αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι) είναι οτι safety που δείχνεις είναι Travel Tech. Δηλαδή έχει πολύ μικρή λαβή και ίσως να μην σε βολεύει. Κατά τα άλλα, όλα καλά. Ειδικά το πινέλο. Ξέρω μερικούς που "πίνουν νερό στο όνομά του" (Λαμβάνει η Κορέα :bigsmilie ?).
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Το πινελο ειναι το Omega 098 Pro, μια πολυ καλη επιλογη. Διορθωσα το... διορθωμενο του Ανδρεα! :megagrin

- John
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 13 times
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, να'στε καλά.. να ρωτήσω, μπορεί να μου πει κανείς αν το ξυραφάκι αυτό είναι καινούριο, παλιό ή αν είναι απομίμηση κάποιου παλιού μοντέλου ;; τους έστειλα και e-mail αλλά ακόμα περιμένω..
DE Razor: Merkur 15C, Brush: Omega 11137, Cream: Proraso Sandalwood
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Καλωσόρισες και από εμένα. Θα συμφωνήσω με τον Φώτη και οι δικές μου ενστάσεις είναι η μηχανή και το μπολ. Αυτή η συγκεκριμένη, είναι πολύ καλή αλλά για πιο μετά, όταν θα αναζητήσεις πιο τεχνικά ξυρίσματα. Εγώ θα σου πρότεινα αυτήν, είναι οικονομική και αστέρι, ιδανική για ξεκίνημα. Εναλλακτικά, εάν μένεις Αθήνα, πέρνα μια βόλτα από τον Γιώργο (luxe) και δες αυτήν, είναι σχεδόν ίδια και επίσης εξαιρετική.
Το μπολ είναι σχετικά μικρό και ακριβό, πάρε μια μεγάλη κούπα με 1€ ή και λιγότερο από κανένα jumbo και θα γίνει η δουλειά σου καλύτερα και οικονομικότερα. Πχ κάτι τέτοιο.
Και απλά να σου αναφέρω, ότι το συγκεκριμένο πινέλο ενδεχομένως να σε παιδέψει λίγο στην αρχή, να σου "εξαφανίζει" τον αφρό. Μην απογοητευτείς, με λίγη εξάσκηση θα είσαι οκ. Μήπως στην αρχή να έπαιρνες ένα πιο μικρό της omega με 4€ έως 6€; Πχ κάτι τέτοιο;
Το μπολ είναι σχετικά μικρό και ακριβό, πάρε μια μεγάλη κούπα με 1€ ή και λιγότερο από κανένα jumbo και θα γίνει η δουλειά σου καλύτερα και οικονομικότερα. Πχ κάτι τέτοιο.
Και απλά να σου αναφέρω, ότι το συγκεκριμένο πινέλο ενδεχομένως να σε παιδέψει λίγο στην αρχή, να σου "εξαφανίζει" τον αφρό. Μην απογοητευτείς, με λίγη εξάσκηση θα είσαι οκ. Μήπως στην αρχή να έπαιρνες ένα πιο μικρό της omega με 4€ έως 6€; Πχ κάτι τέτοιο;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Μισο. Για να τα παρουμε με την σειρα..
1. Το οτι δεν απαντησαν σημαινει 2 τινα. Ή οτι το customer care τους ειναι τραγικο, ή οτι δεν ξερουν και προσπαθουν να βρουν μια απαντηση (οποτε καταληγουμε στο 1ο).
2. Για το scuttle θα συμφωνησω με τον Αντωνη. Σε ο,τι αφορα τη μηχανη ομως, θα διαφωνησω. Οι Tech κεφαλες ειναι πολυ καλες, ειδικα για αρχαριους! Στο θεμα της λαβης θα δωσω ενα δικιο και θα προτεινω: Ο Γιαννης μπορεει να την δοκιμασει, και να δει αν τον βολευει. Εαν οχι, ολο και καποιο απο τα αξιοσεβαστα μελη μας θα εχει μια λαβη ρεζερβα που δεν χρησιμοποιει, να του δωσει για να δοκιμασει την χαρισει! Ε? Ετσι δεν ειναι? :megagrin
Αλλο να δωσεις 7,90 και αλλο 3 φορες το ποσο... Αν και αυτο ειναι στην κριση του καθενος..
Φιλικα
Στεφος
1. Το οτι δεν απαντησαν σημαινει 2 τινα. Ή οτι το customer care τους ειναι τραγικο, ή οτι δεν ξερουν και προσπαθουν να βρουν μια απαντηση (οποτε καταληγουμε στο 1ο).
2. Για το scuttle θα συμφωνησω με τον Αντωνη. Σε ο,τι αφορα τη μηχανη ομως, θα διαφωνησω. Οι Tech κεφαλες ειναι πολυ καλες, ειδικα για αρχαριους! Στο θεμα της λαβης θα δωσω ενα δικιο και θα προτεινω: Ο Γιαννης μπορεει να την δοκιμασει, και να δει αν τον βολευει. Εαν οχι, ολο και καποιο απο τα αξιοσεβαστα μελη μας θα εχει μια λαβη ρεζερβα που δεν χρησιμοποιει, να του δωσει για να δοκιμασει την χαρισει! Ε? Ετσι δεν ειναι? :megagrin
Αλλο να δωσεις 7,90 και αλλο 3 φορες το ποσο... Αν και αυτο ειναι στην κριση του καθενος..
Φιλικα
Στεφος

- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Για την tech συμφωνώ ότι είναι ιδανική για αρχάριους, όχι όμως η συγκεκριμένη με την κοντή λαβή. Κατά την γνώμη μου θα παιδευτεί άδικα και με κίνδυνο να ασκήσει υπερβολική πίεση με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει. Γιαυτό αναφέρω ότι είναι για πιο μετά. Από εκεί και πέρα, όπως σε όλα τα πράγματα, εμείς λέμε δυο απόψεις αλλά μην ξεχνάς ότι η τελική επιλογή είναι δική σου.
- John
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 13 times
Μένω Δράμα, που αυτό σημάνει ότι δεν έχει και πολλά μαγαζιά εδώ (αν και δεν έχω ψαχτεί, δεν νομίζω να έχει κάτι σημαντικό...) από κάποιο κατάστημα ηλεκτ. από ελλάδα μόνο, θα ήταν καλύτερα.. όχι απ΄έξω δηλαδή.
Το ότι έχει κοντή λαβή ίσος είναι ένα μείον αλλά θα δείξει ...
Το ότι έχει κοντή λαβή ίσος είναι ένα μείον αλλά θα δείξει ...
DE Razor: Merkur 15C, Brush: Omega 11137, Cream: Proraso Sandalwood
- stelakis1914
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Καλώς ήρθες στο forum Γιάννη. Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια ποιοτικότερη (συνάμα και ακριβότερη) μηχανή και δεν θα το μετανιώσεις γιατί στο μέλλον θα αναγκαστείς έτσι κι αλλιώς να αναζητήσεις κάτι καλύτερο.