Ξύρισμα και σπυριά!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Το νου σου κακομοιρη μου την επομενη φορα.

Εικόνα Εικόνα
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
ανδρεας
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Διάβασα με αγωνία ολόκληρο το νήμα και χαίρομαι πολύ που βρήκες την λύση Άρη. Ελπίζω μόνο να μην κάνεις και το ίδιο λάθος και σε άλλα είδη σφουγκάρια, οδοντόβουρτσες, πετσέτες, εσώρουχα, σεντόνια κλπ.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καταρχήν χρησιμοποίησα κάτι καινούργιο και οχι μεταχειρισμένο,ούτε το πινέλο του παππού,ούτε κανα πινέλο που ηταν παραχωμένο σε καμιά ντουλάπα(1 το κρατούμενο),κάτι που έλεγε οτι είναι αποστειρωμένο και δεν το έστειλαν με το που έγδαραν το ζώο (2 τα κρατούμενα ).Οκ, έπρεπε να κάνω την διαδικασία με το υγρό πιάτων και το ξύδι ....Γνωστός μου που ξυρίζεται 6 χρόνια με πινέλο ,δεν το έκανε απολύτως τίποτε στην αρχή και δεν είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα

Φίλε Ανδρέα υποθέσεις κάνουμε, δεν είναι σίγουρο οτι με πείραξε το πινέλο,απλά είναι μια πιθανότητα.....Μακάρι να ήταν απο αυτό και να λυθεί το πρόβλημα..... Α και φίλε Ανδρέα επειδή υποθέτω οτι αυτό περί εσωρούχων,οδοντόβουρτσας κλπ τα έγραψες κάνοντας χιούμορ βάζε και κανένα Smiley για να είναι πιο ευδιάκριτο (το χιούμορ) :megagrin

Τώρα σας αφήνω για την ώρα εχω να περιποιηθώ 5 πινέλα........ :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Οι τριχες ειναι μεσα σε σκονη ναφθαλινης μεχρι να γινουν θυσσανοι και μερικες εταιρειες ακομη και οταν τα ετοιμασουν. Εχεις καποιο προβλημα με ναφθαλινη ισως? Απο την αλλη μην ξεχναμε οτι το 95% των τριχων ερχονται απο την Κινα. Ο νοων νοητω. Και το πινελο που πηρα σημερα θα το περιποιηθω, και ας ειναι αμεταχειριστο (αυριο φωτο - λεμε τωρα).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Άρη μακάρι να βρήκες το πρόβλημα. Τα smileys απο τα υπόλοιπα μέλη μετά απο 9 σελίδες μου φαίνεται είναι μικρό τίμημα για την υγεία του δέρματος σου!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Στέφανε καλημέρα! Δεν το γνωρίζω αν εχω κάποιο πρόβλημα με την ναφθαλίνη....Γιατί άλλο να την μυρίζεις (που σίγουρα έχω μυρίσει)και άλλο να την τρίψεις στο πρόσωπο σου (κατά τα λεγόμενα σου σε σχέση με τις τρίχες του πινέλου..) Τώρα για το αν έφταιγε το πινέλο (που το εύχομαι για να ξεμπλέξω) τα πράγματα είναι απλά.Αφου τελειώσω την θεραπεία (ampitasol + fusidin)και μετά, δεν θα πρέπει να ξαναβγάλω τίποτε....Ηδη στα τελευταία 3 ξυρίσματα δεν έβγαλα τίποτε καινούργιο ,αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε αν δεν τελειώσει πρώτα η θεραπεία, και αρχίζω να ξυρίζομαι χωρίς να βάζω αλοιφή.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Πολύ πιθανόν να έφταιξε το πινέλο , πολύ πιθανόν να μην έφταιξε αν και προσωπικά πιστυεύω πως όχι για το λόγο του ότι έχει ξυριστεί κάμποσες φορές με αυτά και κατα κάποιο τρόπο έχουν ξεπλυθεί!Προσωπικά τα καινούργια πινέλα τα κάνω 4-5 lathering στο μπωλ , αφήνοντάς τα κάποια ώρα και καλό ξεβγαλμα και ποτε δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα!
Εν ολίγοις με την αλλεργία δε βγάζουμε εύκολα άκρη , είμαι χρόνια αλλεργικός με ιστορικό ενεσοθεραπειών και η αλλεργία είναι πολύ άτιμη.Μπορεί να έχει ξεκινήσει μια άλλη συνήθεια, όπως το να τρώει ξηρούς καρπούς συχνά, η κάποια συγκεκριμένη σοκολάτα και σε συνδυασμό με το ξύρισμα να γίνεται όλο αυτό κ.α.Μπορεί να γίνει κάποιος αλλεργικός σε κάτι που δεν ήτανε μέχρι τώρα , εγω στα στα 27 μου έγινα αλλεργικός στο φυτό περδικάκι και στη εσωτερική σκόνη, που ήτανε όλα αυτά τα χρόνια?
Προσωπικά πιστεύω ότι σε πειράζει η "επιθετικότητα" του DE ξυραφιού, εχω 1-2 φίλους που αγόρασαν κάποιες closed Merkur και είχανε παρόμοια προβλήματα μέχρι που τα βάλανε στην άκρη.Με τα πλαστικά δεν έχουνε πρόβλημα.Εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου να μην είναι αυτό και να βρείς μια άκρη με το προβηλημά σου!!Αν και υπάρχουνε και οι φαλτσέτες :megagrin που ίσως με αυτές να μην έχεις πρόβλημα.
Κάποιο αλλεργικό τεστ έχεις κάνει?Μήπως θα έπρεπε φίλε μου να το κοιτάξει και αυτό?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Ηλία σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Δεν ξέρω αν διάβασες την ενότητα απο την αρχή διότι έχει ιστορία το ολο θέμα.Ξέρω τα της αλλεργίας απο πρώτο χέρι,αν και δόξα το Θεό δεν έχω πρόβλημα εδώ και χρόνια.Αλλά και οταν είχα,(πολλά χρόνια πριν) δεν μπορείς να φανταστείς τι τράβηξα ,σε ποιον δεν πήγα,τι ποσότητες αντιισταμινικά πήρα,τι τέστ έκανα,και στο τέλος πέρασε μόνο του μετά απο 1 χρόνο χωρίς να βρούμε τι έφταιγε(οι γιατροί οταν δεν βρίσκουν τι φταίει το ρίχνουν στο ψυχολογικό).Στο θέμα μας τώρα.Τι τέστ να κάνω σε σε ποιό συστατικό????Δεν είναι η γύρη απο τα πεύκα ή οι ντομάτες ή η σκόνη κλπ κλπ.Ας ελπίσουμε (το παρακαλάω καθημερινά) να είναι απο το πινέλο η απο την επιθετικότητα των merkur οπως λές , και να μην μπλέξουμε με τις κρέμες και τα σαπούνια.Το ένα διορθώθηκε,χθές έκανα την διαδικασία καθαρισμού για ολα τα πινέλα μου (καινούργια και παλαιότερα)απο DE έχω την EJ Barley οπότε μπορώ και αυτό να το δοκιμάσω (αν ισχύουν αυτά που λές και με πειράζει η επιθετικότητα των merkur) αλλά αν πάμε στα σαπούνια κρέμες είναι πολύ δυσκολότερα τα πράγματα.Δεν ξέρω αν διάβασες αλλά πήγα σε δερματολόγο η οποία είπε οτι είναι θυλακίτης(μόλυνση απο σταφυλόκκοκο)αλλά το βασικό για μένα που βγήκε απο την επίσκεψη ηταν οτι μου είπε οτι αποκλείει να με πειράζει το χρώμιο(διότι συζητήθηκε και αυτό) απο τις μηχανές γιατί αν με πείραζε θα έβγαζα παντού στην επιφάνεια που ξυρίζομαι και οχι μόνο στο λαιμό(κάτω)Εδώ που φτάσαμε (είμαι καλύτερα με την αγωγή και τα σπυριά είναι σε αποθεραπεία)είναι να περάσουν εντελώς και να αρχίσω τα πειράματα αποκλείοντας κάθε φορά και εναν παράγοντα, αν έχουμε τα ίδια. Πχ τώρα αν με είχε πειράξει το πινέλο δεν θα είναι απο αυτά ξανά διότι τα καθάρισα,πχ αν ξυρίζομαι με την EJ Barley και ξαναβγάλω δεν θα φταίνε οι merkur όπως είπες κ.ο.κ.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ναι έχεις δίκιο , τα αλλεργικά τεστ απο όσα έχω κάνει και εγώ είναι συγκεκριμένα συστατικά , απλά έλεγα μήπως κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σε ξυριστικά είδη.Παπαριές λέω αλλά λέω μήπως γίνεται κάποιο τέστ διαφορετικό.
Όπως είπα και πριν δε νομίζω να είναι κάτι αλλεργικό και πριν δεν εννοούσα την επιθετικότητα των Merkur συγκεκριμένα αλλά γενικά των DE.Τώρα αν σε πειράζει η γωνία των Merkur η των EJ δεν είμαι σίγουρος!Απλά μου κάνει εντύπωση πως με τα πλαστικά δε σε πειράζει κάτι αν διάβασα καλά.Μήπως πρέπει να τα αφήνεις πιο πολύ τα γένια ακόμη?Εγώ ξυρίζομαι κάθε 6 μέρες , αν ξυριστώ πιο νωρίς με DE μου ερεθίζει το λαιμό αλλά όχι να βγάζω σπυριά.
Μακάρι να ήτανε τα πινέλα και να σταματήσει εδώ η ταλαιπώρια σου!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Ηλία παλιότερα ξυριζόμουν με Gillette sensor excel και Wilkinson Quatro (4 λεπίδες ) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα (απο προετοιμασία κιόλας μηδενική...)Πάντως αν ηταν να διαλέξω (Wishful thinking) θα προτιμούσα χίλιες φορές να με πείραζε μια κρέμα η ενα σαπούνι παρα οι DE (πραγματικά δεν μπορώ καν να το φανταστώ να ξαναγυρίσω στα πλαστικά...) Κοίτα στο μυαλό μου γυρνάνε 20 παραλλαγές του τι μπορεί να έφταιξε, αλλά αν δεν πειραματιστώ αφού φύγουν εντελώς τα σπυριά δεν γίνεται τίποτα.Στην αρχή προσπάθησα να πω την αλήθεια να εφαρμόσω τις τεχνικές που αναφέρονται στο φόρουμ.Πιστεύω οτι επειδή στο τελευταίο τμήμα που υπάρχουν τριχες στο λαιμό και εχουν φορά προς τα πάνω και παλιά τα ξύριζα πάντα με την φορά τις τρίχας (στα 2 περάσματα που έκανα παλιά)λέω μην έγινε εκεί καμιά στραβή .Γιατί ξυρίζοντας εκείνη την πλευρά με φορά απο πάνω προς τα κάτω το κάτω τμήμα ξυρίστηκε κόντρα....Το λέω αυτό γιατί και παλιά οταν επιχείρησα μια δυο φορές να ξυριστώ κόντρα εκεί ερεθίστηκε το σημείο (δεν θυμάμαι μπορεί να είχα βγάλει και σπυρί...) Κοίτα απο εκεί και πέρα αν βγάλεις κανα δυο σπυριά (στην διάρκεια εκανα το λάθος και έσπασα το ενα) και μολυνθεί η περιοχή μετά επακολουθεί ντόμινο...Βγάζεις το ενα σπυρί μετά το άλλο και εχεις το ξύρισμα που επιδεινώνει κάθε φορά την κατάσταση......Αυτό που ανέφερα είναι μια απο τις 20 (εντάξει υπερβάλω λίγο)περιπτώσεις που με τριβελίζουν το μυαλό οτι μπορεί να έφταιξε....Απλά ολα εχουν κοινό παρονομαστή, δηλαδή απο την στιγμή που μολύνθηκε η περιοχή κλάφτα Χαράλαμπε...Πάντως θέλω να πιστεύω οτι αν είναι η επιθετικότητα των DE ισως με καλύτερη τεχνική (εννοώ ήπιες και προσεκτικές κινήσεις στην επίμαχη περιοχή) και με ήπιες λεπίδες να μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.....Αλλά επειδή θεωρώ και άλλον ενα παράγοντα (που μπορεί να έφταιξε σημαντικό)τον αναφέρω.Στην αρχή πινέλα και ξυριστικές μηχανές ηταν εκτεθειμένες σε ανοιχτό ραφάκι στο μπάνιο με οτι συνεπάγεται αυτό(σκόνη ,μυρωδιές,απορυπανυικά κλπ) + το γεγονός οτι δεν απολύμανα ποτέ την DE πριν ξυριστώ ....(τώρα την βάζω στο οινόπνευμα όπως ο Δορυφέρων).Ξυριζόμουν και ξυρίζομαι κάθε 2 με 3 μέρες.Μετά με φαγουρίζουν τα γένια.Αντε παρακαλάτε όλοι να είναι κάτι απο αυτά που τα διόρθωσα στην πορεία για να γλυτώσω και εγώ αλλά και εσείς απο μένα.... :megagrin :megagrin :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”