Ξύρισμα και σπυριά!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

DinoSari έγραψε:Φίλε Άρη, ακριβώς, κατά λέξη, βιώνω το ίδιο πρόβλημα :cry . Και μένα αμφανίστηκαν στην αρχή ερεθισμοί και μετά ήρθαν τα σπυράκια. Η συνέχεια όπως την περιέγραψες... Τι να πω, και γω έχω φάει σκάλωμα, δεν θέλω να γυρίσω στην πλαστικούρα, μ' αρέσει το «heavy metal» και όλα τα αξεσουάρ του, σαπούνια, ξυράφια κτλ. Προς το παρόν σταμάτησα την κόντρα και ρίχνω και οινόπνευμα στο ξυράφι πριν ξεκινήσω το ξύρισμα και βλέπουμε. Περιμένω ευχάριστα νέα απ' τον δερματολόγο σου :megagrin
Φίλε DinoSari (πές μας και το όνομα σου μια παρέα είμαστε! :megagrin ) Και εγω εύχομαι να είναι καλά τα νέα.Απλά οσο το σκέφτομαι ,και βάση λογικής πρέπει να φταίει η Ξυριστική μηχανή. Οχι κάποια συγκεκριμένη αλλά κάτι η τεχνική, κάτι η κλίση (με υπόβαθρο την ευαισθησία του δέρματος στο λαιμο) και φτάσαμε εδω που φτάσαμε..Κόντρα εχω πάψει και εγω απο καιρό να τα παίρνω αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.Και εγω βάζω την μηχανή στο οινόπνευμα εδω και 3,4 ξυρίσματα...Το θέμα είναι οτι μπορεί να υπήρξε κάποια μόλυνση και για αυτό δεν περνάνε και εξαπλώνονται και να θέλει βοήθεια απο δερματολόγο.Θα είμαστε σε επαφή για οτι νεότερο.Κ :megagrin ουράγιο και στους δυο μας!!
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

wolfy έγραψε:Αν και τον θεωρούν "γκουρού" τον Steve, προσωπικά ούτε και εμένα μου πολυαρέσει. Δες την τεχνική στο λαιμό Άρη (και το άλλο παληκάρι) και πες μας αν είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Φίλε Αντώνη καλημέρα!!Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου δίνεις .Να ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι μέχρι τώρα ΔΕΝ μετέβαλα την κλίση στην περιοχή του λαιμού.Δεν το γνώριζα κιόλας να σου πω την αλήθεια.Νόμιζα οπως τα παίρνεις πάνω τα παίρνεις και κάτω.Καμιά σχέση με την κίνηση που κάνει ο κύριος στο βίντεο.Πάντως όπως έγραψα και σε προηγούμενο post πιστεύω οτι η μηχανή μου κάνει την ζημιά ( ο τρόπος χειρισμού της και οχι αυτή καθαυτή η μηχανή).Εννοείται πως θα δοκιμάσω με αυτόν τον τρόπο...Αλλά το θέμα είναι οτι εχει επιβαρυνθεί ολη η περιοχή (ηδη απο χθές έβγαλα 2,3 καινούργια) και το συνεχές ξύρισμα δεν ευνοεί την αποθεραπεία τους.Πιστεύω να βοηθήσει και ο δερματολόγος ,μπορεί να εχω πάθει και καμιά μόλυνση.Εδω και 3,4 ξυρίσματα βάζω την μηχανή στο οινόπνευμα,πριν δεν την έβαζα.Πάντως αν ξυριστώ οπως τα παίρνει αυτός στο 2 πέρασμα τότε κλάψτε με.Σαν να κάνει σλάλομ στο λαιμό του :eek .Νομίζεις οτι είναι σε διαγωνισμό ποιος θα ξυριστεί πιο γρήγορα....Εκει που έχω μεγάλη βελτίωση στην τεχνική είναι στο θέμα της πίεσης, στα άλλα υστερώ.Πάντως βρε παιδιά παλιότερα δεν είχα σταθερή μάρκα απο αφρούς χρησιμοποιούσα Noxzema , Gillete σε gel και σε αφρό κλπ κλπ και δεν με είχε πειράξει τίποτε που ηταν τιγκαρισμένα σε σιλικόνες και χημικά ...Δεν μπορεί τώρα να με πείραξε το proraso και το Tabac και η speick απο σαπούνια και κρέμες, η το old spice και η 4711 απο ASL, και nivea και Korres απο ASB (την nivea την χρησιμοποιούσα και παλιά)Δεν λέω οτι ολα αυτά είναι "αθώα" αλλά πιστεύω οτι τα άλλα είναι χειρότερα.....γι αυτό ρίχνω το "φταίξιμο" στην τεχνική.....(θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Παλικάρια καλημέρα. Κάθισα και ξανα-διάβασα όλο το νήμα απο την αρχή. Έχετε σκεφτεί (αναφέρομαι στον Άρη και τον DinoSari) το ενδεχόμενο το πρόβλημα να είναι κάποια τοπική δυσανεξία ή κάτι σαν αλλεργική αντίδρασή στο υλικό του safety ή στις λεπίδες? Απο όσο είδα, και οι δυο χρησιμοποιείτε επιχρωμιωμένη κεφαλή.

Πριν πολλά χρόνια, στην προεφηβική μου ηλικία, είχα την φαεινή ιδέα να κρεμάσω στον λαιμό μου ένα "μενταγιόν" το οποίο ήταν και αυτό επιχρωμιωμένο. Μετά απο 1-2 μέρες εμφάνισα σπυράκια στο σημείο του στέρνου που ακουμπούσε. Παρά τις προσπάθειές μου (πλύσιμο, απολύμανση, τρίψιμο με οινόπνευμα κλπ.) τα σπυράκια επέμεναν και μόλις απομάκρυνα την "πηγή του κακού" , εξαφανίσθηκαν σε λιγότερο απο 2 μέρες.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Φώτη το σκέφτηκα αυτό στην αρχή σαν ενδεχόμενο ,αλλά ήθελα να το διώξω απο την σκέψη μου αμέσως (δεν ηθελα να το σκέφτομαι ουτε σαν μια περίπτωση στις χίλιες).....Να με πειράζει η επιχρωμίωση των Safety razor και να ξαναγυρίσω στις 4 λεπίδες.Αυτό θα είναι ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες..... :cry :cry Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν.Εγώ δεν βλέπω την ωρα να ξυριστώ με τα τρία κουκλιά μου (34 c hd , Barley, Merkur travel razor) Οτιδήποτε άλλο να είναι πιστεύω οτι αντιμετωπίζεται,αυτό όμως οχι.......Μετά θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω αν εχω συγγένεια με τον Μητσοτάκη :scream Απλά βάσει λογικής να ρωτήσω....αν όντως υπάρχει θέμα με την επιχρωμίωση δεν θα έπρεπε να με πειράζει και στα μάγουλα αλλά και σε άλλα σημεία εκτός απο αυτά που εχω σπυριά??? Αν όντως με πειράζει δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο τέστ για να το δείς με σιγουριά οτι φταίει αυτό και να μην βασιστώ στην εμπειρική παρατήρηση ?? Και τέλος για το χειρότερο σενάριο οτι αυτό φταίει (εντάξει δεν το έδεσα κόμπο οτι αυτό φταίει αλλά το εξετάζω σαν πιθανότητα)....υπάρχουν Safety razor που να μην ειναι επιχρωμίωμένες ?????
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

...αν όντως υπάρχει θέμα με την επιχρωμίωση δεν θα έπρεπε να με πειράζει και στα μάγουλα αλλά και σε άλλα σημεία εκτός απο αυτά που εχω σπυριά???...
Αυτό που λες έχει λογική και το σκέφτηκα και εγώ. Ο οργανισμός όμως είναι αρκετά "μυστήριος".

Όσον αφορά τον άλλο σου φόβο, υπάρχουν DE που η κεφαλή στους είναι επιμεταλλωμένη με νικέλιο, χρυσό, άργυρο, DLC (Diamond Like Carbon) ή ακόμα και ανοξείδωτες.

Νικέλιο έχουν όλες οι Vintage Gillette (αυτές που δεν έχουν επιμεταλλωθεί εκ νέου).

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Φώτη καταρχήν μου αναπτέρωσες το ηθικό λέγοντας μου οτι υπάρχουν και DE safety razor με άλλη επικάλυψη πέραν του χρωμίου και νικέλίου (απο οτι διάβασα είναι και τα πιο αλλεργιογόνα)στην περίπτωση που εξακριβωθεί οτι με πειράζει το χρώμιο .Το μεσημέρι διάβασα σχετικά άρθρα για τις αλλεργίες που προκαλούνται απο χρώμιο,νικέλιο. Εχει και τέστ (με κάτι αυτοκόλλητα) που μπορείς να δεις αν σε πειράζει κάποιο απο τα επίμαχα υλικά.Ετσι και αλλιώς θα τα δούμε με τον δερματολόγο που θα πάω. Πάντως μου έκανε και κάτι εντύπωση απο αυτά που είπες.Ανέφερες για το μενταγιόν το επιχρωμιωμένο που σε πείραξε στην εφηβική σου ηλικία .Να ρωτήσω, τα safety razor που χρησιμοποιείς τώρα δεν είναι επιχρωμιωμένα ? Και αν ναί δεν σε πειράζουν τώρα? Οσο για τις άλλες επικαλύψεις που ανέφερες έριξα μια γρήγορη ματιά και βρήκα πχ αυτή. Επίσης να ρωτήσω η Merkur 34G Heavy Duty Gold Plated Safety Razor έχει επικάλυψη απο πραγματικό χρυσό?? Και αν ναι δεν φεύγει με την παρατεταμένη χρήση ?? Αλλά μην αρχίζω τις ερωτήσεις για αυτήν την κατηγορία DE safety razors.....ας δούμε πρώτα αν με πειράζει σίγουρα το χρώμιο και μετά θα έχουμε αρκετά να πούμε και αρκετά να μου προτείνετε....Αλλά ας μην προτρέχουμε ακόμη.Ισως να μην υπάρχει λόγος...(το εύχομαι) :megagrin :thnx
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Να αναφέρω ότι κι εγώ έχω κάποιους ερεθισμούς μόνιμα πάνω από το "μήλο του Αδάμ" που κατέληξα ότι σε μένα προσωπικά οφείλονται στο λουρί του κράνους της μοτοσικλέτας που ασκεί τριβή στην περιοχή. Τον χειμώνα εντείνεται περισσότερο αν φορέσω κασκόλ, μαντήλια κτλ. Πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να λυθεί.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

aris22 έγραψε: Επίσης να ρωτήσω η Merkur 34G Heavy Duty Gold Plated Safety Razor έχει επικάλυψη απο πραγματικό χρυσό?? Και αν ναι δεν φεύγει με την παρατεταμένη χρήση ??
Εαν ηταν ολοχρυση θα εγραφε και ποσα Κ συν μια τιμη πολυ μεγαλη
Μια επικαλυψη εχει,να σου θυμισω πως με φυλλα χρυσου ντυνονται απο μπολ μεχρι τζακια ολοκληρα
Ακομη επιχρυσωση γινεται σε κινητα,ποντικια pc,φαναρια αμαξιου,πομολα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.

:megagrin

Οχι δεν φευγει.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

aris22 έγραψε:...Να ρωτήσω, τα safety razor που χρησιμοποιείς τώρα δεν είναι επιχρωμιωμένα ? Και αν ναί δεν σε πειράζουν τώρα? ...
Το πρόβλημα παλιότερα δεν ήταν ακριβώς στον λαιμό, αλλά πιο κάτω στο στέρνο. Τώρα δεν έχω κανένα θέμα, ούτε με το χρώμιο, ούτε με το νίκελ.

Η Weber είναι αυτή με το D.L.C. που σου είπα και πιο πάνω. Για την Merkur 34G δεν γνωρίζω. Ίσως να ξέρει ο Κωνσταντίνος που την έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Εικόνα

Εαν σε πειραζει το χρωμιο-νικελιο για ελεγξε μηπως και αλλα οπως πχ χαλκος-μπρουτζος
Ηξερα κοπελα που πασης φυσης ψιλα ουτε τα αγγιζε,δεν τα επαιρνε καν απο το ταμειο
Εαν τα ακουμπουσε και μετα πχ ξυνοταν ή αγγιζε το μετωπο αμεσως παρουσιαζε κοκκινιλες,φαγουρα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”