Μάγκες,
Μάλλον πάμε για άλλο ένα ρολόι.
Πριν προβώ στην αγορά, μπορώ να πάρω μιά άποψη από εσάς εδώ?
Τί γνώμη έχετε για αυτό εδώ? Είναι ακριβώς ενός έτους, BNIB (δηλαδή Brand New In Box, με αυτοκόλλητα πάνω, όλα τα χαρτιά και κουτί), τό'χω βρει σε καλή τιμή.
Μπορεί επίσης να δώσω κι ένα Breitling που έχω ως μερική ανταλλαγή, για να δώσω ακόμη λιγότερα μετρητά και να μην κρατώ πολλά ρολόγια (όχι όπως έχω κάνει με τα ξυράφια). Μ'αρέσει γιατί είναι απλό και απαρατήρητο, αλλά πολλοί το βρίσκουν βαρετό, συν το ότι έχω 2-3 ακριβότερα (και θα μπορούσα να βάλω αυτά σε μεγαλύτερη 'κυκλοφορία' φορώντας τα καθημερινά). Αλλά μου αρέσει γιατί είναι απλό, ανθεκτικό και πολύ καθημερινό.
Ήταν να το πάρω σήμερα, το άφησα (μου το κράτησαν) και θα ξαναπάω αύριο. Αν κανείς θέλει και μπορεί να δώσει μιά γνώμη, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τι ρολοϊ εχετε?
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29347 times
- Been thanked: 29489 times
Χμ, σαν σχέδιο το βρίσκω όμορφο. Άλλωστε μετά από χρόνια αναζητήσεων, έχω καταλήξει ότι μου αρέσουν τα απλά αναλογικά. Έχει όμως μερικά μειονεκτήματα. Δεν έχει ημερομηνία (μικρό το κακό θα μου πεις) και είναι πολύ μικρή η διάμμετρος της κάσας (36mm). Δεν γνωρίζω σε τι τιμή θα το αγoράσεις, αλλά να δώσεις για ένα καινούργιο ρολόι των 36mm γύρω στα 4000€ μου φαίνονται πολλά. Έχεις τόσο μικρό καρπό Κωνσταντίνε και κοιτάς σε αυτήν την διάμετρο; Η τάση είναι για πάνω από 40mm (εγώ άνετα και 45mm).
Μην ξεχνάς ότι τα Rolex είναι μεν καλά ρολόγια, αλλά θεωρούνται (και είναι κατ' εμέ) υπερεκτιμημένα. Για μένα κράτα το Breitling που είναι ποιοτικότατα.
Μην ξεχνάς ότι τα Rolex είναι μεν καλά ρολόγια, αλλά θεωρούνται (και είναι κατ' εμέ) υπερεκτιμημένα. Για μένα κράτα το Breitling που είναι ποιοτικότατα.
Αντώνη ευχαριστώ.
Το ρολόι μου το αφήνουν 4,000,000 KRW (Κορεάτικα Γουόν), δηλαδή $3,530 ή περίπου 2,800 Ευρώ και είναι 99.99% αφόρετο, έχει ακόμη αυτοκόλλητα επάνω. Αγορασμένο στην Τουρκία (Κων/λη) τέλη Ιουλίου 2011, μάλλον από κανέναν Κορεάτη που τό'κανε δώρο στον εαυτό του ή στη γυναίκα του, τό'φεραν πίσω και δεν το ξαναφόρεσαν.
Ναι, η συγκεκριμένη μάρκα είναι σχετικά υπερτιμημένη αλλά από την άλλη είναι (ειδικά το συγκεκριμένο) ρολόγια που αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με χαρτιά κλπ. τότε τα πουλάς 2-3 μετά (αν θες) και δε χάνεις δραχμή.
Ακριβώς ίδια ρολόγια σε παρόμοια κατάσταση πωλούνται $3,700-$3,900 σε fora του εξωτερικού, που σημαίνει ότι αυτή η τιμή είναι τύπου 'ιντερνετική' (περίεργο για pawn shop εδώ, αλλά μάλλον του το πήρανε μισή τιμή αυτού που το είχε).
Αναφορικά με τα μεγαλύτερα ρολόγια (σε διάμετρο), έχεις δίκιο για τις τάσεις που επικρατούν, όμως όσο περισσότερο διαβάζω και εντρυφώ ελάχιστα στο κόσμο της ωρολογοποιίας βλέπω πως καθόλου τυχαία έβγαζαν για πάρα πολλά χρόνια ρολόγια σε μέγεθος 34 και 36 χιλιοστά. Η Piaget, για παράδειγμα, δεν έχει ρολόι πάνω από 36, και τα πολύ κλασικά και ιστορικά ρολόγια (AP, PP, κλπ.) δεν είναι πάνω από 39χιλ.
Κοιτώντας το θέμα προσεκτικότερα τον τελευταίο καιρό, πιστεύω πως 36-39 χιλ. είναι το πιό σωστό για τους περισσότερους καρπούς. Τα 42-άρια, 46-άρια, κλπ. είναι υπερβολές εκτός αν μιλάμε για καταδυτικά κλπ. Προσωπική και ίσως παρακινδυνευμένη άποψη, αλλά μέχρι στιγμής εκεί καταλήγω. Δεν τα σκεπτόμουν καν τα 36-άρια για μένα 1 μήνα πριν, αλλά αυτό θέλω να το δοκιμάσω και για αυτό το λόγο.
Το ρολόι μου το αφήνουν 4,000,000 KRW (Κορεάτικα Γουόν), δηλαδή $3,530 ή περίπου 2,800 Ευρώ και είναι 99.99% αφόρετο, έχει ακόμη αυτοκόλλητα επάνω. Αγορασμένο στην Τουρκία (Κων/λη) τέλη Ιουλίου 2011, μάλλον από κανέναν Κορεάτη που τό'κανε δώρο στον εαυτό του ή στη γυναίκα του, τό'φεραν πίσω και δεν το ξαναφόρεσαν.
Ναι, η συγκεκριμένη μάρκα είναι σχετικά υπερτιμημένη αλλά από την άλλη είναι (ειδικά το συγκεκριμένο) ρολόγια που αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με χαρτιά κλπ. τότε τα πουλάς 2-3 μετά (αν θες) και δε χάνεις δραχμή.
Ακριβώς ίδια ρολόγια σε παρόμοια κατάσταση πωλούνται $3,700-$3,900 σε fora του εξωτερικού, που σημαίνει ότι αυτή η τιμή είναι τύπου 'ιντερνετική' (περίεργο για pawn shop εδώ, αλλά μάλλον του το πήρανε μισή τιμή αυτού που το είχε).
Αναφορικά με τα μεγαλύτερα ρολόγια (σε διάμετρο), έχεις δίκιο για τις τάσεις που επικρατούν, όμως όσο περισσότερο διαβάζω και εντρυφώ ελάχιστα στο κόσμο της ωρολογοποιίας βλέπω πως καθόλου τυχαία έβγαζαν για πάρα πολλά χρόνια ρολόγια σε μέγεθος 34 και 36 χιλιοστά. Η Piaget, για παράδειγμα, δεν έχει ρολόι πάνω από 36, και τα πολύ κλασικά και ιστορικά ρολόγια (AP, PP, κλπ.) δεν είναι πάνω από 39χιλ.
Κοιτώντας το θέμα προσεκτικότερα τον τελευταίο καιρό, πιστεύω πως 36-39 χιλ. είναι το πιό σωστό για τους περισσότερους καρπούς. Τα 42-άρια, 46-άρια, κλπ. είναι υπερβολές εκτός αν μιλάμε για καταδυτικά κλπ. Προσωπική και ίσως παρακινδυνευμένη άποψη, αλλά μέχρι στιγμής εκεί καταλήγω. Δεν τα σκεπτόμουν καν τα 36-άρια για μένα 1 μήνα πριν, αλλά αυτό θέλω να το δοκιμάσω και για αυτό το λόγο.
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Κ, η αγορά που θες να κάνεις είναι αρκετά καλή. Το συγκεκριμένο έχει αρκετά καλή τιμή, διαχρονική μάρκα, γι'αυτούς που ξέρουν το συγκεκριμένο μοντέλο δεν νομίζω να χάσει την αξία του, η μεταπώληση του θα είναι αναίμακτη σε περίπτωση που θελήσεις να το σπρώξεις.
Για το size θεωρώ ότι τέτοιου τύπου μοντέλα / ρολόγια είναι πολύ καλό, αρκετοί κατασκευαστές τα πιο εκλεπτυσμένα μοντέλα τους τα βγάζουν σε αυτές τις διαστάσεις. Το μεγαλύτερο size μπορεί να είναι το trend της εποχής, αλλά το στίγμα που αφήνει ένα τέτοιο μοντέλο (36mm) πάνω σε ένα καρπό σίγουρα δεν είναι το ίδιο με ένα μεγαλύτερο (42mm - 45mm).
Προσωπική μου άποψη κάνε το βήμα, δεν θα το μετανοιώσεις (τουλάχιστον έτσι πιστεύω).
Για το size θεωρώ ότι τέτοιου τύπου μοντέλα / ρολόγια είναι πολύ καλό, αρκετοί κατασκευαστές τα πιο εκλεπτυσμένα μοντέλα τους τα βγάζουν σε αυτές τις διαστάσεις. Το μεγαλύτερο size μπορεί να είναι το trend της εποχής, αλλά το στίγμα που αφήνει ένα τέτοιο μοντέλο (36mm) πάνω σε ένα καρπό σίγουρα δεν είναι το ίδιο με ένα μεγαλύτερο (42mm - 45mm).
Προσωπική μου άποψη κάνε το βήμα, δεν θα το μετανοιώσεις (τουλάχιστον έτσι πιστεύω).
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29347 times
- Been thanked: 29489 times
Οκ, γούστα είναι αυτά. Εγώ το seiko 5 που έχω είναι στα 38mm και πραγματικά είναι μικρό για τον καρπό μου, αλλιώς θα το είχα λιώσει στο φόρεμα. Για να χάσεις χρήματα, σίγουρα δεν θα χάσεις, έχουν πολύ καλή μεταπώληση. Αν σου αρέσει τόσο πολύ, τότε κάνε αυτό που λέει η ψυχή σου και όχι η λογική!
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Καλορίζικο Κ :hellas
Γιώργος
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Καλορίζικο... ή όπως λέει η γιαγιά μου "και γαμπρίκιο".
Τελικά όσο πιο απλό, τόσο πιο πολυτελές.
Τελικά όσο πιο απλό, τόσο πιο πολυτελές.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Ευχαριστώ Γιώργο και Φώτη, ναί, απλό κι αυτό του δίνει μια άλλη ξεχωριστή ομορφιά.