Ξύρισμα και σπυριά!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Δηλαδη λιωνει κ απλώνει? Μη μασας, υπομονη κανα 2 μερες
Άρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ναι λιώνει και απλώνει...Δεν μένει δηλαδή πάνω στο σπυρί.Δεν μασάω,που θα πάει θα περάσουν.Την βάζω απο Παρασκευή βράδυ,κανα δυό είναι λίγο καλύτερα,τα άλλα περίπου στα ίδια.Το γμτ είναι οτι είχα και εναν ερεθισμό στην περιοχή με κάποια απο τα σπυριά στο τελευταίο ξύρισμα(αν και πρόσεχα,αλλά είναι επιβαρυμένη η περιοχή)και ενω έβαλα την αλοιφή με έτσουζε ,και έτσι την ξέπλυνα και έβαλα στο σημείο Bepanthol(τώρα είναι καλύτερα).Το θέμα δεν είναι βέβαια αν θα περάσουν τα σπυριά, κάποια στιγμή θα περάσουν,αλλά τι τα προκαλεί.Τόσα σπυριά (καμια 7,8 όλα στη περιοχή του λαιμού) δεν είχα ποτέ, ούτε οταν ξυριζόμουν με αφρούς ξυρίσματος και ξυριστικές με 2 και 4 λεπίδες...Είναι προφανές οτι κάτι γίνεται με το ξύρισμα.Απλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.Και καλή προετοιμασία κάνω, και πίεση δεν βάζω,προσέχω όσο γίνεται(στο λαιμό στις ευαίσθητες περιοχές δεν τα παίρνω κόντρα) πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, αλλά σίγουρα κάτι φταίει... :confused
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Αστειο: Παρε μια σαν αυτην και κανε 2 περασματα εκ των οποιων το τελευταιο Κοντρα
Δεν θα μεινει ουτε ιδεα απο σπυρια.

:eek
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Τι ειναι τούτο ωρε παιδιά???? Με αυτό πρέπει να ξυριζόταν ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ :hystericalbs1 .
Πάντως δεν ξέρω εχω προβληματιστεί πολύ :confused Θέλω να ξυριστώ και το σκέφτομαι (ενω άλλη φορά δεν έβλεπα την ώρα)Γιατί ξεφυτρώσαν τόσα σπυριά θα σκάσω γμτ μου.....Άντε να είχα εναν ερεθισμό σε ενα σημείο και τίποτε άλλο (απο ερεθισμούς).Και γέμισε ο λαιμός σπυριά, θα σκάσω απο το κακό μου :ranting2
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15

Αρη ανεβασε μια φωτο να δω γιατι υποψιαζομαι κατι.
Άρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

ΟΚ Άρη, το απόγευμα....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Λοιπόν βάζω τις φωτογραφίες μπας και βγάλουμε καμιά άκρη...Να σημειώσω οτι είχα και 3 σπυριά ακόμη στην αριστερή μεριά που έφυγαν (εκεί είχα και τον ερεθισμό που έφυγε και αυτός)αλλά και δυο τρία ακόμη στο τμήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες τα οποία φαίνονται αχνά μέσα στις τρίχες γιατί είναι έτοιμα να φύγουν.Να πω και δυο τρία πραγματάκια μπας και βοηθήσω την κατάσταση (γιατί εγω δεν βγάζω άκρη)Το πρόβλημα σε αυτό τον βαθμό εχω την εντύπωση οτι ξεκίνησε (αν θυμάμαι καλά)στο 3 με 4 ξύρισμα με την merkur 34 c και τα astra keramic platinum.Κατόπιν πέταξα τις λεπίδες και έκανα άλλα δυο ξυρίσματα με την Barley και τις persona platinum.Και στα δυο αυτά ξυρίσματα χρησιμοποίησα την κρέμα ξυρίσματος που μου έστειλαν δώρο με την Barley (το δειγματάκι του Edwin Jagger αλλά και το ASB του το οποίο παρεπιπτόντως μου φάνηκε περίεργο.Δλδ το άπλωνες και ηταν σαν την κρέμα την Fissan, δεν αποροφιόταν εύκολα...)Κάπου εκει ενδοιάμεσα ξεκίνησε αυτό το χάλι....Θέλω να ξυριστώ και δεν ξέρω αν πρέπει η όχι.Αν δηλαδή πρέπει να περιμένω να φύγουν εντελώς τα σπυριά μην τα χειροτερέψω...Βοηθείστε παιδιά την κατάσταση γιατί έτσι όπως πάμε με βλέπω να αφήνω μούσι... :cry

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15

Πες μου κ πόσες συνολικά μέρες ειναι αυτή η κατάσταση;
Άρης
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15

Λοιπόν Αρη κοιτα να δεις. Καταρχην θα πας στο φαρμακειο να πάρεις "βάμα του ιωδίου" (οχι betadine). Σε μια μπατονετα (αυτό που καθαριζουμε τα αυτια) εμποτιζεις λιγο ιωδιο κ απλα το ακουμπας πανω στο σπυρι. Γενικά προσοχή με το βάμα του ιωδιου γιατί ειναι δυνατο αλλα κανει καταπληκτικη δουλεια σε σπυρια ειδικα "εν τη γεννεση" τους. Στην συνεχεια βάλε την κρέμα που σου είπα. Αν δεις οτι σε 2-3 μερες απο αυριο και κανοντας αυτο που σου είπα 2 φορές την ημέρα, δεν δεις τα σπυρια να ξεραινονται να πας σε ενα δερματολογο μηπως κ σου δωσει να πάρεις αντιβιωση.
Οταν βλεπεις πυον στο σπυρι σημαινει μολυσμενο. οταν ξυριζομαστε ειδικα με ξυραφια η open comb μηχανες εκτος απο τις τριχες το ξυραφι παιρνει κ καποιες εξωτερικες στοιβαδες δερματος. σε καποια σημεια που μπορει να υπαρχει ερεθισμενη επιδερμιδα η καποιο πολυ μικρό σπυράκι ακόμη κ μη ορατό περνώντας το ξυραφι μπορει να ματώσει το σημείο, αν το ξυραφι δεν ειναι καλα απολυμασμενο η ακουμπήσουμε με οχι καθαρα χέρια μολύνουμε την περιοχή κ δημιουργειται σπυράκι με πυο, το οποίο οταν πας να ξαναξυριστεις το κόβεις, ματώνει κ γενικά αργεί να επουλωθεί.
Προσοχή επίσης με τα ASB κ ειδικά με τα δείγματα. Συχνά δεν ειναι αποδεκτά απο πολλές επιδερμίδες λόγω των συστατικών που περιέχουν κ το δέρμα αντιδρά με σπυράκια. Τα δείγματα δε, μπορεί να είναι κ ληγμένα.
Γενικά να προτιμάς ASL κ για καλυτερη ενυδάτωση βάλε μια ενυδατική κρέμα η ενα ορό ενυδάτωσης.
Παρατηρησα επίσης ότι οι τρίχες σου στον λαιμό έχουν ακανόνιστη φορά. Γιαυτό προσπάθησε για λίγο καιρό να ξυρίζεσαι μόνο πρός μια κατευθυνση, μήπως και μπορέσεις να τις ευθυγραμίσεις ακόμη κ αν δεν κάνεις ξυρίσματα πολύ βαθιά.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα.
Άρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Άρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου :thnx Άκου μας ζάλισες...Χαρά μου είναι ..Όσο περισσότερα μου λές τόσο καλύτερα :megagrin Αυτό το χάλι πρέπει να είναι γύρω στις 4-5 μέρες.Παρατήρησα οτι σκέτη η αλοιφή δεν κάνει την δουλειά που περίμενα(ίσως λόγω της φύσης του προβλήματος).Πάντως είναι πολύ καλή,την θυμήθηκε που την είχε παλαιότερα η γυναίκα μου.Σήμερα το πρωί είδα οτι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία να έχει μύτη, έφυγε η μύτη του και απέκτησε μύτη με πύον ενα διπλανό που δεν είχε :rainy Απο σήμερα κιόλας θα εφαρμόσω αυτό που λές. Το πρόβλημα είναι οτι την Παρασκευή θα φύγουμε για ενα τετραήμερο οπότε αν δεν φύγουν (μακάρι να φύγουν) δεν θα μπορέσω να επισκεφθώ δερματολόγο.Θα πρέπει να πάω άμα γυρίσουμε .Σήμερα θα φουντάρω τα δείγματα του Jagger, ήδη δεν μου φάνηκαν σόι απο την αρχή(άσε που εχω την εντύπωση πως απο τη χρήση τους και μετά επειδεινώθηκε το πρόβλημα).Τώρα οσον αφορά τα ASB δεν έχει κάποια που να είναι ΟΚ? Κάποια βιολογικά ίσως..Εχω χρησιμοποιήσει 5-6 φορές του Κορρέ και δεν φάνηκε να με πειράζει,απεναντίας μου φάνηκε καλό...(μπορεί να είναι και εντύπωση μου επειδή δεν δοκίμασα κάτι καλύτερο)Αλήθεια τον ενυδατικό ορό που τον βρίσκουμε? Μήπως είναι too much και αρκεί μια ενυδατική κρέμα η ενα καλό ASB ?Πάμε στην Ξυριστική τώρα.Δεν την κάνω απολύμανση πέρα του καλού πλυσίματος με ζεστό νερό μετά το ξύρισμα.Μήπως πρέπει να κάνω αυτό που κάνει ο Δορυφέρων? Δλδ εμβάπτισμα της μηχανής μαζί με το ξυραφάκι σε βαζάκι με οινόπνευμα πριν το ξύρισμα?? Και αν ναι, δεν φθείρεται η μηχανή με το συνεχόμενο βάλε βγάλε στο οινόπνευμα??Η μήπως δεν έχει ανάγκη??Πάμε στις τρίχες τώρα...Απο την άλλη μεριά του λαιμού που δεν φαίνεται εκεί γίνεται το "μπερδεγουέι" Στο τελευταίο τμήμα άλλες απο δω άλλες απο κει,ασε δεν ξέρω πως να τις πάρω (εκει εχω και τους συχνότερους ερεθισμούς) Οταν λές προς μια κατεύθυνση τι εννοείς ακριβώς?
Ολες με την φορά τις τρίχας?(δλδ κάθε κομμάτι χωριστά?)Προς μια κατεύθυνση ολες άσχετα με την φορά της τρίχας??Αλήθεια μπορούν να "εκπαιδευτούν" οι τρίχες και να τις αλλάξουμε φορά?? :confused Και κάτι τελευταίο,με το ξύρισμα τι γίνεται,επειδή αρχίζω και φέρνω προς τον άλλο συνονόματο(τον Βελουχιώτη) :megagrin Να περιμένω να περάσουν εντελώς,η να τα πάρω με οση προσοχή μπορώ??Ρωτάω πολλά αλλά είναι ολα φλέγοντα και σημαντικά οπότε συγχωρήστε την "φλυαρία "μου :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”