Ξύρισμα και σπυριά!
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
:thnx :thnx :thnx
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
Παιδιά επανέρχομαι και θέλω τη βοήθεια σας...Τέτοιο χάλι είχα πάρα πολύ καιρό να το πάθω :cry και το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρω τι φταίει...Εγώ θα παραθέσω τα δεδομένα και εσείς με την πείρα σας ρίχνεται γνώμες! Το πρόβλημα είναι μόνο στην αριστερή πλευρά του λαιμού.Περιστασιακά έβγαζα και κανένα σπυράκι αλλά οχι αυτό το χάλι!Κάνω ολα τα βήματα που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα post με θρησκευτική ευλαβεια.Πλύσιμο πριν απο το ξύρισμα με σαπούνι, ξέπλυμα με ζεστό νερό, άπλωμα και δούλεμα του αφρού τουλάχιστον κανα 2λεπτο στο πρόσωπο, και αφήνω 3 λεπτά τον αφρό πριν ξεκινήσω το ξύρισμα.Εχω βελτιώσει αρκετά την τεχνική μου,κανένα κόψιμο(ούτε απο την αρχή είχα) ελάχιστοι ερεθισμοί (κυρίως μετα την ASL έχω κοκκινίλες οι οποίες φεύγουν σε κανα 5λεπτο) και στο σημείο εκείνο οχι κόντρα (μόνο XTG ).Να επισημάνω οτι στα δυο τελευταία ξυρίσματα χρησιμοποίησα τις λεπίδες astra keramic platinum. Επίσης κάτι ακόμη που με προβληματίζει είναι οτι το κυρίως πρόβλημα είναι όπως θα δείτε και στις φωτό, στο όριο που τελειώνουν τα γένια με τον υπόλοιπο λαιμό...Επίσης δεν ξέρω μπορεί να είναι και ιδέα μου, μου έχει "καρφωθεί" οτι μπορεί να έπαιξε και τον ρόλο του το scrub( του Korre για ελαφριά καθημερινή απολέπιση) που χρησιμοποίησα την προηγούμενη μέρα του ξυρίσματος (πάνω απο 24 ώρες διαφορα με το ξύρισμα)Θέλω να πώ οτι πριν τη χρήση του είχα ενα με δυο σπυριά αν θυμάμαι καλά, και την επομένη βγήκαν και τα υπόλοιπα. Βέβαια μπορεί να ηταν και τυχαίο και απλά να τα συνδύασα....Παραθέτω δυο φωτογραφίες απο το επίμαχο σημείο, μια πριν και μια μετα το ξύρισμα και ακούω τις γνώμες σας... :help1
Πρίν...

Μετά...

Πρίν...
Μετά...
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- coccolino
- Γυμνάσιο

- 14
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Φίλε Άρη, τα προϊόντα του Κορρέ δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου.
Για να σου φύγει η ιδέα στο επόμενο ξύρισμα απόφυγε να. βάλεις scrub. Βλέποντας και κάνοντας μετά.
Για να σου φύγει η ιδέα στο επόμενο ξύρισμα απόφυγε να. βάλεις scrub. Βλέποντας και κάνοντας μετά.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό

- 14
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Νομίζω ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος. Από τη στιγμή που δουλεύεις τον αφρό στο πρόσωπο 2-3 λεπτά, ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να μαλακώσουν τα γένια. Αφήνοντας τον αφρό άλλα 3 λεπτά, ενδέχεται να στεγνώσει και να μην προσφέρει καλή ενυδάτωση.aris22 έγραψε:και αφήνω 3 λεπτά τον αφρό πριν ξεκινήσω το ξύρισμα.
Πάντως για να το πάθεις πρώτη φορά, πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο σημείο έκανες κάτι λάθος... Είτε βιαστική κίνηση είτε λάθος γωνία. Εξ ' ου και ο ερεθισμός.
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Φίλε Άρη καταρχήν το πρόβλημα σου δεν είναι κάτι τραγικό, οπότε cool!
Κατά 99% σε πείραξε το scrub όχι ως μάρκα. Επειδή έχω ασχοληθεί με scub πολλά χρόνια, πριν ακόμη αρχίσω το παραδοσιακό ξύρισμα, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα γύρω απο αυτό, δες αν έκανες κάτι από τα παρακάτω:
1. Καθόλου πίεση όταν κάνεις τις απαραίτητα κυκλικές κινήσεις μαζάζ
2. Μέγιστος χρόνος εφαρμογής scrub συνολικά 3 λεπτά.
3. Χρήση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.
4. Μετά την απολέπιση χρειάζεσαι οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα.
5. Ξύρισμα μετά απο 48 ώρες.
Τώρα κάποιοι μπορεί να μην τηρήσουν τα παραπάνω και να μην έχουν θέμα, εγώ όμως στο δικό μου ευαίσθητο δέρμα έχω.
Υπάρχει και μια πιθανότητα να σε πείραξε η σύνθεση του Κορρε.Κάποτε εμένα με είχε πειράξει το AS του, έβγαζα κοκκινίλες.
Καλό Scεuβ για άντρες και φτηνό είναι το MacaRoot της Body Shop.
Γενικά τα scrub θέλουν προσοχή, δεν είναι απλές κρέμες.
Οπότε: Κόβεις το scrub και βλέπεις μετά απο 2-3 ξυρίσματα τι θα γίνει.
Κατά 99% σε πείραξε το scrub όχι ως μάρκα. Επειδή έχω ασχοληθεί με scub πολλά χρόνια, πριν ακόμη αρχίσω το παραδοσιακό ξύρισμα, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα γύρω απο αυτό, δες αν έκανες κάτι από τα παρακάτω:
1. Καθόλου πίεση όταν κάνεις τις απαραίτητα κυκλικές κινήσεις μαζάζ
2. Μέγιστος χρόνος εφαρμογής scrub συνολικά 3 λεπτά.
3. Χρήση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.
4. Μετά την απολέπιση χρειάζεσαι οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα.
5. Ξύρισμα μετά απο 48 ώρες.
Τώρα κάποιοι μπορεί να μην τηρήσουν τα παραπάνω και να μην έχουν θέμα, εγώ όμως στο δικό μου ευαίσθητο δέρμα έχω.
Υπάρχει και μια πιθανότητα να σε πείραξε η σύνθεση του Κορρε.Κάποτε εμένα με είχε πειράξει το AS του, έβγαζα κοκκινίλες.
Καλό Scεuβ για άντρες και φτηνό είναι το MacaRoot της Body Shop.
Γενικά τα scrub θέλουν προσοχή, δεν είναι απλές κρέμες.
Οπότε: Κόβεις το scrub και βλέπεις μετά απο 2-3 ξυρίσματα τι θα γίνει.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Ελα ρε Αρη παραδοσιακο ξυρισμα μαχαιρια cut throat κλπ και scrub? Κολαει? δεν κολαει.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
Παιδιά καλημέρα!Επειδή έτυχε ενα έκτακτο περιστατικό ( διάστρεμμα αστραγάλου της συζύγου )πάμε στο νοσοκομείο για τα δέοντα. Θα σας απαντήσω το απόγευμα γιατί βλέπω οτι μάλλον βρήκαμε τον "φταίχτη"...
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- boltsis
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Ωχ, καλό κουράγιο Άρη!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25486 times
- Been thanked: 7888 times
Περαστικά!
Γιάννης