Merkur, Personna, Simpsons, Floris.

Το μεσημέρι πάω Σεούλ με το KTX, το γρήγορο τραίνο.

Απαραίτητη ή όχι δεν μπορώ να πω. Ξέρεις, ο καθένας έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά. Εγώ ξεκίνησα από μιά Futur (ματ) το 2004 αν θυμάμαι καλά, αγορασμένη στην Ελλάδα. Τώρα έχω δύο, πήρα και την chrome πριν ένα και κάτι χρόνο. Από τη στιγμή που μ'έπιασε η εξάρτηση στις αρχές του 2010 άρχισα να αγοράζω και να δοκιμάζω Merkur, Gillette vintage, Feather, κλπ. Είναι λίγες αυτές που δεν έχω, π.χ. Joris (open comb βέβαια αυτή αλλά όχι adjustable).stelakis1914 έγραψε:Κωνσταντίνε βλέπω να χρησιμοποιείς συχνά την progress. Την θεωρείς απαραίτητη για τη συλλογή ενός παραδοσιακού ξυριστή; Στην πιο επιθετική της ρύθμιση είναι ικανή να ξεπεράσει σε επιθετικότητα μια τυπική open comb μηχανή;
Ναι, βέβαια. Με μεγάλη άνεση. Μία εξαίρεση μόνο, η περίπτωση της R41 (2011+) - εκεί το θέμα είναι συζητήσιμο, ακριβώς γιατί η R41 δεν είναι μια 'τυπική' OC.stelakis1914 έγραψε:Στην πιο επιθετική της ρύθμιση είναι ικανή να ξεπεράσει σε επιθετικότητα μια τυπική open comb μηχανή;

Κωνσταντίνε ερώτηση: Δεν έχεις δοκιμάσει τις κίτρινες (εξαγωγής), ή τις έχεις δοκιμάσει και τις βρίσκεις κατώτερες από τις γκρι ("γιαπωνέζικες")? Γιατί από όσα έχω διαβάσει είναι οι ίδιες λεπίδες... :confusedNavalArchitect έγραψε:... με Feather (τις Platinum για την Ιαπωνική αγορά που είναι στο γκρι κουτάκι)