Συστατικά:
Aqua, Stearic Acid(Water), Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Coconut Acid, Glycerin, Parfum(Fragrance), Triethanolamine, Limnanthes Alba(Meadowfoam) Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis(Sweet Almond) Oil, Sodium Hydroxide, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Ol, Limonene, Hydroxicitronellal, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional.
Η κρέμα κατασκευάζεται από τον οίκο Creightons, όπως και οι περισσότερες κρέμες που κυκλοφορούν στην Αγγλία. Πωλείται σε γυάλινο βαζάκι με αλουμινένιο καπάκι, χωρητικότητας 150 ml. Δεν είναι τόσο sticky όσο όλες οι TOBS που έχω δοκιμάσει, αλλά έχει περισσότερο κρεμώδη υφή (όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές TOBS, θα καταλάβουν τι εννοώ).
Επειδή ήταν το πρώτο ξύρισμα με το εν λόγω προϊόν, έβαλα παραπάνω ποσότητα από όσο έπρεπε και το νερό που ζήτησε ήταν το αναμενόμενο. Από όσο παρατήρησα, θέλει προσοχή στο νερό, καθώς με λίγο περισσότερη ποσότητα ο αφρός θα ατονήσει και θα χάσει κάθε αντοχή και συνοχή. Πάντως ο αφρός έγινε πολύ εύκολα και μπορώ να πω ότι ήταν ο καλύτερος αφρός που έχω χτυπήσει ποτέ. Είχε καλυπτικότητα χωρίς να μαζεύει, ενώ δεν χρειάστηκε σπατουλάρισμα με το πινέλο.

Μετά το χτύπημα.

Μετά το δεύτερο πέρασμα.

Μετά το τρίτο πέρασμα (ότι είχε απομείνει δηλαδή).
Πάμε τώρα στα δύσκολα. Όπως μαρτυρά και η ονομασία, η κρέμα είναι Ξύλο Κέδρου & Φασκόμηλο.
Ανοίγοντας το βαζάκι, το άρωμα που κυριαρχεί είναι το Φασκόμηλο. Στην ουσία μυρίζει φθινοπωρινό λιβάδι (ή εξοχή αν προτιμάτε). Όμως την ώρα της δημιουργίας του αφρού αλλά και την ώρα της επάλειψης στο πρόσωπο έρχεται στην επιφάνεια η μυρωδιά του Κέδρου. Τώρα κυριαρχούν αρώματα από φρεσκοκομμένο ξύλο και πριονίδι. Όσο περνάει η ώρα, η μυρωδιά του ξύλου ωριμάζει. Στο τρίτο πέρασμα πλέον, μυρίζει όπως ένα κούτσουρο που έμεινε για πολύ καιρό σε ένα ξηρό περιβάλλον και «στέγνωσε» εντελώς. Το αποκορύφωμα δε, ήταν μετά το τέλος του ξυρίσματος, όταν άπλωσα ότι είχε μείνει στο πρόσωπό μου. Η μυρωδιά, μου θύμιζε κελάρι κρασιού. Έρχονταν στο μυαλό μου ξύλινα βαρέλια που κάποτε περιείχαν κρασί και τώρα έχουν αχρηστευθεί.
Αναμφίβολα μια κρέμα περισσότερο ταιριαστή σε άλλες εποχές, όπως το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Εύκολη στο δούλεμα και με εξαιρετική απόδοση. Για 4,5£ τα 150ml, νομίζω αποτελεί πολύ καλή πρόταση, κυρίως αν σας γοητεύουν τα ξυλώδη αρώματα.