Ξύλινη θήκη σαπουνιού???
Ναι, όπως ανέφερα η μπεζ ξύλινη θήκη είναι επίπεδη μέσα. Το σαπούνι είναι Calani. Έχω επίσης μπωλ Tabac αλλά είναι αποθηκευμένο και πρέπει να ψάξω, να το βγάλω, και μετά να μετρήσω. Το puck είναι μέσα οπότε το βλέπω ούτως ή άλλως δύσκολο να το βγάζω ώστε να μετρήσω τα εσωτερικά τοιχώματα.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλησπέρα Κωνσταντίνε.Μισό γιατί μπερδεύτηκα.1) το σαπούνι ειναι Calani οπως λες, η θήκη τι μάρκα είναι ?Calani και αυτη? (και απο που την αγόρασες,μήπως είναι αυτή απο το connaught shaving? άμα είναι αυτή την χτύπησα κατευθείαν) γιατί μου άρεσε αν και θα την προτιμούσα σε dark oak.Και το puck που αναφέρεις τι είναι :confused .Νιάτο βλέπεις που να ξέρω την ορολογία όλων απο τώρα.Οσον αφορά τώρα το tabac όπως ανέφερε και ο Στέφανος έχει κάθετα τοιχώματα (με εξογκωματα για να χαραζονται στο σαπουνι και να μη γλυστραει, αλλα το πατωμα ειναι κοιλο προς τα πανω. Εντονα). Δυο ερωτήσεις 1)Και το ανταλλακτικό σαπούνι tabac έχει χαράγματα για τα εξογκωματα ή γίνονται στο σαπούνι τοποθετώντας το ??
2) Επειδή το βαζάκι το βλέπω να είνα αρκετά ψηλό, εκεί που τελειώνει η καμπυλότητα του πάτου πόσο περίπου απέχει απο την επιφάνεια η αλλιώς πόσο πάχος σαπούνι περίπου μπορούμε να τοποθετήσουμε?? Άντε να ξεκαθαρίσουν τα πραγματα για να κάνω την παραγγελία (μαζί με τo merkur 34c hd) έσκασα πιά δεν αντέχω άλλο την αναμονή... :drool :drool :drool
2) Επειδή το βαζάκι το βλέπω να είνα αρκετά ψηλό, εκεί που τελειώνει η καμπυλότητα του πάτου πόσο περίπου απέχει απο την επιφάνεια η αλλιώς πόσο πάχος σαπούνι περίπου μπορούμε να τοποθετήσουμε?? Άντε να ξεκαθαρίσουν τα πραγματα για να κάνω την παραγγελία (μαζί με τo merkur 34c hd) έσκασα πιά δεν αντέχω άλλο την αναμονή... :drool :drool :drool
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
Ναι, το μπωλάκι είναι αυτό του Connaught.
To άλλο σαπούνι, στο μαύρο Muehle μπωλ, είναι ένα Αυστριακό πού'χει tallow, το Haslinger (από eBay).
To Tabac σε μπωλ πρέπει να αφήνει περίπου 1-2 cm από πάνω, δεν τό'χω τώρα μπροστά μου να μετρήσω, ίσως άλλοι να μπορούν να επιβεβαιώσουν.
To άλλο σαπούνι, στο μαύρο Muehle μπωλ, είναι ένα Αυστριακό πού'χει tallow, το Haslinger (από eBay).
To Tabac σε μπωλ πρέπει να αφήνει περίπου 1-2 cm από πάνω, δεν τό'χω τώρα μπροστά μου να μετρήσω, ίσως άλλοι να μπορούν να επιβεβαιώσουν.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Αδερφέ μας μπέρδεψες λίγο και μάλλον ψιλομπερδεύτηκες και εσύ.
Στην φωτογραφία του Κωνσταντίνου το ανοιχτόχρωμο μπολάκι είναι από το connaught. Εγώ έχω το μικρότερο μέγεθος. Ο πάτος του δεν είναι καμπύλος αλλά επίπεδος. Η απόσταση από τον πάτο μέχρι το χείλος είναι αυτή που αναφέρεται στις εσωτερικές διαστάσεις, δηλαδή 3,2 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος του σαπουνιού μπορεί να είναι μέχρι 2,5-2,7 εκατοστά, αφού εισέρχεται και το καπάκι μέσα στο μπολάκι (στην φωτογραφία φαίνεται στο αναποδογυρισμένο καπάκι ένα "σκαλοπάτι" μισού εκατοστού περίπου).
Αν εννοείς το βαζάκι του Tabac, αυτό έχει συνολικό ύψος (εξωτερικά) περίπου 6 εκατοστά. Το ωφέλιμο όμως, δηλαδή το εσωτερικό, είναι στο κέντρο περίπου 3,5-3,8 εκατοστά. Περιφερειακά μπορεί να είναι μέχρι και 4,5 εκατοστά.
Puck είναι ο "δίσκος" του σαπουνιού. Αυτό που δείχνεις στο avatar σου είναι ένα puck.
Η άποψή μου:
Είναι κρίμα να πάρεις ένα Tabac, μόνο και μόνο για το βαζάκι, αφού είναι ένα εξαίρετο σαπούνι.
Αν κατάλαβα καλά, το καλούπι για τα σαπούνια σου, θα είναι ένα κομμάτι σωλήνα PVC (διαμέτρου Φ70-Φ80) και θα το κάνεις με επίπεδες επιφάνειες πάνω και κάτω (σαν αυτό που βλέπουμε στο avatar σου). Σε αυτή την περίπτωση τα ξύλινα μπολάκια που κυκλοφορούν στα διάφορα e-shops μου μοιάζουν ιδανικά για την περίπτωσή σου.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Στην φωτογραφία του Κωνσταντίνου το ανοιχτόχρωμο μπολάκι είναι από το connaught. Εγώ έχω το μικρότερο μέγεθος. Ο πάτος του δεν είναι καμπύλος αλλά επίπεδος. Η απόσταση από τον πάτο μέχρι το χείλος είναι αυτή που αναφέρεται στις εσωτερικές διαστάσεις, δηλαδή 3,2 εκατοστά. Το μέγιστο ύψος του σαπουνιού μπορεί να είναι μέχρι 2,5-2,7 εκατοστά, αφού εισέρχεται και το καπάκι μέσα στο μπολάκι (στην φωτογραφία φαίνεται στο αναποδογυρισμένο καπάκι ένα "σκαλοπάτι" μισού εκατοστού περίπου).
Αν εννοείς το βαζάκι του Tabac, αυτό έχει συνολικό ύψος (εξωτερικά) περίπου 6 εκατοστά. Το ωφέλιμο όμως, δηλαδή το εσωτερικό, είναι στο κέντρο περίπου 3,5-3,8 εκατοστά. Περιφερειακά μπορεί να είναι μέχρι και 4,5 εκατοστά.
Puck είναι ο "δίσκος" του σαπουνιού. Αυτό που δείχνεις στο avatar σου είναι ένα puck.
Η άποψή μου:
Είναι κρίμα να πάρεις ένα Tabac, μόνο και μόνο για το βαζάκι, αφού είναι ένα εξαίρετο σαπούνι.
Αν κατάλαβα καλά, το καλούπι για τα σαπούνια σου, θα είναι ένα κομμάτι σωλήνα PVC (διαμέτρου Φ70-Φ80) και θα το κάνεις με επίπεδες επιφάνειες πάνω και κάτω (σαν αυτό που βλέπουμε στο avatar σου). Σε αυτή την περίπτωση τα ξύλινα μπολάκια που κυκλοφορούν στα διάφορα e-shops μου μοιάζουν ιδανικά για την περίπτωσή σου.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Κωνσταντίνε με έσωσεεεεεεεες.Xτυπάω αυτό απο το connaught shaving που το έχει και σε dark oak και σε καλή τιμή!!!!!!NavalArchitect έγραψε:Ναι, το μπωλάκι είναι αυτό του Connaught.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Φίλε Φώτη δεν βοήθησες "κάπως" βοήθησες πολυυυύ!Θα πάρω αυτό απο το connaught shaving σε dark oak που μου άρεσε πολύ! Να έχω στο avatar μου το puck και να μη ξέρω τι είναι :boing :boing ....ΚατάλαβεςFotakas έγραψε:Αδερφέ μας μπέρδεψες λίγο και μάλλον ψιλομπερδεύτηκες και εσύ.
Η άποψή μου:
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
ακριβώς πως θέλω να βγάλω τα σαπούνια μου (όπως στο avatar μου).Εννοείται οτι δεν θα πάρω το tabac μόνο για το κουτί του.....Αλλά αφου το χρησιμοποιήσω γιατι να μη κρατήσω το βαζάκι για μελλοντική χρήση? :megagrin Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια που μου δωσατε. Να είστε καλά!!!!! :dance5 :dance5
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24766 times
- Been thanked: 7864 times
1 cm. Τα εξογκώματα τα έχει (ανά ενενήντα μοίρες) και το vintage κύπελο της Old Spice που πήρα πρόσφατα. Δεν νομίζω πως τα ανταλλακτικά σαπούνια έχουν, μάλλον δημιουργούνται όταν τα σπρώχνεις προς τα κάτω.NavalArchitect έγραψε: To Tabac σε μπωλ πρέπει να αφήνει περίπου 1-2 cm από πάνω, δεν τό'χω τώρα μπροστά μου να μετρήσω, ίσως άλλοι να μπορούν να επιβεβαιώσουν.
Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να τα κεντράρεις...
Γιάννης