Διευκρίνηση για την merkur 34c

Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Παιδιά μια βοήθεια σχετικά με την merkur 34c γιατί σε αυτήν βλέπω να καταλήγω.Σκοπεύω να την αγοράσω απο το ebay αλλά την συναντώ ως Merkur 34C Safety Razor (στο Αγγλικό ebay) και ως Merkur 34C Rasierhobel Nassrasierer DOVO (στο γερμανικό ebay)Εμφανισιακά είναι ίδιες αλλά αυτό το DOVO με παραξένεψε.Ετσι είπα να ρωτήσω τους ειδικούς μη κάνω και καμιά στραβή......
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Η Dovo αγορασε την Merkur καποια στιγμη στις αρχες της δεκαετιας του 90 (καπου 92 με 93). Η Μerkur σαν εταιρεια ειναι παραδοσιακοτατη και πλεον πανω απο 80 ετων. Το brand name δηλαδη ηταν πολυ δυνατο για να το "πεταξουν". Αλλωστε τα μοντελα που παρηγαγαν ηταν της Merkur. H Dovo σαν Dovo παρηγαγε φαλτσετες (To ονομα προεκυψε με την εξαγορα της Dorko - η οποια υπαρχει μεν και σημερα αλλα δεν παραγει πλεον ξυριστικα ειδη). Η Μerkur παρηγαγε και αυτη φαλτσετες, αλλα οχι με αυτο το brand name! Tα προϊοντα πωλουνται ως Dovo-Merkur. Επειδη τα safety razors εχουν μεγαλο βαθμο αναγωρισιμοτητας ως Merkur (το 11c οταν το σταματησαν να το παραγουν, ειχανε περασει 81 χρονια απο τοτε που το πρωτο ειδε το φως....). Το HD που θα δεις ειναι αμερικανια. Σημαινει Heavy Duty, κατα καποιο λογο θα το βρεις μονο στο 34c αντε και στο 11c.
Με αλλα λογια (και με τη "νοημοσυνη" των καουμποϊδων, αυτα τα δυο μοντελα ειναι για να τους αλλαξεις τα φωτα, αλλα τα αλλα να τα συμπεριφερεσαι σαν βομβα με πυροκροτητη υδραργυρου...

:dash

Ας κανουμε μια μικρη μεταφραση.

* Rasierhobel = Rasieren σημαινει ξυριζομαι. Der Hobel, αυτολεξει, ειναι το εργαλειο που κοβει λεπτες φετουλες (δεν το ξερω μονολεκτικα στα ελληνικα). Γνωστο παραδειγμα αυτο αλλα και αυτο.
* Nassrasierer = Der Rasierer ειναι το ξυραφι (από Gillette Aristocrat μεχρι Fusion Pro Flutschi), αλλιως ξυριστικη μηχανη (ασχετως ηλεκτρικη ή οχι). Νass σημαινει βρεγμενος. Με αλλα λογια προσδιοριζει τις ξυριστικες μηχανες για υγρο ξυρισμα (πλεον υπαρχουν και μοντελα ηλεκτρικων που το κανουνε, με αμφιλεγομενα αποτελεσματα). Το αντιθετο της λεξης ειναι το Trockenrasierer, μια εννοια περισσοτερο για τις κλασικες ηλεκτρικες ξυριστικες μηχανες
* DOVO δεν πιστευω να χρειαζεται μεταφραση

Ερωτησεις? :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29398 times
Been thanked: 29552 times

Άρη, το από που θα αγοράσεις την μηχανή είναι καθαρά δικό σου θέμα. Επειδή όμως είδα να αναφέρεις το ebay, φιλική συμβουλή να μην ψωνίσεις εκτός ΕΕ, γιατί τα τελώνεια καραδοκούν. Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα από αξιόπιστα μαγαζιά (είτε ξένα κυρίως είτε τα λίγα ελληνικά) που αναφέρονται στα κατάλληλα νήματα ειδικά για την μηχανή (το software είναι άλλη υπόθεση), αλλά εσύ αποφασίζεις σε κάθε περίπτωση. Και ασφαλώς είναι πολύ καλή η επιλογή σου αν τελικά μείνεις σε αυτήν!
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθειά σας.Βλέπω στο Αγγλικό και στο Γερμανικό ebay διότι και η συγκεκριμένη μηχανή έχει έλειψη σε κάποια καταστήματα που είδα απο Αγγλία και Γερμανία αλλά και έβγαινε πιο φθηνά.Φθηνότερα βέβαια έβγαινε απο κατάστημα εξ Αμερικής αλλά όπως λέτε και σείς δεν θα πάρω....Ίσως να περιμένω βέβαια απο ενα κατάστημα στην Αγγλια που μου είπε οτι ευελπιστούν να τους τις στείλουν οι Γερμανοί σε κανα δυο βδομάδες .Πάντως όπως και νάχει αυτήν θα πάρω.Το κακό βέβαια είναι οτι δεν υπάρχει και στη Ελλάδα για να την έβλεπα και απο κοντά,αλλά τοσα καλά λόγια λέτε γι αυτήν, άσχημη θα είναι η θα μου πέσει λίγη ??? :megagrin :hystericalbs1
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν? Τσιμπα

Γερμανικα shops

* Rasierwerk
* Rasiermesser-Online
* Shavemac
* Rasierladen
* Amazon

Αγγλογλωσσα shops

* 1barber
* Connaught
* Executive Shaving
* The superior shave
* Royal shave

Φτανουν αυτα ή θες κιαλλα? :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Traditionalshaving.com (θυγατρική του γνωστού Ιρλανδού; έχει το ίδιο σήμα)
Shavingshack
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Αν το ψάξεις λίγο, κάποια από τα παραπάνω καταστήματα παρέχουν και έκπτωση, με την χρήση κωδικού κατα την πληρωμή. :cool3
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις υποδείξεις των καταστημάτων που μου κάνετε.θα τα δω με την ησυχία μου(και με τη βοήθεια της μετάφρασης του google :confused ).Με μια γρήγορη ματιά είδα οτι κάποια ειναι και απο Αμερική.Πάντως οι επιλογές είναι αρκετές.Επειδή θα είναι η πρώτη μου αγορά απο τέτοια καταστήματα θα ρίξετε καμιά βοήθεια οταν χρειαστει.... :thnx :thnx
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Το 1barber εχει και ελληνικα σαν επιλογη γλωσσας, διπλα σε γαλλικα και ολλανδικα... Κουφο..
:mad
Τα αμερικανικα τα εβαλα σαν λυση εσχατης αναγκης.. Αν και πιστευω οτι με τα ευρωπαϊκα που βαλαμε ο Βαγγελης και εγω, εισαι πληρως καλυμενος, οχι μονο για την 34c!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.Εχω βέβαια ενα μικρό προβληματισμο (με το μέγεθος της 34c ) επειδή μιά gillete και μια wilkinson(με 2 και 4 λεπίδες :doener )που έχω εχουν κανονικό μέγεθος.Αλλά απο οτι λέτε δεν υπάρχει πρόβλημα.... Γιατί λέτε οτι αυτές με την πιο μακρυά λαβή είναι για αυτους που έχουν πιο μακριά χέρια (αν δεν παρανόησα οπου αναφέρετε μακριά χέρια θα εννοείτε τις παλάμες.)Επειδή όμως εγώ έχω σχετικά μικρές παλάμες πιστεύω θα μου κάτσει καλά και θα την συνηθήσω γρήγορα! :dance5
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”