Σαπούνι: Valobra Almond
Πινέλο: Omega 10018 (γουρούνα)
Μηχανή: Merkur 11c
Ξυραφάκι: Astra Keramic (2)
ASL: Pino Silvestre Hydro
Ενυδατική - Καταπραϋντική: Juliette Armand Hydra Calm
Πολύ βαθύ και απροβλημάτιστο ξύρισμα.
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2012
- Πάνος
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Πριν απο λίγο:
καυτό ντους
Semogue 2B OC
EJ DE 89
TOBS Eton College cream
Λεπίδα Bolzano superinox (4)
ASL Eton College aftershave
Η κρέμα ομολογώ πως είναι η πρώτη TOBS που με δυσκόλεψε να κάνει αφρό.Δεν ξέρω τι φταίει, μάλλον εγώ .
Όμως...χτυπώντας την στο μπωλ μου ήρθε αμέσως η περιγραφή του christos metal (αν δεν απατώμαι).
Πραγματικά είναι σαν να κόβεις ένα πορτοκάλι . μια τέτοια μυρωδιά, εσπεριδοειδών, πορτοκαλιού και κίτρου,που κυριάρχησε στον χώρο!
Η ενυδάτωση και η υφή ήταν εξαιρετική !
'Oπως και το aftershave , γέμισε τον τόπο μυρωδιά καλοκαιριού!
Δικαιολόγησε την ονομασία της με άρωμα φρέσκο, νεανικό και δροσερό και άφησε στο πρόσωπο μου μια βελούδινη αίσθηση!
Πάρα πολύ καλή !!!!!
Πιπίνι νοιώθω ! :megagrin
καυτό ντους
Semogue 2B OC
EJ DE 89
TOBS Eton College cream
Λεπίδα Bolzano superinox (4)
ASL Eton College aftershave
Η κρέμα ομολογώ πως είναι η πρώτη TOBS που με δυσκόλεψε να κάνει αφρό.Δεν ξέρω τι φταίει, μάλλον εγώ .
Όμως...χτυπώντας την στο μπωλ μου ήρθε αμέσως η περιγραφή του christos metal (αν δεν απατώμαι).
Πραγματικά είναι σαν να κόβεις ένα πορτοκάλι . μια τέτοια μυρωδιά, εσπεριδοειδών, πορτοκαλιού και κίτρου,που κυριάρχησε στον χώρο!
Η ενυδάτωση και η υφή ήταν εξαιρετική !
'Oπως και το aftershave , γέμισε τον τόπο μυρωδιά καλοκαιριού!
Δικαιολόγησε την ονομασία της με άρωμα φρέσκο, νεανικό και δροσερό και άφησε στο πρόσωπο μου μια βελούδινη αίσθηση!
Πάρα πολύ καλή !!!!!
Πιπίνι νοιώθω ! :megagrin
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
-
Γιάννης Νικ
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
EJ DE 89 Barley Chrome plated
hjm best badger black
Geo F Trumper Sandalwood Shaving Cream
Geo F Trumper Sandalwood after shave
...........σεμνα και ταπεινα.
hjm best badger black
Geo F Trumper Sandalwood Shaving Cream
Geo F Trumper Sandalwood after shave
...........σεμνα και ταπεινα.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Μετα απο ενα Τabacoντους,
* Tabac Original σαπουνι ξυρισματος
* Hans Baier silberspitzen
* Merkur 42 κεφαλη, αγνωστη λαβη
* AKP (6)
* Tabac Original ASL
ρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
* Tabac Original σαπουνι ξυρισματος
* Hans Baier silberspitzen
* Merkur 42 κεφαλη, αγνωστη λαβη
* AKP (6)
* Tabac Original ASL
ρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25675 times
- Been thanked: 7897 times
Σήμερα το πρωί, επίσης Tabacοκατάσταση, συν Tabac deodorant stick :megagrin
- Ζεστό νερό
- SB Wilkinson boar
- SS Tabac
- SR Feather AS
- RB Feather (2)
- Κρύο νερό
- Bloc Osma
- ASL Tabac
- Ζεστό νερό
- SB Wilkinson boar
- SS Tabac
- SR Feather AS
- RB Feather (2)
- Κρύο νερό
- Bloc Osma
- ASL Tabac
Γιάννης
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Επικοινωνία:
A.. Tabac deo roll on... :megagrin

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25675 times
- Been thanked: 7897 times
Οχι roll on Στέφανε, stick. Υπάρχουν και τα δύο στον Χόντο, τσιμπημένα βέβαια...
Γιάννης
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Επικοινωνία:
Βασικα εννοουσα οτι εγω χρησιμποιησα το roll on το οποιο ειχα ξεχασει να αναφερω.. :megagrin

-
NavalArchitect
28/3, Κηφισιά - Αθήνα.
Muehle R41 Grande & Dorco (#1)
Rod Neep 'Duke 2' clone, Kenya soapstone 28mm
Vulfix Persian Musk
Bleu de Chanel after shave
The Handmade Soap Co. after shave cream
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Το safety razor είναι (κατ'εμέ) καλύτερο από το κανονικό R41, καλύτερη κατανομή βάρους, πιό χοντρό χερούλι, χωρίς όμως να φτάνει στα ενοχλητικά επίπεδα βάρους και μήκους του Merkur 38C.
To πινέλο του Rod Neep φαίνεται καλό, είναι πάρα πολύ πυκνός ο θύσανος κι αμέσως με το πρώτο ξύρισμα άνοιξε και αρκετά. Η κρέμα της Vulfix προσέφερε ελάχιστη προστασία κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, όμως ήταν το πρώτο ξύρισμα μαζί της και δεν την έχω 'μάθει' οπότε καλό είναι να μην πω πολλά. Απογοητεύτηκα όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Το άρωμά της είναι όντως 'συνθετικό' όπως είχα διαβάσει σε fora του εξωτερικού, δεν ξέρω, ίσως θέλει bowl lather.
Το συγκεκριμένο ξύρισμα περιλάμβανε καινούργιο πινέλο και καινούργια κρέμα, οπότε δεν μπορεί να κρίνει κανείς εύκολα. Πάντοτε συνίσταται η αλλαγή μόνο μιάς παραμέτρου.
Η κρέμα αυτών των Ιρλανδών δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, είναι λιγάκι πυκνή και βαριά βέβαια (μη φανταστείτε όμως τίποτε το απωθητικό). Ωραίο γυάλινο βαζάκι στα 50μλ, οπότε καλό και για ταξίδι, αν και προσωπικά η εμπειρία μου έχει δείξει πως είναι καλύτερα να έχει κανείς μαζί του μια καλή ενυδατική. Έτσι, θα μπορεί να την βάζει και ως μετά το ξύρισμα, αλλά και το βράδυ σε όλο το πρόσωπο ή όταν κάνει κανείς μπάνιο αλλά δεν ξυριστεί μιά συγκεκριμένη μέρα.

Στον Rod Neep είχα παραγγείλει 2 πινέλα. Ένα απομίμηση του Simpsons Duke 2, κι ένα άλλο πιό μικρό. Μου'χε πει στο τέλος πως θα μου στείλει 3 πινέλα, αφού στην αρχή τα'χα παραγγείλει και τα 2 με πολύ κοντό loft και την επομένη τον ρώτησα αν είναι πιό φρόνιμο να τα στήσει πιό ψηλά. Το ένα όμως το΄χε ήδη 'σκάψει' περισσότερο, οπότε μου'κανε από μόνος του δεύτερο ίδιο με στήσιμο του loft όπως θα το'κανε για τον εαυτό του.
Ε, ήρθα εδώ εχθές, άρχισα ν'ανοίγω τα πακέτα, φτάνω σ'αυτό του Neep, το ανοίγω και βλέπω 4 πινέλα... Μου΄χε βάλει κι ένα με βάση που είναι πέτρα Αφρικανική λαξευμένη σε μορφή κεφαλής λιονταριού, πολύ ωραίο. Αυτές οι Αφρικανικές πέτρες που έχει είναι πάρα πολύ όμορφες, και το φινίρισμα που τους δίνει είναι πολύ καλό.
Muehle R41 Grande & Dorco (#1)
Rod Neep 'Duke 2' clone, Kenya soapstone 28mm
Vulfix Persian Musk
Bleu de Chanel after shave
The Handmade Soap Co. after shave cream
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Το safety razor είναι (κατ'εμέ) καλύτερο από το κανονικό R41, καλύτερη κατανομή βάρους, πιό χοντρό χερούλι, χωρίς όμως να φτάνει στα ενοχλητικά επίπεδα βάρους και μήκους του Merkur 38C.
To πινέλο του Rod Neep φαίνεται καλό, είναι πάρα πολύ πυκνός ο θύσανος κι αμέσως με το πρώτο ξύρισμα άνοιξε και αρκετά. Η κρέμα της Vulfix προσέφερε ελάχιστη προστασία κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, όμως ήταν το πρώτο ξύρισμα μαζί της και δεν την έχω 'μάθει' οπότε καλό είναι να μην πω πολλά. Απογοητεύτηκα όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Το άρωμά της είναι όντως 'συνθετικό' όπως είχα διαβάσει σε fora του εξωτερικού, δεν ξέρω, ίσως θέλει bowl lather.
Το συγκεκριμένο ξύρισμα περιλάμβανε καινούργιο πινέλο και καινούργια κρέμα, οπότε δεν μπορεί να κρίνει κανείς εύκολα. Πάντοτε συνίσταται η αλλαγή μόνο μιάς παραμέτρου.
Η κρέμα αυτών των Ιρλανδών δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, είναι λιγάκι πυκνή και βαριά βέβαια (μη φανταστείτε όμως τίποτε το απωθητικό). Ωραίο γυάλινο βαζάκι στα 50μλ, οπότε καλό και για ταξίδι, αν και προσωπικά η εμπειρία μου έχει δείξει πως είναι καλύτερα να έχει κανείς μαζί του μια καλή ενυδατική. Έτσι, θα μπορεί να την βάζει και ως μετά το ξύρισμα, αλλά και το βράδυ σε όλο το πρόσωπο ή όταν κάνει κανείς μπάνιο αλλά δεν ξυριστεί μιά συγκεκριμένη μέρα.

Στον Rod Neep είχα παραγγείλει 2 πινέλα. Ένα απομίμηση του Simpsons Duke 2, κι ένα άλλο πιό μικρό. Μου'χε πει στο τέλος πως θα μου στείλει 3 πινέλα, αφού στην αρχή τα'χα παραγγείλει και τα 2 με πολύ κοντό loft και την επομένη τον ρώτησα αν είναι πιό φρόνιμο να τα στήσει πιό ψηλά. Το ένα όμως το΄χε ήδη 'σκάψει' περισσότερο, οπότε μου'κανε από μόνος του δεύτερο ίδιο με στήσιμο του loft όπως θα το'κανε για τον εαυτό του.
Ε, ήρθα εδώ εχθές, άρχισα ν'ανοίγω τα πακέτα, φτάνω σ'αυτό του Neep, το ανοίγω και βλέπω 4 πινέλα... Μου΄χε βάλει κι ένα με βάση που είναι πέτρα Αφρικανική λαξευμένη σε μορφή κεφαλής λιονταριού, πολύ ωραίο. Αυτές οι Αφρικανικές πέτρες που έχει είναι πάρα πολύ όμορφες, και το φινίρισμα που τους δίνει είναι πολύ καλό.
-
NavalArchitect
NavalArchitect έγραψε:...Ε, ήρθα εδώ εχθές, άρχισα ν'ανοίγω τα πακέτα, φτάνω σ'αυτό του Neep, το ανοίγω και βλέπω 4 πινέλα... Μου΄χε βάλει κι ένα με βάση που είναι πέτρα Αφρικανική λαξευμένη σε μορφή κεφαλής λιονταριού, πολύ ωραίο. Αυτές οι Αφρικανικές πέτρες που έχει είναι πάρα πολύ όμορφες, και το φινίρισμα που τους δίνει είναι πολύ καλό.