Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω after shave balm?
-
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 9 times
Μια γρήγορη ερώτηση... Το ΑSB μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξαρτήτως ξυρίσματος?? Δηλαδή αν μιά δύο μέρες μετά το ξύρισμα νιώθω κάπως ξηρό το δέρμα μου μπορώ να χρησιμοποιήσω το ASB μου σαν moisturizer??
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Μια ενυδατικη κρεμα με aloe vera ή shea butter ή ενα skin food ειναι ΙΜΗΟ πιο καλα. ASB μπορεις να χρησιμοποιησεις, αλλα δεν βλεπω τον λογο.

- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Alexis_3 έγραψε:Μια γρήγορη ερώτηση... Το ΑSB μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξαρτήτως ξυρίσματος?? Δηλαδή αν μιά δύο μέρες μετά το ξύρισμα νιώθω κάπως ξηρό το δέρμα μου μπορώ να χρησιμοποιήσω το ASB μου σαν moisturizer??
Δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση. Αν εννοείς μήπως πάθει τίποτα το δέρμα, φυσικά και δεν θα πάθεις τίποτα. Αν εννοείς αν θα κάνει δουλειά, από την δικιά μου εμπειρία αν ειναι καλό το βάλσαμο ναι θα κάνει δουλειά.
Την εποχή που ξυριζόμουν με σαβέτα έβαζα 3-4 φορές aftershave balm μετά από αρκετές ώρες από το ξύρισμα μπας και ηρεμίσει το δέρμα. Και ηρεμούσε. Σκέψου ότι υπάρχουν βάλσαμα που είναι στην ουσία κρέμες για το πρόσωπο.
Τώρα αν δεν είναι ερεθισμένο το δέρμα και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις σαν ενυδατική κρέμα, κανένας δεν θα σου δώσει κλήση αν χρησιμοποιήσεις το βάλσαμο, αλλά καλύτερο είναι να βάλεις κάποια ειδική ενυδατική κρέμα προσώπου. Αν ζητήσεις από τη φίλη/γυναίκα σου θα σε βοηθήσει ευχαρίστως στο να βρεις μία.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 50 times
Προσωπικα πιστευω οτι οι νεοι στο αθλημα πρεπει να παιζουν στην αρχη με κρεμες-μπαλμ, διοτι το δερμα τους θα "υπομενει" τους πειραματισμους τους κ την τελειοποιηση της τεχνικης τους, εχοντας σαν αποτελεσμα πολλες φορες να εχουν ερεθισμους.
Οταν αρχιζουν κ βλεπουν αισθητη βελτιωση μετα το ξυρισμα τοτε κ μονο τοτε θα συνιστουσα την πιθανη μεταβαση σε κατι οινοπνευματωδες (λοσιον)
Οταν αρχιζουν κ βλεπουν αισθητη βελτιωση μετα το ξυρισμα τοτε κ μονο τοτε θα συνιστουσα την πιθανη μεταβαση σε κατι οινοπνευματωδες (λοσιον)
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Ακριβώς αυτή είναι και η δική μου άποψη!Stefanos έγραψε:Μια ενυδατικη κρεμα με aloe vera ή shea butter ή ενα skin food ειναι ΙΜΗΟ πιο καλα. ASB μπορεις να χρησιμοποιησεις, αλλα δεν βλεπω τον λογο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
-
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
Ακούγετε λογικό, αν και η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι δεν είναι απαραίτητο, τα πρώτα μου βήματα και στο ξύρισμα γενικά αλλά και στο wet shaving τα έκανα με ASL αν και υπήρχε η δυνατότητα χρήσης ASB (απλά προτιμώ τα ASL) δεν υποστηρίζω πως είναι το πιο σωστό, αλλά τουλάχιστον η προσωπική μου εμπειρία με δικαίωσε(προφανώς υπήρχαν και κάποια λίγο πιο δυνατά καψίματα αλλά όχι έξω από τα φυσιολογικά πλαίσια), ASB χρησημοποιώ μόνο όταν το προσωπό μου είναι ξηρό από το κρύο (μόνο τότε έχω πρόβλημα με τα ASL) φυσικά αυτή είναι απλά η προσωπική μου εμπειρία. :megagrinAris έγραψε:Προσωπικα πιστευω οτι οι νεοι στο αθλημα πρεπει να παιζουν στην αρχη με κρεμες-μπαλμ, διοτι το δερμα τους θα "υπομενει" τους πειραματισμους τους κ την τελειοποιηση της τεχνικης τους, εχοντας σαν αποτελεσμα πολλες φορες να εχουν ερεθισμους.
Όταν ξυριζόμαστε, με οτιδήποτε κι αν είναι αυτό (Fusion, Mach 3, παραδοσιακό ξυράφι, safety razor, κλπ.), τότε αφαιρείται στην πραγματικότητα και δέρμα από το πρόσωπό μας. Λίγο μεν, αλλά έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστον. Αυτό βέβαια αναπληρώνεται από τον οργανισμό τις επόμενες ώρες.
Το μπαλμ ή μια κρέμα για μετά το ξύρισμα βοηθά και σε αυτό, δηλαδή στην ανάπλαση, θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Κάποιοι όμως δεν μπορούν καθόλου τα μπαλμς, όπως κι απ'την άλλη κάποιοι άλλοι δεν μπορούν τα after shaves σε υγρή εντελώς μορφή.
Έχω σκεφτεί παλαιότερα αυτό που ρωτά ο Αλέξης. Το δοκίμασα, αλλά για εμένα προσωπικά δεν δουλεύει. Μιλάω κυρίως για μπαλμς που είναι σαν ελαφρές κρέμες, κι όχι για πιό πηχτές κρέμες που είναι για μετά το ξύρισμα. Από τη μικρή εμπειρία που έχω, ελάχιστες κρέμες οι οποίες είναι για μετά το ξύρισμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και ή ως αποκλειστικά ενυδατικές (μία απ'αυτές είναι η Santa Maria Novella pre/dopo). Δεν είμαι όμως αισθητικός, ούτε χημικός, ούτε δερματολόγος - άρα στην ουσία ό,τι γράφω είναι καθαρά εμπειρικό και προσωπικό (οπότε κάποιος θα πρέπει να συνυπολογίσει τα παραπάνω με κύριο γνώμωνα αυτό).
Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 50-60 μπαλμς και ενυδατικές, από κανονικά προιόντα που είναι εύκολα διαθέσιμα στο σούπερ μάρκετ (Nivea, L'Oreal MenExpert, κλπ.) μέχρι ενυδατικές κρέμες που κοστίζουν 350 Ευρώ τα 100ml στην Ευρώπη (La Mer). Η βασική μου ένσταση είναι ότι δεν ένιωθα το μπαλμ να κρατά αρκετή ώρα, ίσως όμως αυτό να είναι και λάθος, και βέβαια εξαρτάται για ποιό ακριβώς προιόν μιλάμε. Πάντως ακόμη και πλούσια μπαλμς, όπως το Institut Karite, δεν τα χρησιμοποιώ ως ενυδατικές. Δεν ξέρω γιατί, απλά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Η αδελφή μου όμως απ'την άλλη, ό,τι δε θέλω και της το δίνω, το σκίζει. Τα βάζει όλα, είτε ως ενυδατική στο πρόσωπο, είτε στο σώμα...
Νομίζω όμως πως τώρα με την πληθώρα προιόντων (ειδικά ενυδατικών κρεμών) που υπάρχουν στην αγορά, κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα πολύ αξιοπρεπές προιόν σε λογική τιμή και να έχει άριστη προστασία χωρίς να παιδεύεται με το να χρησιμοποιεί after shave balms τις μέρες που δεν ξυρίζεται. Υπάρχουν ενυδατικές του Κορρέ, για μέρα αλλά και για νύχτα, σε σχετικά λογική τιμή.
Υπάρχουν επίσης 3-4 ενυδατικές της Apivita, αλλά και 2 διαφορετικά προιόντα ενυδατικά (μόνο για άντρες αυτά) από την ίδια εταιρεία. Και φυσικά υπάρχει και το after shave balm πάλι της ίδιας εταιρείας. Υπερτιμημένα (το μπαλμ) όπως πολύ σωστά έχουν πει άλλοι στο φόρουμ εδώ, αλλά τα αναφέρω ως επιλογή. Μπορεί να βρεις κάτι άλλο, ενυδατική πάντα, σε L'Oreal, σε Lancome, σε Shiseido, σε Clinique, σε Bepanthol, δεν έχει σημασία, αλλά επιλογές υπάρχουν στα 20-30 Ευρώ για να ξεκινήσει κανείς (και για την τελική τιμή πάντα σε συνάρτηση από το πού ψωνίζει).
Το μπαλμ ή μια κρέμα για μετά το ξύρισμα βοηθά και σε αυτό, δηλαδή στην ανάπλαση, θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Κάποιοι όμως δεν μπορούν καθόλου τα μπαλμς, όπως κι απ'την άλλη κάποιοι άλλοι δεν μπορούν τα after shaves σε υγρή εντελώς μορφή.
Έχω σκεφτεί παλαιότερα αυτό που ρωτά ο Αλέξης. Το δοκίμασα, αλλά για εμένα προσωπικά δεν δουλεύει. Μιλάω κυρίως για μπαλμς που είναι σαν ελαφρές κρέμες, κι όχι για πιό πηχτές κρέμες που είναι για μετά το ξύρισμα. Από τη μικρή εμπειρία που έχω, ελάχιστες κρέμες οι οποίες είναι για μετά το ξύρισμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και ή ως αποκλειστικά ενυδατικές (μία απ'αυτές είναι η Santa Maria Novella pre/dopo). Δεν είμαι όμως αισθητικός, ούτε χημικός, ούτε δερματολόγος - άρα στην ουσία ό,τι γράφω είναι καθαρά εμπειρικό και προσωπικό (οπότε κάποιος θα πρέπει να συνυπολογίσει τα παραπάνω με κύριο γνώμωνα αυτό).
Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 50-60 μπαλμς και ενυδατικές, από κανονικά προιόντα που είναι εύκολα διαθέσιμα στο σούπερ μάρκετ (Nivea, L'Oreal MenExpert, κλπ.) μέχρι ενυδατικές κρέμες που κοστίζουν 350 Ευρώ τα 100ml στην Ευρώπη (La Mer). Η βασική μου ένσταση είναι ότι δεν ένιωθα το μπαλμ να κρατά αρκετή ώρα, ίσως όμως αυτό να είναι και λάθος, και βέβαια εξαρτάται για ποιό ακριβώς προιόν μιλάμε. Πάντως ακόμη και πλούσια μπαλμς, όπως το Institut Karite, δεν τα χρησιμοποιώ ως ενυδατικές. Δεν ξέρω γιατί, απλά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Η αδελφή μου όμως απ'την άλλη, ό,τι δε θέλω και της το δίνω, το σκίζει. Τα βάζει όλα, είτε ως ενυδατική στο πρόσωπο, είτε στο σώμα...
Νομίζω όμως πως τώρα με την πληθώρα προιόντων (ειδικά ενυδατικών κρεμών) που υπάρχουν στην αγορά, κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα πολύ αξιοπρεπές προιόν σε λογική τιμή και να έχει άριστη προστασία χωρίς να παιδεύεται με το να χρησιμοποιεί after shave balms τις μέρες που δεν ξυρίζεται. Υπάρχουν ενυδατικές του Κορρέ, για μέρα αλλά και για νύχτα, σε σχετικά λογική τιμή.
Υπάρχουν επίσης 3-4 ενυδατικές της Apivita, αλλά και 2 διαφορετικά προιόντα ενυδατικά (μόνο για άντρες αυτά) από την ίδια εταιρεία. Και φυσικά υπάρχει και το after shave balm πάλι της ίδιας εταιρείας. Υπερτιμημένα (το μπαλμ) όπως πολύ σωστά έχουν πει άλλοι στο φόρουμ εδώ, αλλά τα αναφέρω ως επιλογή. Μπορεί να βρεις κάτι άλλο, ενυδατική πάντα, σε L'Oreal, σε Lancome, σε Shiseido, σε Clinique, σε Bepanthol, δεν έχει σημασία, αλλά επιλογές υπάρχουν στα 20-30 Ευρώ για να ξεκινήσει κανείς (και για την τελική τιμή πάντα σε συνάρτηση από το πού ψωνίζει).
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29638 times
- Been thanked: 29912 times
Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά και με βάση την προσωπική μου εμπειρία, ότι το να χρησιμοποιηθεί ASB γενικότερα και όχι απαραίτητα μετά το ξύρισμα δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αλλά και εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω την χρησιμότητά του. Από την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες εξειδικευμένα προϊόντα ενυδάτωσης, θα τα προτιμούσα αντί του ASB για τον σκοπό αυτό, αν το είχα ανάγκη!