Oι κρεμες και τα σαπουνια μου

Απάντηση
NavalArchitect

Stefanos έγραψε:To θεμα το εχουμε σε μια αλλη ιντερνετικη πλατοφορμα, και δεν απανταω για να μην δωσω και εδω προεκταση!
:hystericalbs1
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Εικόνα
Εικόνα

Επιτέλους κατάφερα και τα πήρα! Με ελάχιστη ποσότητα μεγέθους φουντουκιού πυκνός κρεμώδης αφρός με μεθυστικο άρωμα λεμονιού. Οσο για το balsam αυτό που το κανει να ξεχωρίζει ειναι η διάρκεια της μυρωδιάς του. Πέρασαν 6 ωρες απο το ξύρισμα και ακομη την νιώθω πάνω στο πρόσωπο μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Arisk την 31 Δεκ 2011, 15:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άρης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Congrats! Αρη, ανοιξε νημα αν θες για την κρεμα της Acqua di Parma, αλλα και για τα αλλα τα καλουδια..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

επ!!!! Γεια σου ρε συνονοματε!!!!!!!!!!!!!
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Εικόνα
Εικόνα
enjo
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Καταρχην Χρονια Πολλά σε όλους και καλη χρονιά.
Εχω την εξης απορια.Για πιο λογο να χρησιμοποιησω μια κρεμα ή ενα σαπουνι το οποιο εχει θεσπεσιο αρωμα, απο τη στιγμη που μετα θα βαλω είτε balm είτε καποιο αλλο after shave το οποιο στην ουσια θα σβησει την προηγουμενη μυρωδια και θα κυριαρχησει η δικια του .Μηπως πρεπει να εχω ιδια προιοντα (κρεμας και as) για να εχω max αποδοση αρωματος?Η΄ειναι καλυτερα να εχει ενα ουδετερο αρωμα τυπου Σπλεντιτ για να "κατσει" καλυτερα η μυρωδια απο το as?
Δημήτρης

Carpe diem, quam minimum credula postero
NavalArchitect

Δημήτρη καλή χρονιά και σ'εσένα.

Η επιλογή που αναφέρεις είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Η ουσία είναι ακριβώς αυτό που ήδη ανέφερες, ότι δηλαδή συνηθίζεται να ταιριάζουν όλες οι μυρωδιές.

Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής: Για όσους έχουν έναν έστω μικρό αριθμό προιόντων και κάνουν αυτό που λέμε στα Αγγλικά rotation, το κλειδί είναι σε κάθε ξύρισμα να επιλέγονται προιόντα που είναι της ίδιας 'κατηγορίας' (στο άρωμα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι). Αν κάποιος κάνει αυτό, τότε όλα πάνε καλά. Το μειονέκτημα βέβαια αυτής της μεθόδου είναι πως απαιτούνται αρκετά προιόντα στη συλλογή σας, έτσι ώστε να έχετε κάποιο περιθώριο για επιτυχημένους εναλλακτικούς συνδυασμούς.

Για να μιλήσω με παραδείγματα. Πάμε με ένα ξύρισμα που έδειξα πρόσφατα:

Εικόνα

Αυτός εδώ ο συνδυασμός είναι τύπου (ή 'κατηγορίας') masculine, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση. Το σαπούνι είναι σανδαλόξυλο, το μπάλμ της ίδιας μάρκας με το σαπούνι και επίσης σανδαλόξυλο, το after shave είναι το Floid που ναι μεν έχει μέντα αλλά είναι η ζεστή και χειμωνιάτικη έκδοσή της (όχι η μέντα τύπου green Proraso...), και τελειώνεις με το EdT Opus 1870 της Penhaligons που κι αυτό είναι καθαρά masculine, woody, φέρνει και σε καπνό, κλπ.

Τι άλλες μυρωδιές θα μπορούσαν να είχαν παίξει εδώ? Θέλει λίγο φαντασία. Το D.R. Harris Marlborough είναι μια πολύ καθαρή επιλογή, για παράδειγμα, όπως και το Tabac. Θα μπορούσε να είναι στη φωτό και σαν σαπούνι ή κρέμα ξυρίσματος (Harris ή Tabac), και σαν after shave (Harris), αλλά και σαν κολώνια, κ.ο.κ. Το Cade της L'Occitane επίσης άνετα έμπαινε εδώ σαν σαπούνι ξυρίσματος. Αυτοσχεδιασμό θέλει η όλη ιστορία, και κοινή λογική.

Τώρα, από την άλλη - ποιές μυρωδιές δεν θα ταίριαζαν ή δεν θα έπρεπε να είναι στο παραπάνω setup? Κάτι γλυκό ή κάτι πολύ floral, για παράδειγμα. Ένα English Fern της Penhaligons, ή το D.R. Harris Arlington ας πούμε θα ήταν κάπως άστοχα ως επιλογές. Βάζεις μπαλμ με μυρωδιά φύλλα καπνού και μετά άρωμα με μυρωδιά από γρασίδι? Δεν πάει...

Η λεβάντα? Θα χωρούσε μια λεβάντα εδώ, σαν σαπούνι ξυρίσματος για παράδειγμα? Χμμμμ...

Άλλο ένα παράδειγμα:

Εικόνα

Brut και Sir Irisch Moos - αυτά πάνε μαζί! Το αγιουρβεδικό An Herb after shave balsam που είναι δίπλα είναι ουδέτερο, οπότε πάει με όλα... (πολύ καλό balsam παρεπιπτώντος). Εδώ ας πούμε θα πήγαινε ένα after shave balm της Trumpers, όπως το Coral Skin Food? Όχι, γιατί περιέχει τριαντάφυλλο! Τι σχέση έχει το τριαντάφυλλο με το Μπρουτ? Καμμία...

Άλλο ένα:

Εικόνα

Εδώ ένα στήσιμο με λεβάντα. Η λεβάντα είναι λίγο δύσκολη, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν αρκετά after shaves, after shave balms αλλά και colognes. Συνεπώς οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. After shave lotion δύσκολα θα βρει κάποιος, μπαλμ έχει ο Πωλ (Connaught) τα Three Crowns αλλά αυτά είναι λίγο λαδερά (κατ'εμέ), και κολώνιες υπάρχουν (D.R. Harris, Atkinsons) αλλά θέλουν προσοχή, καλό είναι να δοκιμάσει κάποιος πριν αγοράσει γιατί μπορεί να μην του αρέσουν (εγώ αγόρασα του D.R. Harris το Lavender Water και προσωπικά δεν μου άρεσε).

Μια επιλογή με λεβάντα, λένε ότι είναι η καλύτερη, είναι τα Caran. Αυτά είναι τα μόνα και πολύ ιδιαίτερα προτεινόμενα για συνδυασμό με λεβάντα. Στην φωτό έβαλα την κρέμα από ρόδι της SMN ως μετά το ξύρισμα περιποίηση και μετά το άρωμα της Prada, πολύ ταιριαστό.

Συνεχίζουμε:

Εικόνα

Kolynos, Mennen, Fern... Κλασικός 'πράσινος' συνδυασμός. Εντάξει, μπορεί η Kolynos να μην αρέσει τόσο πολύ κλπ. αλλά ας μην το δούμε έτσι. Δεν θα μπορούσε άνετα στη θέση της Kolynos να είναι η Proraso? Κάλλιστα. Θα μπορούσε στη θέση του Mennen να είναι το Proraso after shave lotion ή η κρέμα pre/post? Φυσικά. Απ΄την άλλη - θα ταίριαζε σαν κρέμα ξυρίσματος να χρησιμοποιούσαμε την Rose της Taylors? Μμμμ, δε νομίζω... Το Tabac θα πήγαινε εδώ? Μάλλον όχι! Το Palmolive stick όμως? Και βέβαια!

Τελευταίο - άφησα για το τέλος κάποια προιόντα που εγώ τα έχω σε μια ενιαία 'κατηγορία', αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Αυτά που έχουν μια powdery ή αν θέλετε κλασική μυρωδιά: MWF, οτιδήποτε έχει αμύγδαλο, Floid Blue Italian, Aqua Velva, Old Spice, St. James (Taylors), κλπ. Αυτά δεν είναι ούτε ΄χειμωνιάτικα΄όπως ένα σανδαλόξυλο, ούτε εντελώς ανοιξιάτικα όπως ένα English Fern ή Arlington.

Μετά υπάρχουν και κάποιες μυρωδιές που είναι στη δική τους σφαίρα εντελώς. La Toja, Tabula Rasa Vetiver & Tangerine, Calani Oriental Plum, Muehle/Edwin Jagger Sea Buckthorne (αυτή η τελευταία ας πούμε είναι εντελώς καλοκαιρινή, δύσκολο να της βρεις ταιριαστό after shave), κάτι που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι πάει πολύ όμως με το Eau d'Orange Verte της Hermes (αυτό σαν after shave ή κολώνια). Το Terre d'Hermes επίσης είναι ένα πολύ ωραίο και δυνατό άρωμα που πάει με τέτοιες μωρωδιές, κι έχει και φοβερό μπαλμ. Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να ψάχνει κάποιος με λίγο φαντασία, έξω από τα γνωστά κανάλια.

Μετά πρέπει να δει κάποιος τα αρώματα που έχει και φορά, τι μυρωδιές έχουν. Έτσι θα ξέρει τι πάει με τι. Μόλις κάποιος ξεφύγει από την συνηθισμένη οδό και ανοίξει αυτό το μικρό αλλά μαγικό παράθυρο που λέγεται "αρώματα" και οι συνδυασμοί αυτών με τα ήδη υπάρχοντα ξυριστικά προιόντα που μπορεί να έχει, τότε όλα αλλάζουν.

Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω φαίνονται λογικά, πάντως προσωπική μου άποψη είναι να συνδυάζονται οι μυρωδιές όσο περισσότερο γίνεται με άλλες της ιδίας 'οικογενείας' (αναφορικά με το άρωμα, όχι μόνο με τη μάρκα).
stefanara
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 48 times
Been thanked: 262 times

Σαπουνια:
Proraso

Σπλεντιτ !!! (για τον χαβαλε, μια-δυο φορες ξυριστικα)

κρεμες:
Wilkinson
Kolynos
Gillette
Nivea
Omega
Speick
Tabak -δεν εχει δοκιμαστει ακομα
Derbi - δεν εχει δοκιμαστει ακομα

Κατα βαση τα 2 τελευταια χρονια χρησιμοποιω αυτη την κρεμα:
Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
Ειναι λιγο ακριβη αλλα δεν εχει καμμια σχεση με τις προηγουμενες
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

enjo έγραψε:...Για πιο λογο να χρησιμοποιησω μια κρεμα ή ενα σαπουνι το οποιο εχει θεσπεσιο αρωμα, απο τη στιγμη που μετα θα βαλω είτε balm είτε καποιο αλλο after shave το οποιο στην ουσια θα σβησει την προηγουμενη μυρωδια και θα κυριαρχησει η δικια του ...
Δημήτρη, στο ΠΞ προσωπικά ξυρίζομαι, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τη διαδικασία.
Για να φχαριστηθείς, λοιπόν τη διαδικασία, πρέπει να συμμετέχουν σχεδόν όλες οι αισθήσεις (εκτός από τη γεύση :beah2 ). Γι'αυτό μου αρέσει μια καλοχτυπημένη κρέμα ή ο εξοπλισμός που διάλεξα για το ξύρισμα της ημέρας (όραση), ο ήχος από το κόψιμο των τριχών από το ξυράφι (ακοή), η επαφή με τη λαβή μιας fatboy και όχι μιας πλαστικούρας (αφή) και τέλος το ωραίο άρωμα ενός αγαπημένου σαπουνιού ή κρέμας (όσφρηση).
Αν δεν μου άρεσε όλο αυτό το πράγμα, θα ξυριζόμουν με τενεκεδο-πλαστικούρες :megagrin . Φαντάζομαι όλοι μας εδώ μέσα ξυριζόμαστε και για όλη τη διαδικασία του ξυρίσματος.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο (NavalArchitecht).
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

vanm66 έγραψε:(εκτός από τη γεύση :beah2 )
Never say never! :beah2 :hystericalbs1 :lachtot
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”