Ξύρισμα χωρίς το κάτω τμήμα

Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29669 times
Been thanked: 29933 times

Κατ' αρχήν αφαιρώντας το κάτω τμήμα της κεφαλής, κατά την γνώμη μου πλησιάζει σχηματικά περισσότερο σε shavette, με κάποιες βέβαια διαφοροποιήσεις στην τεχνική του ξυρίσματος λόγω διαφορετικής γεωμετρίας. Το ξύρισμα με shavette το θεωρώ από τα πιο δύσκολα ξυρίσματα και σε εγώ τουλάχιστον δεν τα ευχαριστήθηκα καθόλου. Οπότε κατ' εμέ είτε πας σε safety razor με πιο επιθετική κεφαλή (βλέπε Mühle R41), είτε σε κάποιο injector (π.χ. cobra classic στην φώτο), είτε σε straight razor εφόσον θες ένα άλλο ξυράφι.

Αν όμως σε βολεύει αυτό που ήδη χρησιμοποιείς τότε keep going...

Εικόνα
Musical journey
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Wolfy σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου για τα injerctor δεν ήξερα ομολογώ. Όσο για τη σαβέτα ακούγεται ενδιαφέρον εσύ είπες πως έχεις χρησιμοποιήσει τι έχεις να πεις ;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29669 times
Been thanked: 29933 times

Όπως ήδη ανέφερα τεχνικά το θεωρώ το δυσκολότερο είδος από τα ξυράφια. Χρειάζεται συνδυασμός της τεχνικής του ξυρίσματος του straight razor και ενός safety razor. Βέβαια η δικιά σου περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, γιατί έχεις ένα safety razor που του άλλαξες την γεωμετρία (το βάρος κλπ).

Σε εμένα δεν δούλεψε ιδιαίτερα καλά, είχα αρκετά κοψίματα και ερεθισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό θα ισχύει και σε σένα.

Αν παρόλα αυτά σε βολεύει όπως λες το ξυράφι που ήδη έχεις και δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος για την αλλαγή του, κράτα το και συνέχισε με αυτό.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, απορίες σχετικά με τα straight, injector και τα safety θα πρότεινα να ρωτήσεις στις κατάλληλες κατηγορίες και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις τις απαντήσεις σου.
Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Ο πατέρας μου, μου είπε ότι και στο χωριό του (Βουκολίδα, κατεχόμενη Αμμόχωστος) οι γέροι (και ο πατέρας του μέσα) ξυρίζονταν με μηχανές στις οποίες έβγαζαν το χτένι. Το λέω κατά λέξη όπως μου το είπε. Αυτο μου το είπε όταν είδε την 11c μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”