Ας μάθουμε να ακονίζουμε τα ξυράφια μας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

:hystericalbs1 Καλό!
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13

boltsis έγραψε:Έχω βρε Νίκο , μια Norton 4000/8000 και μια 12Κ κινέζικη.Λέω να πάρω και την αρχική της Norton 200/1000.Να κάνω και συλλογή στις πέτρες τώρα, δεν σας αντέχω άλλο ρε παιδιά!
Την Norton 200?/1000 την έχω και δεν θα την σύστηνα.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Πλάκα μου κάνεις ρε συ :bigsmilie ?Καλά δε θα μου στείλεις ξυράφι σου να στο ακονίσω?Τι βίντεο είναι αυτό, τι το κάνει έτσι το ξυράφι, τι γάλατα είναι αυτά?Ίσα που γράφω καλά Αγγλικά με βάζεις και να ακούσω κιόλας, δε καταλαβαίνω τι λέει.

@y.v έχεις δίκιο και καταλαβαίνω τι λες!Με το Gold dollar έκανα πολλές δοκιμές φρεσκαρίσματος μα ποτέ δημιουργίας κόψης αφου δεν είχα αρχική πέτρα ποτέ.Βέβαια απο την αρχή δε ξέρω τη κόψη είχε αλλά σίγουρα δεν έκοβε.Όμως με βοήθησε σε πρώτες επαφές με τη πέτρα, λύθηκε το χέρι μου, στην αρχή έκανα λάθος και ακόνιζα με τα δύο, τώρα ακονίζω πάντα με το ένα και χωρίς πίεση.
Διαβάζω όμως πολύ , ρωτάω συνέχεια για το ακόνισμα και πολλά τα έχω εφαρμόσει και εφαρμόζω στη πράξη!Σε πληροφορώ με το Gold Dollar ξυρίστηκα αξιοπρεπώς 1-2 φορές και τώρα το έχει ένας φίλος μου που ξυρίζεται με αυτό!Εντάξει δεν είναι κανα ξυράφι της προκοπής αλλά αν το ακονίσεις καλά και επιμελώς κάνει κάποια ξυρίσματα.
Tα περισσότερα ξυράφια μου ήτανε shave ready εκτός απο ένα που το έστειλα στον φίλο slur και το ακόνισε όπως θα το ακόνιζε ένας επαγγελματίας!Δεν ανακατεύτηκα ακόμη με δημιοργία κόψης ,δε χρειάστηκε , γι' αυτό και τα ξυράφια μου είναι shave ready και τα περιποιούμαι εγώ ώσπου αν χρειαστεί πάλι δημιουργία κόψης να τα στείλω στο slur, hero η ακόμη και σε εσένα μιας και βλέπω το κατέχεις πολύ το άθλημα.

Για τη coticule που λες τι επίπεδο grit είναι, έχεις κάποιο link αγοράς?Για τη Notron 4000/8000 έχεις την ίδια γνώμη βάση τα λεφτά που κάνει πάντα?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13

Στις φυσικές πετρες νερού, και ειδικά σε αυτες που λειτουργούν (και) με slurry, δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν τα grit τους, με τα grit των τεχνητών.
Και αυτό γιατί λειτουργουν διαφορετικα ανάλογα με την πυκνότητα του slurry, το σχήμα των σωματιδίων κλπ.
Χονδρικα από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι μια coticule, ανάλογα με το slurry που θα φτιαξεις, μπορεί να διαχειριστει άνετα ακόνισμα μετα από αρχική χρήση σε διαμαντόπετρα DMT1200, να σβύσει τα σημάδια της και να φτασει σε κόψη (πλεον με σκέτο νερό) που θα έδινε μία τεχνητή πανω από 12000, αλλα με κατα την γνώμη μου πολύ πιό γλυκό ξύρισμα.
Θα έλεγα λοιπόν εαν προσπαθήσω να κάνω μια κάποια αντιστοίχιση με τις τεχνητές, ότι έχω την εντύπωση ότι λειτουργεί ξεκινώντας από 3000 και φτάνει πάνω από 12000, αλλά με άλλη αίσθηση.
Επίσης έχε υπ όψιν σου ότι όσο και να ακονίζεις, δεν δημιουργεί ποτε ακμή υπερακονίσματος (wire edge), κάτι που θελει πολύ προσοχή στις τεχνητές.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Ολες οι φυσικες πετρες λειτουργουν διαφορετικα , ακομα και απο το ιδιο λατομειο να ειναι υπαρχουν παρτιδες .
Εαν θελεις σου δανειζω την δικη μου Βελγικη . Προσεχε δανιζω ειπα οχι χαριζω :megagrin
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13

Δεν νομίζω ότι θα βγάλει συμπέρασμα με μια δανεική πέτρα, καποιος που τωρα αρχίζει να μαθαινει να ακονίζει. (εκτος και αν εννοείς ότι του την δανείζεις επί μακρόν)
Η δική μου γνώμη είναι να μείνει στην 4000/8000 Norton μεχρι να μάθει καλά και τότε να αρχίσει να δοκιμάζει άλλες πέτρες.(εξ άλλου δίνει πολύ καλά αποτελεσματα)
Αλλιώς θα πηδάει από την μία στην άλλη, (επειδή όμως έκανε καποιο λαθος τεχνικής, και όχι επειδή έφταιγε η πέτρα) και συμπερασματα δεν θα βγάζει η θα βγάζει λανθασμένα.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Γιαννη το λεω γιατι ετσι θα εχει μια γνωμη για τα ειδη πετρας, μακαρι να μου εδειχνε καποιος μια DMT πως δουλευει .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Δε νομίζω ότι θα με βολέψει η coticule τώρα.Πιστεύω απευθύνεται σε άτομα με περισσότερη εμπειρία, να γνωρίζει τις βαθμίδες τη κόψης του ξυραφιού!Πρέπει να γνωρίζεις τι πυκνότητα να δημιουργήσεις με μια slurry, ποια συγκεκριμένη slurry stone κτλπ, δεν είναι για μενα αυτά πιστεύω ακόμη.Αν δε υπάρχει καμία άλλη λύση μάλλον θα προβώ σε μια αγορά της Norton πάλι η κάποιας άλλης εταιρίας.Τουλάχιστον ξέρω το επίπεδο πχ ότι 4000grit με μια λάσπη να το κάνω λίγο πιο κάτω ενω με τη coticule θα χάσω το μπούσουλα!

Εδώ η απάντηση απο τον φίλο μου Αμερικάνο που είναι διαθέσιμος να μου απαντάει σε όλες μου τις απορίες.Η αποψή του είναι σημαντική για μένα και τη λαβαίνω πολύ σοβαρά, ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και το αποδυκνείει κάθε μέρα!Τον ρώτησα αν χρησιμοποιεί τανία για να γνωρίζω και εγω πως θα τα φρεσκάρω και γενικά την αποψή του γι αυτό!

"Hi Elias,
Yes I understand your question. I do use 1 layer of black electrical tape on all of my razors to protect the spine from hone wear. If you will use 1 layer of black tape on the spine of these razors, you will get the best results.
If you do not want to use tape, then you will have to reset the bevel. For myself, I use tape on all of my razors. Some people do not like tape, and they make many excuses as to why tape should not be used on razors. My friend, tape is the best technique for all razors in my opinion.
Be very careful when applying tape. Make sure no air bubbles underneath tape so the tape lays perfectly flat. Air bubbles can cause the angle of the bevel to not be correct.
I use 4/8 Norton and yellow/green Escher (around 12k) to finish. I then use balsa strops with diamond paste to put the final finish on most of my razors.
I hope you can understand everything I've said. If you have any more questions, just let me know and I will be happy to help you.
Thank you again & God Bless, Quinton"
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Άρα:
Όπως βλέπεις ο κύριος λέει ακριβώς όσα σου είπα πιο πάνω. Άρα συμφωνώ απόλυτα μαζί του, και τον θαυμάζω.

Φιλοσοφία:
Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορούμε να θαυμάσουμε κάποιον μόνο όταν διαφωνούμε μαζί του, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θαυμάζουμε αυτόν, αλλά τον εαυτό μας. :lachtot

Συμπέρασμα:

Άσε τις ερωτήσεις, και άρχισε να βασανίζεις τα ξυράφια σου στις πέτρες. Μην σε νοιάζει αν χαλάσεις και κάποιο. Το θέμα είναι να δομήσεις το μυαλό σου με ικανότητες, γνώσεις και δεξιοτεχνίες.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 10 times

Καλησπέρα ,
Στις Norton 4000/8000 , όταν μετα απο χρήσεις απλά θέλουμε ακόνονισμα (φρεσκάρισμα ας το πω) και η λεπίδα δεν έχει ζημιά να θέλει δημιουργία ακμής απ την αρχή , μπορούμε να ακονίζουμε όποτε χρειάζεται μόνο απο την πλευρά των 8000 grit και μετά να "γυαλίζουμε" σε μια άλλη πετρα 12.000 grit????
Και σ΄αυτήν την περίπτωση (δηλ που απλά ακονίζουμε ενα λεπίδι μετά απο τις χρήσεις του στο ξύρισμα - χωρις ζημιά στη ακμή του και στην κόψη του) χρησιμοποιούμε slury και σε ποιες πέτρες (4.000 , 8.000 ή 12.000)????????????
Δηλ ξεκινάω με slurry στα 8000 grit και μετα ξεπλένω την πέτρα και συνεχίζω χωρις slurrry στην ίδια πέτρα κ μετά στα 12.000 ή και στα 12000 βαζω slurry ή μηπως ξεκινάω απ τα 4.000 Grit με slurry και μετα στις 8000 και 12000 χωρις slurry ή ΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.... ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ.....
Η μηπως χωρις καθόλου slurry πουθενα΄και ξεκινημα απο τα 8000 grit στα 12.000 grit μιά και το λεπιδι ετσι κι αλλοιως δεν εχει ζημιά αλλα "φρεσκάρεται' ?????????
Εχω ενα dovo Bismarck το οποίο είναι shave ready απ τον κατασκευαστή και που ακόμα δεν το εγκαινίασα.... Περνάει το hanging hair test και κοβει ανετα τις τρίχες του χεριού μου. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ με αυτό σε σχέση με όσα ρωτάω παραπάνω??????
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιποίηση των straight razors”