Ikon shavecraft tech 104(head)

Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
5
Has thanked: 15377 times
Been thanked: 15647 times
Επικοινωνία:

@KostasX13 ... συν όλες όσες λεπίδες έχουμε προτείνει... θα συμπλήρωνα και τις London Bridge, ήπιες στο δικό μου πρόσωπο και κοφτερές ταυτόχρονα...
Άβαταρ μέλους
KostasX13
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 6 times
Been thanked: 492 times

@gkarave voskhod δοκιμασα δεν μου εκαναν οπως κ silver blue. Περσονα μετριες.rubie κ τις μαυρες 7 o clock θελω να παρω να δοκιμασω.καμια αλλη;

•°Live for today because tomorrow may never come°•
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
5
Has thanked: 15377 times
Been thanked: 15647 times
Επικοινωνία:

@KostasX13 ...Θα πρότεινα λεπίδες, προσφάτως δοκιμασμένες, όπως :Gillette silver thin & London Bridge.. τις βρήκα εξαιρετικές..
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 18186 times
Been thanked: 20323 times

Για να ενημερωθεί το νήμα της iKon Tek και να μείνει η πληροφορία επισημαίνω στους υποψήφιους αγοραστές/χρήστες ότι η μηχανή έχει λίγο πιο λεπτά pin συγκράτησης της λεπίδας με αποτέλεσμα να υπάρχει τζόγος και κάποιοες φορές να μην ευθυγραμμίζεται σωστά όπως φαίνεται στις φωτό του @SrTv από εδώ

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Στην δική μου μηχανή δεν παρατηρώ τόσο έντονο φαινόμενο όσο στην τρίτη φωτό αλλά μπορεί και να έχει αυξηθεί η ανοχή και το περιθώριο λάθους στην τρέχουσα παραγωγή.

Συμπερασματικά όπως έγραψα και στην ανωτέρω συζήτηση

"Εν κατακλείδι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη μετά από 200+ ξυρίσματα με την iKon Tek (είχα σχολιάσει τον τζόγο εδώ πριν ακόμα ξυριστώ) είναι ότι το υπαρκτό αρνητικό κατασκευαστικό χαρακτηριστικό σχετικά με την ευθυγράμμιση της λεπίδας που εμφανίζεται 1 φορά στις 4-5 τοποθετήσεις λεπίδας και τότε επιλύεται σε λίγα δευτερόλεπτα είναι αστείο μπροστά στις ξυρισματάρες που προσφέρει."
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5

Το πρόβλημα της ευθυγράμμισης σε μένα συμβαίνει σπάνια, παρατηρώ συστηματικά την τοποθέτηση της λεπίδας στα τελευταία 6-7 ξυρίσματα μετά τη σχετική συζήτηση και δεν παρουσιάστηκε ούτε μία φορά. Ίσως παίζει ρόλο ο τρόπος που φορτώνω τη λεπίδα ο οποίος έχει ως εξής :

1) Βάζω το top cap στο χέρι και φορτώνω τη λεπίδα

Εικόνα

2) Βάζω από πάνω το base plate και το σφίγγω με τα δάχτυλα

Εικόνα

3) Κρατώντας σφιχτά βιδώνω τη λαβή και το αποτέλεσμα είναι

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4454 times
Been thanked: 6816 times
Επικοινωνία:

@Algebar Γράψε σε παρακαλώ τις εντυπώσεις σου για τις λαβές που έχεις χρησιμοποιήσει με την iKon.
Νομίζω έχεις δοκιμασει και αλουμινίου λαβή, εκτός από την default ατσάλινη.

Έχω παρακάτω κάποιες λαβές που ίσως δοκιμάσω με την κεφαλή αυτή.
Να σημειώσω ότι ιδανικές για μένα είναι οι λαβές μετρίου προς μικρού μήκους (75-85mm) και ελαφριές 33-40g.

Να βάλω πρώτα τη κεφαλή.
Βάρος 24g.
(Πιο ελαφριά κι από τις κεφαλές χρωμίου Muhle R41 32g και ορειχάλκινη DE89 30g που θα δείξω τις λαβές τους πιο κάτω)
Εικόνα

Εικόνα

Η original stainless steel λαβή.
95mm μήκος
80g βάρος
(Βαριά και μεγάλη)
Εικόνα

Εικόνα

Stainless steel RR super knurl
90mm, μηκος
71,4g βάρος (και όχι 82 ή 89g που γράφουν)

Εικόνα

Εικόνα

Και πάλι ατσάλινη RR UFO
85mm μήκος
64g βαρος
Εικόνα
Εικόνα

Χρωμίου Muhle R41
86mm μήκος
37g βάρος
Εικόνα

Εικόνα

Χρωμίου Edwin Jagger DE89 chrome knurled
88mm μήκος
32,5g βάρος
Εικόνα

Εικόνα

Με την R41 χρωμίου λαβή να είναι πιο κοντά στα γούστα μου, με βλέπω να την δοκιμάσω πρώτα με αυτή τη λαβή.
Σπύρος Δέλτα.
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 9228 times
Been thanked: 8403 times

@Spyros Delta θα σου πει και ο @Algebar αλλά θα δεις και μόνος ότι η Tek 104 όσο και η αδερφούλα της όπεν 104, δουλεύουν καλύτερα με ελαφριά λαβή, η επιλογή σου για την λαβή της muhle χρωμίου είναι καλή, την έχω χρησιμοποιήσει και εγώ, θα βρεις και μια πιο ελαφριά από αλουμίνιο, όπως και η "μαμίσια' της Tek και τότε θα παρεις καλύτερο αποτέλεσμα, προσωπικά την έχω δοκιμάσει με ποικιλία λαβών, από τις πιο βαριές iKon μέχρι ότι πιο ελαφρύ έχω βρει, η μαμίσια iKon είναι ότι καλύτερο, καθως μιλάμε για 'επιθετική' και τραχιά κεφαλή που τιθασεύεται όταν το ξύρισμα είναι απλό, ταχύ, αποτελεσματικό και απροβλημάτιστο (απουσία ερεθισμών κοκ), σπυράκια κλπ θα αποκεφαλιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πρόσωπο - γυαλί.

είναι αξιόλογη κεφαλή ως προς την αποδοτικότητα, μην βιαστείς να την κρίνεις.
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Επικοινωνία:

@fusarium
fusarium έγραψε: 06 Δεκ 2025, 23:41 η Tek 104 όσο και η αδερφούλα της όπεν 104, δουλεύουν καλύτερα με ελαφριά λαβή
fusarium έγραψε: 06 Δεκ 2025, 23:41 την έχω δοκιμάσει με ποικιλία λαβών, από τις πιο βαριές iKon μέχρι ότι πιο ελαφρύ έχω βρει, η μαμίσια iKon είναι ότι καλύτερο,
Εννοεις η αλουμινιου iKon λαβη και οχι η default ατσαλινη.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5

@Spyros Delta Συμφωνώ απολύτως με τον @fusarium, χρησιμοποιώ αποκλειστικά την αλουμινένια λαβή της iKon που φτιάχνει η rasoigoodfellas καθώς με πιο βαριές λαβές είναι πολύ εύκολο να γίνουν ερεθισμοί με πολύ μικρά λάθη στην τεχνική ιδίως στην κόντρα.
Επόμενη επιλογή ελάχιστα χειρότερη είναι η λαβή της Muhle την οποία και χρησιμοποιούσα συστηματικά πριν αποκτήσω την αλουμινίου.
Τέλος λεπίδα χρησιμοποιώ την Ινδική Wilkinson καθώς για τα δικά μου γένια είναι αρκούντως κοφτερή αλλά συγχωρεί κιόλας, γενικά δεν προτείνω λεπίδες τύπου Feather ή Astor καθώς ο συνδυασμός αγριεύει πάρα πολύ.
Θέλει πάντως μία περίοδο εξοικείωσης η μηχανή καθώς είναι σε άλλο επίπεδο απόδοσης και υπενθυμίζω ότι θέλει λίγο προσοχή στην ευθυγράμμιση γιατί κάποιες φορές η λεπίδα δεν κάθεται ίσια.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Επικοινωνία:

Η δοκιμή της iKon Tech 104 στέφθηκε με επιτυχία.
Δεν με τρόμαξε καθόλου.
Η Merkur Futur και παλιότερα η Yaqi Top Aggressive (slant) με τρόμαξαν περισσότερο.
(ΟΚ η R41 ηταν η πρωτη μου μηχανη και την εχω παιχνιδακι πλεον)
Η αίσθηση της λεπίδας δεν μου έκανε εντύπωση καθώς εχω συνηθίσει και με άλλες μηχανές.
Η επιλογή της ελαφριάς λαβής χρωμίου της R41 (αντί της ατσάλινης και βαριάς μαμίσιας) ήταν κι αυτή επιτυχημένη, όπως και η razolution λεπίδα που πήγε πολύ καλά και με τη Futur.
Πάει κι αυτό.

💈 SOTD
Razor: iKon Shave Craft - Tech 104 (R41 chrome handle)
Blade: Razolution Ice-Tempered Teflon-Coated Stainless Steel Blade by Simbatec (#2)
Brush: Maseto Manchurian Silver Tip Badger 26mm w/ Oumo Metal New Chubby Defender Handle
Accessories: KuZHEN 13,35mm Aluminum Razor Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl, High Pressure Atomizer, Microfiber Towels.

Pre: Shower, Proraso Eucalyptus & Menthol Pre Shave Cream
Shaving Soap: Ariana & Evans - Empyrean Bay Rum (Ultima Base)
Post: Empyrean Bay Rum Face Mask, Cold Water, Empyrean Bay Rum asl

Time: Morning
Beard: 2.5 Days
Passes: 3 (WTG, XTG, ATG) + touch-ups
Duration: 30'
Outcome: BBS
Irritation-Free: 10/10
Post Shave: 10/10
Overall Rating: 10/10
Σπύρος Δέλτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”