Καλησπέρα σας κύριοι.

SOTD
- Razor: Blackland Blackbird Titanium Polished CC, 85mm Handle
- Blade: Personna "Lab Blue" (#2)
- Brush: Maseto Manchurian Two Band Silvertip Badger 26mm
- Accessories: Blackland Blackbird Titanium Polished Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 37mm, Skull Armor Mug, Yaqi CB004 Electric Blue Ceramic Shaving Bowl, Microfiber Towels
- Pre: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Cream: Grooming Cult - Hesperus
- Post: Cold Water, Hesperus Aftershave skinfood lotion, Drakkar Noir EDT.
► Εμφάνιση spoiler
Έφτασε η μέρα για την πρώτη δοκιμή σε Grooming Cult.
Δεν το είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα , γιατί δεν έβρισκα άρωμα να με δελεάζει.
Μόνο το True Barbershop και κάπως το Veil of Shadows ήταν κοντά στα γούστα μου, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνω το βήμα.
Το Hesperus ήταν κοντά στα γούστα μου και το πήρα.
Μια κριτική λοιπόν μετά την πρώτη δοκιμή, τελείως προσωπική άποψη και που πιθανόν να αλλάξει στις επόμενες δοκιμές.
Ξυράφι και λεπίδα τα γνωστά μου, για να έχω σωστά κριτήρια.
Χρησιμοποίησα 2,5 γραμμάρια κρέμας σε μπολ.
Επέλεξα ένα πινέλο two band ασβό, όχι και η πιο σοφή επιλογή καθώς είναι σαπουνοφάγο.
Με δυσκόλεψε στο lathering, έκανε πολύ ώρα για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν έβγαλε και πολύ αφρό τελικά. Ίσα ίσα για δύο περάσματα έφτασε. Την επόμενη φορά με συνθετικό.
Άρωμα:
Μια βελτιωμένη, πιο ελαφριά και πιο γλυκιά έκδοση του Drakkar Noir. Μου άρεσε.
Ιδιότητες:
Το ξυράφι γλίστραγε όμορφα, residual όμως δεν υπήρχε, το ξύρισμα τελείωσε χωρίς ερεθισμούς και μου άφησε ένα στεγνό μεν δέρμα, αλλά μαλακό δε και ευχάριστο.
Ίσως θα ταίριαζε περισσότερο σε λιπαρά δέρματα.
Το after shave skinfood lotion ανάλογης ποιότητας και ήθελε κι αυτό περισσότερη ποσότητα από ότι χρησιμοποιώ συνήθως, για να αισθανθώ αυτό που θέλω.
Θα ξανά αγόραζα;
Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα θετικό και ευχάριστο, όμως μάλλον όχι, αφού δεν με δελεάζει τόσο και κάποιο άλλο άρωμα αλλά και γιατί 50€ για το σετ, τη θεωρώ μάλλον τσιμπημένη τιμή τελικά και πόσο μάλλον για κρέμα που φεύγει γρήγορα (αν και είναι τόσο μεγάλο το rotation μου, που δεν θα τελειώσει ποτέ και τίποτα).
Όμως θα το ξαναδοκιμάσω με άλλο πινέλο για πιο σίγουρα.
Σπύρος Δέλτα.