Καλημέρα και απο εμένα.
Η μηχανη ειναι απολαυση. Αν και τις πρώτες 2-3 φορές ήμουν τρομοκρατημένος με όλα όσα είχα ακούσει,
τελικά η slant έγινε η αγαπημένη μου.
Τόσο με Gillette platinum όσο και με τα Silver Blue το αποτέλεσμα είναι super.
Εμένα προσωπικά το κοντό στέλεχος μου επιστρέφει το feedback που χρειάζομαι.
Όταν πάρω εκ νέου πραγματάκια, σίγουρα θα την δοκιμάσω και με Rubie...
ΥΓ: Skinos uber alles!!!!!!!!!!
Merkur 37C - Slant Bar
- Luthier1099
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 68 times
- Επικοινωνία:
The creative adult is the child who survived...
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
- Has thanked: 3500 times
- Been thanked: 2530 times
Κύριοι καλησπέρα. Έρχομαι και επαναφέρω στην επιφάνεια το εν λόγω νήμα, αποζητώντας την εμπειρία σας και την γνώμη των κατόχων (ευχής έργον η απάντηση κατόχου και των 2).
Η ερώτηση - δίλημμα είναι η εξής: Την Merkur 37c ή την Razorock Superslant L2?
Για να θέσω παραμέτρους: i) Δεν έχω προηγούμενη επαφή με slant, ii) έχω διαβάσει τα σχετικά νήματα, reviews και έχω δει βιντεάκια (ομοφωνία απόψεων ως προς την "κλασσική αξία" της 37c), iii) η αγορά θα γίνει από Ελλάδα και θα προτιμήσω τα stock των εγχώριων μαγαζιών - δε μπλέκω παλι για τους επόμενους μήνες με τελωνεία, μεταφορικές κλπ... iv) σαφής και όχι ευκαταφρόνητη η διαφορά τους στην τιμή (100 έουρα πάνω η δεύτερη).
Συμπερασματικά, υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει ίσως και τις 2 και να μπορεί να παραθέσει την άποψή του? Δικαιολογείται η διαφορά στη τιμή με κάποια ιδιότητα στο ξύρισμα π.χ. περισσότερη αποτελεσματικότητα, πλην αυτής του μετάλλου κατασκευής? (μη πάμε σε YMMV κλπ... ζητώ τις απόψεις σας)
Η ερώτηση - δίλημμα είναι η εξής: Την Merkur 37c ή την Razorock Superslant L2?
Για να θέσω παραμέτρους: i) Δεν έχω προηγούμενη επαφή με slant, ii) έχω διαβάσει τα σχετικά νήματα, reviews και έχω δει βιντεάκια (ομοφωνία απόψεων ως προς την "κλασσική αξία" της 37c), iii) η αγορά θα γίνει από Ελλάδα και θα προτιμήσω τα stock των εγχώριων μαγαζιών - δε μπλέκω παλι για τους επόμενους μήνες με τελωνεία, μεταφορικές κλπ... iv) σαφής και όχι ευκαταφρόνητη η διαφορά τους στην τιμή (100 έουρα πάνω η δεύτερη).
Συμπερασματικά, υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει ίσως και τις 2 και να μπορεί να παραθέσει την άποψή του? Δικαιολογείται η διαφορά στη τιμή με κάποια ιδιότητα στο ξύρισμα π.χ. περισσότερη αποτελεσματικότητα, πλην αυτής του μετάλλου κατασκευής? (μη πάμε σε YMMV κλπ... ζητώ τις απόψεις σας)
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3617 times
- Been thanked: 5359 times
- Επικοινωνία:
Δεν εχω την Razorock Superslant, εχω ομως την Merkur 37c και περιμενω εντος των ημερων και την RazoRock German 37 Slant HD.
H Merkur 37c ειναι πολυ γλυκια μηχανη κατα το ξυρισμα, αλλα για μενα δεν κοβει ουτε με βαλέ.
Και επιπλεον με ερεθιζει και λιγο, κατι που τεινω να δικαιολογησω στο οτι για να παρω καπως αξιοπρεπες βαθυ ξυρισμα, εκτος τα τρια χερια (και κοντρα), πρεπει να κανω και αρκετο buffing και παλι bbs δεν εχω.
Πολυ ηπια μηχανη λοιπον. Σαν να ξυριζομαι με EJ DE89.
H Merkur 37c ειναι πολυ γλυκια μηχανη κατα το ξυρισμα, αλλα για μενα δεν κοβει ουτε με βαλέ.
Και επιπλεον με ερεθιζει και λιγο, κατι που τεινω να δικαιολογησω στο οτι για να παρω καπως αξιοπρεπες βαθυ ξυρισμα, εκτος τα τρια χερια (και κοντρα), πρεπει να κανω και αρκετο buffing και παλι bbs δεν εχω.
Πολυ ηπια μηχανη λοιπον. Σαν να ξυριζομαι με EJ DE89.
Σπύρος Δέλτα.
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
Καλησπέρα Σπύρο. Διάβασα την άποψή σου για την 37c όταν την αγόρασες και τώρα την εμπλούτισες, οπότε σ' ευχαριστώ.
Ερώτηση: την German 37 που λένε είναι κλώνος της 37c, από που την παρήγγειλες? Ελλάδα δεν την βρήκα διαθέσιμη στα γνωστά.
Ερώτηση: την German 37 που λένε είναι κλώνος της 37c, από που την παρήγγειλες? Ελλάδα δεν την βρήκα διαθέσιμη στα γνωστά.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17179 times
- Been thanked: 18890 times
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
Γιάννη ομολογώ πως η German από το Kosmos μου ξέφυγε εντελώς. Το άλλο μαγαζί δεν το είχα υπόψη μου καν... Μάλιστα έχει και μια gamechanger που έψαχνα προ κάποιων εβδομάδων και κατέληξα να πάρω τη mamba που έχω τώρα...
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
-
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 94 times
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα κ από εμένα.
Τις έχω κ τις δύο. Η merkur είναι η αγαπημένη.
Μου αρέσουν οι επιθετικές, ότι και να σημαίνει αυτό.
Το χέρι πάει μόνο του στη merkur sland. Aπό futur σε R41 και από gamechanger σε superslant.
Τις έχω κ τις δύο. Η merkur είναι η αγαπημένη.
Μου αρέσουν οι επιθετικές, ότι και να σημαίνει αυτό.
Το χέρι πάει μόνο του στη merkur sland. Aπό futur σε R41 και από gamechanger σε superslant.
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
SAK σ' ευχαριστώ για το σχόλιο.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3617 times
- Been thanked: 5359 times
- Επικοινωνία:
Και την εμπλουτίζω ακόμη περισσότερο.noobshaver έγραψε: ↑22 Ιαν 2025, 19:09 Καλησπέρα Σπύρο. Διάβασα την άποψή σου για την 37c όταν την αγόρασες και τώρα την εμπλούτισες, οπότε σ' ευχαριστώ.
Κατευθείαν στο ψητό, η RazoRock German Slant 37 κέρδισε την Merkur Slant 37c.
Κι αυτό είναι αποκλειστικά δικό μου συμπέρασμα και όποιος θέλει διαβάζει παρακάτω γιατί και πως.
"Αισθητά" πιο αποτελεσματική η RazoRock (αντίθετα από την εντύπωση που είχα σχηματίσει από τα διάφορα τεστ στο YouTube, ότι ήταν "λίγο" πιο αποτελεσματική) χωρίς να είναι ανάλογα τόσο πιο τραχιά ή επιθετική από την Merkur.
OK η Merkur "λίγο πιο γλυκιά" πιστεύω λόγω μικρότερης έκθεσης λεπίδας (κατά το ξύρισμα όμως πιο γλυκιά - όχι "μετά", και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ), αλλά στο τελικό αποτέλεσμα, θα θυσίαζα την λίγο περισσότερη γλυκύτητα, για το τόσο καλύτερο αποτέλεσμα και σε βάθος και σε θεματα ερεθισμων, αφού με τη Merkur, για να πάρω το ίδιο βαθύ ξύρισμα, αναγκάζομαι και κάνω περισσότερο buffering, αλλά και πιέζω ασυναίσθητα περισσότερο, κάτι που φέρνει ψιλόερεθισμούς στις κόντρες ... "μετά".
OK με δύο χέρια και χωρίς κόντρες δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά έτσι το βαθύ ξύρισμα το ξεχνάμε.
Μόνο για καθημερινό.
Σπύρος Δέλτα.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11403 times
- Been thanked: 15032 times
Οι slant δεν έχουν βγει με αυτήν την λογική, ούτε για κόντρες είναι, ούτε για μπάφινγκ και στην τελική ούτε για απόλυτο bbs. Η λογική τους είναι γρήγορο ξύρισμα με δύο, άντε τρία χέρια wtg χωρίς επιμέλεια στην φορά των τριχών για ένα dfs. Τώρα τι κάνουμε εμείς είναι άλλο θέμα.
Προστέθηκε μετά από 30 λεπτά 24 δευτερόλεπτα:
Βασικά για ένα χέρι, αλλά δεν ήθελα να φανώ υπερβολικός.
Προστέθηκε μετά από 30 λεπτά 24 δευτερόλεπτα:
Βασικά για ένα χέρι, αλλά δεν ήθελα να φανώ υπερβολικός.
Μπάμπης