Ωραίο πράμα να σ’ αγαπάνε! Το έτερον ήμισή μου βρήκε κάπου στον Πειραιά την κρέμα της Williams και το παλιό (του ’80;) Aqua Velva Ice blue aftershave. Με θυμήθηκε και δεν έχασα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω, αν και τα γένια είναι μόλις μιάμισης μέρας.
Έχουμε λοιπόν:
- Pre-shave: Τίποτα. Αυτή τη φορά θέλω να δω τι πιάνει ο σάκος με τα περίφημα προϊόντα της Williams.
- Κρέμα: Williams Κρέμα Ξυρίσματος
- Aftershave: Williams Aqua Velva Ice Blue
- Πινέλο: Vielong Ασβός 24mm, τελικά χρησιμοποίησα το παλιό γουρουνάκι μου μετά από αυτό που είδα στο μπολ
- Ξυριστική: Razorock SLOC, όταν έχεις αμφιβολίες με τη SLOC δεν φοβάσαι τίποτα…
- Λεπίδα: Gilette Super Thin καινούργια
Στο Yaqi μπολάκι μου έβαλα μια καλή δόση από την κρέμα. Μα την άγια λεπίδα, τι στο καλό είναι αυτό; Λες και κουτσούλησε κανα περιστέρι μες το μπολ μου! Δεν μας τα λέει καλά!
Μήπως καλύτερα να βγάλω και την κόκκινη πετσέτα σήμερα;
Άφησα στην άκρη το καλό μου πινέλο και άρπαξα το παλιό γουρουνάκι για καλό και για κακό. Ευτυχώς αυτό το πράγμα άφρισε, για την ακρίβεια παρα-άφρισε!
Άρωμα; Λεβάντα με μπόλικη λεβάντα. Τόσο πολύ λεβάντα που αναρωτιέμαι αν οτιδήποτε άλλο είχε μέσα με το πέρασμα του χρόνου πήγε περίπατο.
Αφρός; Τύφλα να ‘χουν τα TOBS! Αστειεύομαι φυσικά.

Αφρός, τυπικός για κρέμες από το ράφι του σούπερ μάρκετ. Πολύς, αλλά σε καμιά περίπτωση συγκρίσιμος με αυτόν από μια καλή κρέμα. Ίσα-ίσα που σε προστατεύει, σοφό που διάλεξα την SLOC για τη δουλειά.
Με ένα WTG, δυο XTG κι ένα ATG βγήκε ένα τέλειο BBS. Καθόλου ερεθισμοί, απόλαυση/ρεβάνς από το ζόρικο προηγούμενο ξύρισμα. Κι ένα μαγικό! Με το που έπλυνα τα μούτρα μου με κρύο νερό, η λεβάντα εξαφανίσθηκε. Ούτε ίχνος μυρωδιάς. Άλλο πάλι κι αυτό!
Τώρα η σειρά του Aqua Velva. Σκέφτηκα πως ίσως και το after shave να τα ‘χει ξοφλήσει και είπα να βάλω και μια στάλα 444 για να το ενισχύσω. Τελικά δεν χρειαζόταν καθόλου. Και τα δυο έδωσαν ένα πολύ έντονο αίσθημα δροσιάς, προφανώς το menthol πήγε στα σύννεφα. Το άρωμα, απλά καταπληκτικό. Δεν θα μπορούσα να το πω μπαρμπέρικο, αλλά κάτι παρόμοιο (σε στυλ, όχι άρωμα) με το Floid και το Furbo. Μια ώρα μετά το ξύρισμα και το άρωμά του κρατά ακόμη.
Όπως και να το δεις ήταν εμπειρία. Η κρέμα θα μείνει στην άκρη να διακοσμεί τα ξυριστικά. Το Aqua Velva θα το χρησιμοποιήσω όλο, με φειδώ, πιθανόν μαζί με 444 που το ανεβάζει σε
άλλο επίπεδο.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!