Το Ξύρισμα της Ημέρας: Ιανουάριος 2023

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SrTv
Συντονιστής
Συντονιστής
4
Has thanked: 4490 times
Been thanked: 5046 times

Magnus Kindal Padle Strop
Solingen Garantie 5/8
Yaqi Barber Pole, Two Band
SV Opuntia
Pitralon Pure

Εικόνα

Καλησπέρα σε όλους. Απογευματινό ξύρισμα με σχετική άνεση χρόνου σε πέντε ημερών γενιά, όταν ο χρόνος το επιτρέπει και τα γένια είναι τεσσάρων ημερών και πάνω χρησημοποιώ ξυράφι. Τις υπόλοιπες φορές σχεδόν αποκλειστικά την R41 (σπανιότερα την R89, σε καθημερινό).

Το SV δε με έχει απογοητεύσει ποτέ, όπως και τους περισσότερους. Το άρωμά του για μένα καλό, στο αντίθετο φύλο αρέσει περισσότερο. Έχω το eau de parfum (όχι το asl) και ακούω καλά λόγια, αν και για eau de parfum θα περίμενα μεγαλύτερη διάρκεια. To Pitralon μια χαρά τα πήγε και αυτό.

Τέλος, το ξυράφι αν και ανώνυμο δεν διαφέρει σε απόδοση από τα περισσότερα επώνυμα αντίστοιχά του. Τα Garantie Solingen ξυράφια έχουν παραχθεί από τεχνίτες της ομώνυμης περιοχής, χωρίς όμως να μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για αυτούς. Τα ίδια άτομα κατασκεύαζαν πολλές φορές ξυράφια για τους μικρούς ή μεγαλύτερους επώνυμους κατασκευαστές, εμπόρους και καταστήματα. Η προσπάθεια ανεύρεσης του κατασκευαστή του είναι πιθανότατα μάταιη και άσκοπη. Πολλά Garantie δεν αναγράφουν πληροφορίες για το χάλυβα που κατασκευάστηκαν αλλά αυτό έχει σχετική "σφραγιδα" (Feinster Silver Stahl).
Άβαταρ μέλους
Γρηγόριος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 5559 times
Been thanked: 8619 times

Εικόνα
Καλησπέρα σας κύριοι.

💈
~ Zaharoff Signature ss
~ Simpsons Chubby 2 sb
~ Giesen & Forsthoff Timor 1354K
~ Perma Sharp
~ Giesen & Forsthoff alum block
~ Biotherm Home Ultra Confort asb

Λασπέ (αμερικανικής σχολής) αφρός.
Ωραίο άρωμα, με καλούτσικες ιδιότητες.

Keep going, keep shaving!

Καλή συνέχεια...
Kill the past, come back to life...
⚜️ memento mori memento vivere ⚜️
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 9952 times
Been thanked: 7965 times

Καλησπέρα στους κυρίους!!!

Σημερινό σεταπ, με
PreShave hot towels
Omega Evo 2 blue 28mm synth
Chiseled Face Bay Rum ss
Blackbird Lite w/ Astra Keramik Platinum
Omega Alum block
Vstromini balm
Lucky Tiger Bay Rum asl

Εικόνα

Κάλιο αργά παρά ποτέ... Σχεδόν ένας χρόνος για να καταλάβω τι με βολεύει και τι μου αρέσει περισσότερο στο π.ξ.

Νομίζω ότι τόσο η μηχανή όσο και το πινέλο θα είναι τα βασικά μου... Τα Bay Rum σαπούνια νομίζω ως δύσκολα να τα αλλάξω με κάτι άλλο, επόμενα σε προτίμηση έρχονται τα κιτρωδη...

Πρώτη εντελώς χρήση της ΑΚΡ δίνοντας μου ένα βαθύ κι απολαυστικό ξύρισμα...

Το σαπούνι υπέροχο απο μόνο του... Άριστο σε ιδιότητες, ισορροπημένο άρωμα με μια έξτρα ένταση σε κάτι ελαφρώς όξινο κάτι που το έκανε αρκετά απολαυστικό... Λίγο φόρτωμα κι έδωσε σαπουναδα για 4-5 περάσματα... Μείναμε στα 3, μια κόντρα και τα μερεμετια...

Αυτό που λατρεύω πλέον στην Blackbird, είναι ότι πρόκειται για τον ορισμό του safety razor... Σε προδιαθέτει ψυχολογικά να πας στην κόντρα, κάτι που δεν το ένιωσα με καμμία από τις υπόλοιπες μηχανές μου και για να είμαι ειλικρινής το απέφευγα...

Για το balm του Θανάση, τα έχουμε πει... Ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης...

Αν είχε μόνο λίγο περισσότερο έντονο άρωμα το Lucky Tiger, θα μιλούσαμε για ένα ονειρικό κλείσιμο... Έρχεται άμεσα η μεταγραφή αεροδρομίου...

Καλό βράδυ σε όλους σας!!!
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
Kimbar23
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 763 times
Been thanked: 655 times

Παντοτε χαιρετε!

Εικόνα

Homelike Ctapt 1.18
Gillette Platinum
Razorock Big Bruce
Trueffit and Hill West Indian Limes
Σωτήρης
Άβαταρ μέλους
vstromini
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 5672 times
Been thanked: 2529 times

Ξεκίνημα θεματικής εβδομάδας με τα σαπούνια της Occult
Occult fugere brutale ss & asl η πρώτη έκδοση
Yaqi lucky dice brush
Wizamet blade
Razorock Gamechanger 0.84p
Απολαυστικό ξυρισμα με το πρώτο σαπούνι του Λάζαρου και του Βασίλη που αγόρασα. Η ποιότητα του έδειχνε από τότε τη συνέχεια που θα ακολουθούσε.
Καλό βράδυ σε όλους
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17520 times
Been thanked: 19401 times

SOTN

Εικόνα

ikon B1 Standard - λαβή MR11
Feather
MdC Agrumes
Thater 4670/5 two band
Occult Citrus Bergamia

Το MdC έχει υπέροχο άρωμα και αρκετά καλές ιδιότητες αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογείται ο μύθος του "απόλυτου" σαπουνιού. Το πινέλο από την άλλη είναι εξαιρετικό και δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάτι καλύτερο σε αίσθηση για το δικό μου πρόσωπο τουλάχιστον. Γενικά απολαμβάνω όλους τους ασβούς που έχω αλλά αυτός εδώ ξεχωρίζει, καλό σας βράδυ !!!!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 4102 times
Been thanked: 3600 times

Εικόνα

Πρωινό συγκριτικό με :

Blackland Blackbird Original vs Lite
Savon Mystere East Indies Spice
Gillette Silver Blue
Old Spice asl
AP Shaving Co. Silksmoke

Ο συνδυασμός που διάλεξα είναι από τους ασφαλείς μου, με σαπούνι και λεπίδα πολυχρησιμοποιημένα, γνωστής αξίας και αποτελεσματικότητας, αλλά και πάνω απ' όλα αγαπημένα. Δυστυχώς δεν έχω το asl του savon mystere και αρκούμαι στο εμπορικό old spice.
Στο κυρίως θέμα τώρα. Γένια δύο ημερών, οπότε τα συμπεράσματα περιορισμένα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Πρώτο πέρασμα lite δεξιά (στην καλή μεριά) και original αριστερά, ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, με σααφέστατη διαφορά στο blade feel, που έχει μειωθεί στην lite θα έλεγα στο 1/3(!). Επίσης, μου έδωσε την εντύπωση ότι επειδή η λεπίδα είναι πιο μαζεμένη, δεν χρειαζόταν αυτή την περίεργη γωνία που ζητάει η original, αλλά δούλευε καλά και σε πιο κλασικές γωνίες. Δεύτερο πέρασμα τα ίδια. Τρίτο πέρασμα κόντρα, η original έδινε το bbs με μεγαλύτερη ευκολία. Διορθώσεις στην πλευρά της original σχεδόν δεν χρειάστηκαν. Με την lite, υπήρξαν και σημεία που πέρασα 5-6-7 φορές και πάλι ζορίστηκα. Ερεθισμοί τα ίδια πάνω κάτω παρόλα τα πολλά περάσματα στην πλευρά της lite.

Πρώιμα συμπεράσματα (θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση μετά από πολλά ξυρίσματα):
Ίδιο αποτέλεσμα στα 2 περάσματα, σαφέστατα λιγότερο blade feel και πιο εύκολες γωνίες η Lite, πιο αποτελεσματική σε πολύ βαθύ ξύρισμα η original.
Σταύρος
:text-nocomment:
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29649 times
Been thanked: 29926 times

Καλησπέρα!

- Truefitt & Hill Preshave Oil
- Old Spice Original sc
- Dscosmetic Synthetic 26mm
- Yaqi Sentinel 1.5
- GIllette Wilkinson Sword Saloon Pack [2]
- 444
- Old Spice Original asl

Τα συμπεράσματα παραμένουν τα ίδια με το προηγούμενο ξύρισμα, το συνολικό ξύρισμα είναι πολύ καλό!
Άβαταρ μέλους
Bill the butcher
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 7683 times
Been thanked: 8234 times

Καλησπέρα στους φίλους!

Πρωινό φρεσκαρισμα με
• Westman Alma
• Simpson Commodore x3 best
• Blackbird sb mashined
• Feather ss

Το σαπούνια αυτά πρωτοεμφανίστηκαν πέρσι, από έναν Πορτογάλο wet shaver , ο οποίος εν μια νυκτί αλλάζει το προσωπικό του προφίλ σε brand name.

Ευθύς εξ αρχής γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας, καθώς στο μεγάλο ευρωπαϊκό forum οι sotd φωτογραφίες με τα εν λόγω σαπούνια καθημερινά πληθαίνουν και κατακλύζουν το νήμα.
Οι εντυπώσεις που περιγράφονται από το σαπούνι είναι πολύ καλές και οι προσδοκίες μας να το δοκιμάσουμε υψηλές.
Όσον αφορά την απόδοση, το σαπούνι του Πορτογάλου παρασκευαστή είναι εξαιρετικό.
Ωραίος αφρός που παρέχει ασφαλή πρόσφυση στη λεπίδα.
Παρά πολύ καλή ολισθηρότητα, (πρωτογενής και δευτερογενής).
Η αίσθηση που αφήνει μετά το ξύρισμα,
είναι πολύ ευχάριστη.

Το άρωμα του σαπουνιού ανοίγει με όξινες κιτρωδεις και φρουτώδεις νότες.
Στην καρδιά του εντοπίζω ένα απολαυστικό Τριαντάφυλλο, μαζί με άλλες floral νότες, πιθανότατα γιασεμί και γεράνι.
Στη βάση της πυραμίδας συναντούμε ξυλώδεις νότες (Κέδρος, Oud) σ ένα γλυκό unisex υπόστρωμα από musk και άλλες γλυκές νότες (μέλι;).

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε μ' ένα Unisex ελαφρώς όξινο, γλυκό, ξυλώδες και βαθύ Τριανταφυλλένιο άρωμα!

Για τους connoisseur των αρωμάτων, συνδυάζεται άφοβα με ένα "Eau Rose" από Diptyque,
"Passion Rose " Lorenzo Pazzaglia,
Aoud purple rose από Montale,
Ίσως και με ένα feminine "A La Rose" από Kurkdjian
Κοκ.

Τώρα όσον αφορά τη μηχανή, επιτρέψετε δύο λόγια. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι περισσότερο πλέον ένα αντικείμενο gimmick του χώρου, παρά ένα απαραίτητο ξυριστικό εργαλείο.
Η εμφάνιση της είναι σίγουρα μοναδική και θελκτική, με την Stealth-Bauhaus σχεδίαση να εντυπωσιάζει.
Η αίσθηση του βάρους που δίνει στο χέρι, σε προδιαθέτει για μεγάλες συγκινήσεις και αμέσως μόλις ανοίγεις την κεφαλή και ασφαλίζεις λεπίδα αισθάνεσαι προσδεδεμένος στο μαχητικό!
Το ξύρισμα μαζί της όμως είναι μια άλλη ιστορία ..
Για όσους δεν προλάβατε να προμηθευτείτε μια Blackbird, όσο βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα στην Ελλάδα, μην ανησυχείτε.
Οι 6s της Rockwell είναι διαθέσιμες σε πολύ καλή τιμή και η πλάκα 5 θα σας δώσει παρόμοια ξυρίσματα, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα με γλυκύτερη αίσθηση.
Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάστε μια Parker cc ως οικονομική επιλογή.

Καλή συνέχεια σε όλους με απολαυστικά ξυρίσματα!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11671 times
Been thanked: 15295 times

Εικόνα

Yaqi 2band 24mm
Soap Commander Fortitude
Gillette Slim Adjustable (5-5)