Μετά από επικοινωνία με προσωπικό μήνυμα με το μέλος @merambelo. Νομίζω πως για να μπορέσεις να όμως να στείλεις μήνυμα πρέπει να έχεις πάνω από 20 πόστ στο φόρουμ.καλησπέρα! που μπορούμε να προμηθευτούμε αυτα τα πινέλα παρακαλώ;
Το Ξύρισμα της Ημέρας: Ιανουάριος 2023
- kikos7
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 7191 times
- Been thanked: 6593 times
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kikos7 την 08 Ιαν 2023, 22:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δημήτρης
- Constantin
- Γυμνάσιο
- 4
- Has thanked: 6881 times
- Been thanked: 8984 times
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29669 times
- Been thanked: 29943 times
Μήνυμα από τον συντονιστή Antonis
@johnble αφαίρεσε σε παρακαλώ την υπογραφή του tapatalk.
Φιλικά,
Αντώνης
Φιλικά,
Αντώνης
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30580 times
- Been thanked: 41606 times

EJ 3one6
Polsiver (Russia)
Yaqi Rainbow
Noble Otter 'Tis the season'
Alum block
Figaro Blue
Frederic Malle 'French Lover' edp
Όπως αναμενόταν, στο τέταρτο revisit της μηχανής ανακάλυψα ότι είναι διαμαντάκι και ξυρίζει απίθανα. Τι σου κάνει η εμπειρία και η τεχνική. @Antonis ευχαριστώ που θυμήθηκες να μου τη φέρεις. Κάνα δυο ξυρίσματα ακόμη με διαφορετικές λεπίδες και κατά πάσα πιθανότητα πάμε για αγορά νέας.
Ανδρέας, Μ.Δ.

Xθεσινός πειραματισμός με εξόχως νέο σετάκι.
- Yaqi professional 26mm
- μηχανή Rockwell 6c. Στην πλάκα 1 για αρχή, καθώς είχα απορία να δω αν λέει απατεωνιές ή μιλάει σοβαρά το φυλλάδιο οδηγιών που έλεγε ότι η εν λόγω πλάκα αφήνει 5 o'clock shade, δηλαδή αρκετά μούσια ώστε να φαίνεσαι σα να είναι 5 το απόγευμα και να ξυρίστηκες το πρωί. Παραδόξως, δεν κορόιδευαν καθόλου! Τρομερά αμυντική πλάκα, δεν κόβεσαι ούτε με πολλή προσπάθεια. Για έναν νεοεισερχόμενο είναι failsafe απόλυτο. Εγώ θα τη γυρίσω στο κουτάκι της να αναπαυθεί εν ειρήνη και θα παίξω επόμενη φορά από πλάκα 4 και άνω.
Κατά τα άλλα, η μηχανή στιβαρή και ποιοτική, αντίστοιχη των Γερμανικών, παρότι η πρώτη (!!!!) made in China της συλλογής μου.
- λεπίς feather: Την έβαλα γιατί είχα μυριστεί τη δουλειά με την πλάκα "1". Καλά τη μυρίστηκα, αν είχα βάλει καμιά πιο φλώρικη λεπίδα δε θα είχα ξυριστεί καν.
- σάπων De Vergulde Hand: ΦΟΒΕΡΟ αρωματικά κι αισθητικά σαπουνάκι! ΦΟ ΒΕ ΡΟ! Μοσχοβολάει καθαριότητα και αρχοντιά το σπίτι. Ιδιότητες προστασίας σε κόντρα δεν είδα μόνο, γιατί δεν έκανα κόντρα. ΑΝ είναι καλό κι εκεί, εκτοξεύεται απευθείας μέσα στην αγαπημένη μου 5άδα-6άδα σαπουνιών, μετά από Μίτσελς, Μαγτάν ντε Καντγ, Τάμπακ, E&S Rasage και Παλμύρα. Θα επανέλθω.
- αφτερ Μενούνος λεμονάκι, το μόνο από τα asl μου που αρέσει στη δεσποινίδα...
- Yaqi professional 26mm
- μηχανή Rockwell 6c. Στην πλάκα 1 για αρχή, καθώς είχα απορία να δω αν λέει απατεωνιές ή μιλάει σοβαρά το φυλλάδιο οδηγιών που έλεγε ότι η εν λόγω πλάκα αφήνει 5 o'clock shade, δηλαδή αρκετά μούσια ώστε να φαίνεσαι σα να είναι 5 το απόγευμα και να ξυρίστηκες το πρωί. Παραδόξως, δεν κορόιδευαν καθόλου! Τρομερά αμυντική πλάκα, δεν κόβεσαι ούτε με πολλή προσπάθεια. Για έναν νεοεισερχόμενο είναι failsafe απόλυτο. Εγώ θα τη γυρίσω στο κουτάκι της να αναπαυθεί εν ειρήνη και θα παίξω επόμενη φορά από πλάκα 4 και άνω.

Κατά τα άλλα, η μηχανή στιβαρή και ποιοτική, αντίστοιχη των Γερμανικών, παρότι η πρώτη (!!!!) made in China της συλλογής μου.
- λεπίς feather: Την έβαλα γιατί είχα μυριστεί τη δουλειά με την πλάκα "1". Καλά τη μυρίστηκα, αν είχα βάλει καμιά πιο φλώρικη λεπίδα δε θα είχα ξυριστεί καν.
- σάπων De Vergulde Hand: ΦΟΒΕΡΟ αρωματικά κι αισθητικά σαπουνάκι! ΦΟ ΒΕ ΡΟ! Μοσχοβολάει καθαριότητα και αρχοντιά το σπίτι. Ιδιότητες προστασίας σε κόντρα δεν είδα μόνο, γιατί δεν έκανα κόντρα. ΑΝ είναι καλό κι εκεί, εκτοξεύεται απευθείας μέσα στην αγαπημένη μου 5άδα-6άδα σαπουνιών, μετά από Μίτσελς, Μαγτάν ντε Καντγ, Τάμπακ, E&S Rasage και Παλμύρα. Θα επανέλθω.
- αφτερ Μενούνος λεμονάκι, το μόνο από τα asl μου που αρέσει στη δεσποινίδα...
-
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 371 times
Rockwell 6c rose gold R4
KAI δεύτερη χρήση
Zenith 507N SE
Zingari man "The wanderer"
Alum block
444
Prosar
Wanderer καταπληκτικό, η ΚΑΙ σε γένια μιας ημέρας με βόλεψε πολύ καλύτερα σε σχέση με μεγαλύτερα, και ο συνδιασμός μιας σταγόνας 444 μαζί after shave lotion (εν προκειμένω prosar) αφήνει πολύ ωραία αίσθηση.
Καλή συνέχεια
KAI δεύτερη χρήση
Zenith 507N SE
Zingari man "The wanderer"
Alum block
444
Prosar
Wanderer καταπληκτικό, η ΚΑΙ σε γένια μιας ημέρας με βόλεψε πολύ καλύτερα σε σχέση με μεγαλύτερα, και ο συνδιασμός μιας σταγόνας 444 μαζί after shave lotion (εν προκειμένω prosar) αφήνει πολύ ωραία αίσθηση.
Καλή συνέχεια

- beau chapeau
- Δημοτικό
- 2
- Has thanked: 2848 times
- Been thanked: 5212 times
9 January, 2023
Prep: Hot towel
Razor: Weber ARC
Blade: Permasharp
Brush: Simpsons Duke 3 Best
Soap: Los Jabones de Joserra: Sweet & Dandy
as you can probably tell by now, I have a real liking for Los Jabones de Joserra.. what can I say? They have that certain 'je ne sais quoi' that brings immense joy to my shaving experience.
Prep: Hot towel
Razor: Weber ARC
Blade: Permasharp
Brush: Simpsons Duke 3 Best
Soap: Los Jabones de Joserra: Sweet & Dandy
as you can probably tell by now, I have a real liking for Los Jabones de Joserra.. what can I say? They have that certain 'je ne sais quoi' that brings immense joy to my shaving experience.
Shaving.. to be enjoyed, not endured.
- georgepa
- Δημοτικό
- 6
- Has thanked: 4530 times
- Been thanked: 8823 times
- foxtrot
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 31454 times
- Been thanked: 32999 times

APShaveCo.Silksmoke
AYLM.Neroli.Siciliano ss
Pearl-SSH01
Kai.Stainless.#4
Occult.2022.Neroli asl
Δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο με ενθουσίασε. Vegan σαπούνι βέβαια, τα αποφεύγω τον χειμώνα, που το δέρμα είναι πιό "στεγνό" και χρειάζεται κάτι παραπάνω (tallow).
Ομορφο και διακριτικό το άρωμά του και γρήγορος και ικανοποιητικός αφρισμός. Μέχρι εδώ τα πάμε καλά. Απο κει και πέρα η μετριότητα.
Είναι λίγο πιό ακριβό από ενα Varesino που είναι και αυτό vegan. Με την διαφορά, ότι το τελευταίο είναι σε όλα του, όχι απλά καλό, αλλά άριστο !
Θα ξαναδοκιμαστεί πλέον, όταν ο καιρός ζεστάνει.
Γιάννης