Boctok (Vostok) 3
Omega 10098
TFS Almond SC
La Rive Brutal

To Boctok 3, φτιαγμένο το 1968 στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, είναι ένα αξιοπρεπές ξυράφι με τρομερά σκληρό μέταλλο (δε θέλω να θυμάμαι πόσο μου πήρε για να το ακονίσω). Νομίζω τα Σοβιετικά ξυράφια περνάνε απαρατήρητα από όλους και οι τιμές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές. Το συγκεκριμένο το αγόρασα κατά τύχη από τον πάγκο ενός πλανόδιου στο κέντρο. Υπήρχαν πολλά αλλά μόνο αυτό μου φάνηκε αξιοπρεπές και περισσότερο “ολοκληρωμένο”, δεν έκανα λάθος. Το Boctok έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού ξυραφιού και καμία κατασκευαστική ατέλεια (δε νομίζω όμως να έπαιρνα ξανά κάποιο). Τα μεταγενέστερα, μετά το 1970, έχω διαβάσει ότι ήταν κακής κατασκευής.
Το φθηνότερο σαπουνάκι του TFS το έχω δυο χρόνια και το χρησιμοποιώ περισσότερο ως pre-shave. Τίμιο, οικονομικό και μου έδωσε να καταλάβω γιατί τα καλύτερα σαπούνια μου (MWF, Tabac, SV) υπερέχουν από τέτοιες απλές συνθέσεις. Το La Rive εκ Πολωνίας είναι εξαιρετικό, πόσο μάλλον αν αναλογιστώ τα 2 ευρώ που το αγόρασα σε κάποια προσφορά πέρυσι.
Καλή εβδομάδα σε όλους!