Σπλέντιτ

Άβαταρ μέλους
daywalker06
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 150 times
Been thanked: 609 times

Ειναι ποιο φτηνό να πετάξεις 4€ παρα 15+ €
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17068 times
Been thanked: 18751 times

Αν μιλάμε για 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά δηλαδή περίπου 10 ml πρέπει να είναι 3-4 γραμμάρια.
Για μένα πάντως το θέμα με το σπλέντιτ δεν είναι το κόστος αλλά ο αδύναμος αφρός και ότι δεν μπορώ να κάνω face lather, μια χαρά ξυρίζομαι αλλά δεν το ευχαριστιέμαι.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

daywalker06 έγραψε: 17 Μαρ 2021, 11:11 Ειναι ποιο φτηνό να πετάξεις 4€ παρα 15+ €
Μπα... δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις χειρότερο σαπούνι σε αυτά τα λεφτά.
Ίσως κανένα proraso, αλλά και πάλι, βοηθάει η μυρωδιά και τα καταναλώνεις.

@Algebar επειδή βάζω στην μηχανή του espresso Cafizza που έχει περίπου την ίδια δομή, κάθε κουταλάκι του γλυκού ζυγίζει 5 γραμμάρια (αν όχι κάτι παραπάνω).
0.2€+ σε σαπούνι για κάθε ξύρισμα, ούτε τα varesino δεν κοστίζουν.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4

Cafizza χρησιμοποιώ κι εγώ και είναι πολύ πιο πυκνό.
Για να μου φύγει η απορία ζύγισα σε ζυγαριά ακριβείας 0,01 2 scoop των 5 ml ακριβώς 6 γραμμάρια και ήταν ΠΟΛΥ σαπούνι, το ένα scoop των 3 γρ. είναι υπεραρκετό.
Στην απόδοση είναι το πρόβλημα και όχι στο κόστος.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonio.mfp
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 728 times
Been thanked: 949 times

Tzimisce έγραψε: 16 Μαρ 2021, 13:06 Περίπου πόση ποσότητα έβαλες δηλαδή σε γραμμάρια για να βγει ο αφρός;
Παιδά δεν έβαλα πολύ ποσότητα,με το μάτι πιστεύω μία κουταλιά του γλυκού όχι παραπάνω και είχα αφρό για δύο περάσματα στο κεφάλι άνετα!(περίσσεψε κιόλας).
Ο αφρός είναι βράχος δεν εξαφανίζεται με τίποτα.Μήπως μερικοί έχετε το παλιό Σπλέντιτ?
Δεν έκατσε η φάση να το μετρήσω ακριβώς..Στο επόμενο ξύρισμα θα το δουλέψω και θα σας πω την αναλογία ακριβώς πως την έχω κάνει.
Όπως και να έχει το θεωρώ πολύ καλύτερο από πολλά καινούρια προϊόντα.

Προστέθηκε μετά από 1 ημέρα 4 ώρες 12 λεπτά 33 δευτερόλεπτα:
Μετά από στρώσιμο πινέλου (Omega 98) είπα να πάρω μετρήσεις να δούμε που βρισκόμαστε...Λοιπόν οι δοκιμές έγιναν με πινέλο χοίρου,μπολ μεγάλο(The Goodfellas’ ξύλινο),κουταλάκι του γλυκού.
Έβαλα στο μπολ δύο κουταλάκια νερό(χλιαρό),μετά έριξα μία κουταλιά κανονική Σπλέντιτ.Ξεκίνησα το ανακάτεμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξαναρίχνω μία κουταλία νερο και συνεχίζω..
Ανά 10 δευτερόλεπτα έριχα νερό..
Και βουαλά!!

Τέλειος αφρός!
Εικόνα
Εικόνα

Η αναλογία είναι 1:6 ή 1:7
Πρέπει να πω ότι ένα κουταλάκι είναι υπερβολικά πολύ.Κάνει αφρό για πολλά ξυρίσματα.Το φυσιολογικό θεωρώ είναι μισή κουταλιά.
Οπότε υπολογίστε τα γραμάρια σε μισή κουταλιά αν συμφέρει ή όχι..
Ανακαλώ ότι έχω πει για την δυσκολία του αφρού.Είναι πανεύκολο και σίγουρο!Δοκιμάστε το!
Μένει να το δοκιμάσω με πινέλο συνθετικό,ασβό να δω τι συμπεριφορά θα έχει..
Μία μεγάλη χαρά την έχω βραδιάτικο η αλήθεια είναι.. :D :D :dance:
georgesarris
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Παιδιά το σαπούνι είναι τρομερό σίγουρα το νούμερο 2 μαζί με το tabac θέλει απλά σιγά σιγά προσθήκη νερού αυτό δεν κοπαναμε νερό σαν να μην υπάρχει αύριο. Επισης εγώ προσωπικά βάζω πρώτα τη σκόνη και μετά προσθέτω το νερό.
mbakurin

Πράγματι, το είχα πάρει με κακό μάτι λόγω της κακολογίας που συναντά το συγκεκριμένο σαπούνι εδώ και αλλού. Τελικά, πρέπει να ακούς όλους, αλλά να μην πείθεσαι από κανέναν, αν δε δοκιμάσεις ο ίδιος.

Οι ίδιοι που μπορεί να κράζουν το σπλεντιτ ως κακό, ανάφριστο και trash, μπορεί να είναι οι ίδιοι που στα yt video πάνε τη μηχανή με 90 μοίρες, κάνουν αφρό-στόκο χωρίς νερό, ή το αντίθετο, αφρό-μπουγάδα και/ή βάζουν για μπλουμινκ το τάμπακ με δύο πέταλα τριανταφύλλου και μία τηγανιτή πατάτα για καλύτερο post.

Το σπλέντιτ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σαπούνι, το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο σε συσκευασίες, ευχαριστήριες καρτούλες ή οδηγίες για "0,5 g προϊόντος με 2,5 ml απιονισμένου νερού". ΠΡΟΦΑΝΩΣ επίσης, το άρωμά του είναι τελείως αδιάφορο, ίσως κακό. Επίσης, θέλει ΟΝΤΩΣ καλό δούλεμα ΚΑΙ προσοχή για να αφρίσει σωστά, δεν είναι εύκολο.

ΑΛΛΑ, αν δουλευτεί σωστά, δίνει 2 ιδιότητες που είναι αδύνατον να βρεθούν σε σαπούνια χωρίς ελαιόλαδο, σε αυτή την ένταση τουλάχιστον: Γλίστρα και θρεπτικό post shave. Πραγματικά, μετά από άνω των 30-40 δοκιμών, τη γλίστρα αυτή δεν την έχω ξαναβρεί, ενώ το θρεπτικό post αυτού του είδους το έχει για κάποιο μυστήριο λόγο μόνο το MWF και κάααπως το williams. Η προστασία κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, όχι όμως χαμηλά, όπως συμβαίνει συνήθως με άλλα vegan σαπούνια.

Στο σπίτι μου το έχω ευχαριστηθεί αρκετά, ενώ δεν το περίμενα. Επίσης, άρεσε αρκετά στον πατέρα μου, ο οποίος είναι πλέον ο main χρήστης, καθώς προτιμάει την απουσία αρώματος σχεδόν - με εξαίρεση τις ελαφρές νότες... πράσινου σαπουνιού που έχει το Σπλέντιτ. Το κακό είναι ότι πρέπει να του κάνω τον αφρό όποτε είμαι σπίτι, γιατί ο ίδιος προσπάθησε μια φορά με απελπιστικά αποτελέσματα. Δεν τον είχα προειδοποιήσει ότι είναι όντως ένα σαπούνι που θέλει κάποια (βασική) τέχνη ο αφρισμός του.

Δεν είναι για αρχάριους, δεν είναι για youtubers, δεν προσφέρει κανένα εισιτήριο για το hype train. Αλλά, ξυρίζει (τρομερά) άνετα, προστατεύει καλά, αφήνει ροδαλό δερματάκι και ανεπαίσθητη μυρωδιά Μεσογειακής καθαριότητας. Είναι ένα πολύ καλό σαπούνι.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2711 times
Been thanked: 1754 times

Να πούμε εδώ οτι το Σπλέντιντ εδώ και κάποια χρόνια έχει άλλη φόρμουλα. Με μικρές διαφορές νομίζω. Έχω την παλιά και ειναι μια χαρά αλλά τη νεα που δοκίμασα τη βρήκα ίδια. Νομίζω 1 συστατικό άλλαξε αν άλλαξε. Πάντως σίγουρα το πήρε η ΕΛΑΑ το συγκεκριμένο σαπούνι.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4

Για τα δικά μου γούστα πάντα που ψάχνω την απόλαυση στην όλη διαδικασία είναι σαπούνι για 1-2 φορές το χρόνο τιμής ένεκεν όπως έγραψα και στο ξύρισμα της ημέρας
Γιάννης
mbakurin

Eξαρτάται πώς ορίζει κανείς την απόλαυση. Για ανθρώπους όπως ο πατέρας μου, που οποιοδήποτε τεχνητό άρωμα ή αιθέριο έλαιο είναι από ενοχλητικό ως μαρτύριο, η γκάμα σαπουνιών που μπορούν να "απολαύσουν" είναι πολύ περιορισμένη. ; )

Unscented artisan, MWF, Kent, Σπλέντιτ , το πολύ κάποιο Haslinger εφόσον το αφήσει κανείς μερικό καιρό εκτεθειμένο να ξεθυμάνει.

Κι αν εξαιρέσεις το άρωμα, ο μόνος λόγος να μην απολαύσεις το Σπλέντιτ είναι να φεηλάρεις στον αφρισμό, που δεν είναι και καμιά πυρηνική φυσική. Φρούτσου - φρούτσου αφράτο πινελάκι, λίγο νεράκι μέχρι να ακουστεί χλάτσα - χλάτσα, μερικά hertz ταλάντωσης χωρίς πίεση στο μπωλ, λίγο νεράκι ακόμα, έτοιμο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”