Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2022

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30522 times
Been thanked: 41582 times

Εικόνα

Parker σε λαβή iKon alum
Personna Medical
Yaqi Napoli
Lainess Elixir
Lucky Tiger toner
Frederic Malle 'Musk Ravageur'

Σπουδαία σαπούνια τα Lainess (προφέρεται Λενές).
Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ. Λίγα συστατικά και καλά.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29565 times
Been thanked: 29794 times

Καλησπέρα!

- Truefitt & Hill Preshave Oil
- Stirling Piacenza
- Apshaveco Silksmoke 24mm
- Blackland Vector
- Schick Proline P-30 [2]
- 444
- Stirling Piacenza asl

Μοσχοβόλησε εσπεριδοειδή!
Άβαταρ μέλους
Constantin
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
4
Has thanked: 6881 times
Been thanked: 8984 times

Χαίρετε! Καθάρισμα με..
PolSilver Super Iridium from Poland
Rockwell Razors 6S Blackened
Dr. Jon's Propaganda sample

Simpson TT Isle of Man Petrol Head
PannaCrema after balm Rosso
𝕴𝖓 𝕾𝖎𝖒𝖕𝖘𝖔𝖓 𝖂𝖊 𝕿𝖗𝖚𝖘𝖙
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17418 times
Been thanked: 19236 times

SOTN

Εικόνα

iKon Tech
Astra SP
Maseto Silvertip 26mm
Stirling Sharp Dressed Man
Old Spice Whitewater

Καλό σας βράδυ !!!
Γιάννης
mbakurin

Γοργό καθάρισμα χθεσινοπρωινό, παρατίθεται σήμερα γιατί η χθεσινή μέρα είχε - δεν είχε ένα πεντάλεπτο ίντερνετ ελέω Οικογενείας:

- Pre TO ΠΡΩΤΟ, πράσινο σαπούνι από τα παλιά. Αυτή τη φορά, το άφρισα με το πινέλο στο πρόσωπο. Not bad! Ένα πέρασμα ξούρας με τη φορά της τριχοφυίας μπορεί και να το δοκίμαζα!
- Yaqi Excellent 22mm
- Μuhle R89 για να σπάσει η μονοτονία της R41, still not impressed.
- Σάπων Colonel Ichabod Conk - Lime. Μυρωδιά κι αφρισμός τα σπάνε, ιδιότητες μιεεεχχχ. Με αμυντικές μηχανές μια χαρά.
- Λεπίς feather σε πρώτη χρήση, συστάσεις δε χρειάζονται. Για μένα η δεύτερη καλύτερη λεπίδα μετά τις αδιανόητες (εξωπλανητικού όμως κόστους) ΚΑΙ.
- ASL, BEST Kαραγιωργάκη. Ένα άλλο ντόπιο και παραδοσιακό προϊόν. Ουσιαστικά είναι μία αλκοολούχος λοσιόν κλασική (70%), αλλά η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο ότι είναι αρωματισμένη με χαμομήλι των βουνών της Κρήτης κι όχι με χημική ψευδο-λεμονίλα των λοιπών κατασκευαστών. Δυστυχώς, δε βγαίνει εκτός νησιού. Οι τυχεροί που διαμένετε ή διακοπεύετε στο εδώ εξοχικό... των Θεών, μην την αμελήσετε σε επόμενη επίσκεψη στα ΣΜ Χαλκιαδάκη.
Άβαταρ μέλους
Γρηγόριος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 5559 times
Been thanked: 8619 times

Καλημέρα σας Gent's

💈
~ Saponificio Varesino Stella Alpina ss
~ Ωmega Colosseum 31mm
~ Gießen & Forsthoff Timor 1350
~ Gillette 7ó clock super stainless
~ Saponificio Varesino Stella Alpina asl

Keep rocking... 🎸 🤘
Kill the past, come back to life...
⚜️ memento mori memento vivere ⚜️
Άβαταρ μέλους
VOODOO
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 7314 times
Been thanked: 7732 times

Εικόνα
MDC rose
SOC χοίρος
Rockwell 6s
Personna super
S.Maria Novella "Tobacco Toscano"
όλα καλά θα πάνε..... }:) }:)
Άβαταρ μέλους
andreop
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 14790 times
Been thanked: 16286 times

Blackland Blackbird cc polished
Derby Extra μπλε
Zenith 505 Manchurian
Cella Crema da Barba sc
Floid Mentolado Vigoroso asl
Garden Aloe Vera gel
Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 6782 times
Been thanked: 11185 times

Εικόνα
-Muhle R41 σε λαβή RR Super Knurl
-Bolzano #3
-Yaqi "Ocean" 28mm
-B&M Roam SS
-TFS Rabarbaro Italiano AS
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times
It’s my birthday

Τρίτη 16/08/2022 (36h stubble)

Gillette "The New" sc -Common bar handle (circa 1930)
Bic cp #2
ApShaveCo Silksmoke 24mm
A&E Kaizen (sample)
Alcolado Glacial splash
Εικόνα

Δειγματάκι που μου έδωσε ένας καλός φίλος (μαζί με ένα άλλο-"ντόπιο" που θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες).

Kaizen - "βελτίωση" στα ιαπωνικά (πάλι καλά που η γραφή είναι σωστή) σαν να λέμε πως αυτή η base είναι βελτιωμένη. Δεν έχω δοκιμάσει άλλο σαπούνι A&E οπότε δεν ξέρω σε τι έχει βελτιωθεί. (Στα ιαπωνικά πάντως η "συνεχής βελτίωση" είναι "tsuneni kaizen" και όχι σκέτο.)

Το εν λόγω σαπούνι το είχα τεστάρει και από προχτές σε μπωλ για να δώ πόσο νερό παίρνει και πως θα φτιάξω καλό αφρό.

Είναι μαλακό και παίρνει πολύ νερό (έβαλα 5-6 φορές από λίγες σταγόνες στο μπωλάκι για να "έρθει"), το lather που παράγεται είναι πολύ συμπαγές και θέλει καλό άπλωμα "σπατουραλιστά" με το πινέλο και ξανά σταδιακά προσθήκη νερού για να γυαλίσει. Αυτό που λέμε βαρύς "dense" αφρός-γιαούρτι.
Πάντως είναι δύσκολο , καμία σχέση με άλλα σαπούνια που αφρίζουν με "αυτόματο πιλότο".

Η αμερικάνικη μόδα που ξεκίνησε με τα B&M (αν δεν με γελά η μνήμη μου) και αφού βρήκε απήχηση έγινε hyped αυτό το στύλ δύσκολου αφρού με καλυπτικότητα "στόκου οικοδομής". Αυτό ίσως και να ενισχύει τις καλλυντικές ιδιότητες του σάπωνα και να εξυπηρετεί στο post-shave -που στο συγκεκριμένο σάπωνα είναι πάρα πολύ καλό.

Στο face lathering το άρωμα έχει νότες εσπεριδοειδών που γλυκίζουν , σίγουρα είναι πολυσύνθετο και όχι κάτι απλό , δηλαδή δεν έβαλε ο παραγωγός ένα κίτρο και ένα νερολί με μόσχο και καθάρισε.Το μυρίζεις και το ξαναμυρίζεις και το "ψάχνεις" να καταλάβεις τι έχει μέσα.
Δύναμη αρώματος 7-8 στα δέκα είναι δηλαδή σαπούνι που θέλει και το σετ του , ειδάλλως το αφήνεις σκέτο με ένα unscented asl -η με κάτι απαλό λεμονάτο το πολύ με μια speick.
Εγώ το έσβησα με alcolado δύο ώρες μετά το ξύρισμα γιατί ήθελα κάτι απλά δροσερό.
(βλέπωντας το αυτοκόλλητο περίμενα να πω την αλήθεια μου λίγο πιο "far east" νότες , κάτι πιο aquatic -λουλουδέ και με προσθήκη πχ kombu . wakame που γλυκίζει κάπως.)
Γενικά όμως το βρήκα εξαιρετικό - καλοδουλεμένο άρωμα -ο αρωματοποιός που το έστησε άξιζε το "μεροκάματο" του.

Και πάμε στη "μπρατσοδουλειά".
Αυτό που μου έλειπε από το σάπωνα είναι το γλίστρημα. Δεν μιλάω κάν για ghost lather μιλάω για το κανονικό γλιστρημα που πρέπει να έχει ένα σαπούνι - ειδικά τέτοιου βελινεκούς και αντίστοιχου hype που δημιουργήθηκε. Ακούω το TFS Ciotola Gialla να χασκογελάει από το ψυγείο.
Αν είχα μαχαίρι αντί για de θα είχα σταματήσει , ξεπλύνει και θα σβούριζα κάτι άλλο.

Αυτό είναι το πολυφημισμένο kaizen ; Το σαπούνι που ο ruds έδωσε 105 στα 100 βαθμό; (αφού είχε επισκεφτεί το NY convention μια εβδομάδα πριν και τα είπε από κοντά με τον παραγωγό- γκουχ). :?: :ugeek:

Στο προκείμενο ,
lathering 7/10 (Συμπαγής αφρός-γιαουρτόκρεμα που ζητάει πολύ νερό με επίσης συμπαγή κάλυψη στο πρόσωπο , δεν είναι γρήγορο σαπούνι και θέλει να ασχοληθείς , ο αρχάριος θα τα βρεί μπαστούνια και θα πρέπει να του δώσει αρκετό χρόνο)
άρωμα 8/10
γλίστρημα 5/10 σαπούνι από το κάτω ράφι
post-shave 9/10 για το δέρμα μου το σαπούνι δούλεψε σαν καλό καλλυντικό
hype-συσκευασία-marketing μέχρι και η γάτα μου ξέρει το kaizen , τα παπαγαλάκια-φερέφωνα και λοιπά γιουτουμπάκια έκαναν ωραία δουλειά 15/10

ymmv όπως πάντα , θα του δώσω ακόμα ξυρίσματα όσο φτάνει το sample , αν δεν αλλάξει κάτι που να με συγκλονίσει , δεν θα ξανασχοληθώ με A&E για αρκετό διάστημα.

Καλά ξυρίσματα σε όλους.
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”