Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2022

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
VOODOO
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 7314 times
Been thanked: 7732 times

Εικόνα
LPL Oud Santal set
SOC χοιρος
Issard 5/8
όλα καλά θα πάνε..... }:) }:)
Άβαταρ μέλους
Midak
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2032 times
Been thanked: 4039 times

Εικόνα

Straight Razor: Ralf Aust 6/8", Round Crown, Stainless Steel
Straight Razor Strop: Herold Solingen HD185RI
Shaving Brush: Squadron Leader Custom Synthetic
Shaving Soap: Floris London No. 89
Aftershave Balm: Floris London No. 89
Eau de Toilette: Floris London No. 89

Και έτοιμος να συνεχίσω Peaky Blinders. 8)
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 9848 times
Been thanked: 7933 times

Καλησπέρα...

Μάθημα Νο1... Πάντα να φοράς γυαλιά πριν το ξύρισμα...

Η σημερινή επιλογή σαπουνιού/κρέμας ήταν της ανηψιας μου από το τάπερ που έχω τα δείγματα...

Ήταν ανάμεσα στο Endymion της Penhaligons και στο Lime της Castle Forbes.... Ο κλήρος έπεσε στο Lime...

Πρώτη χρήση για την Clifton.... Ωραία κι (αρκετά) κοφτερή λεπίδα...

Preshave της Gillette καθώς και ότι έβγαινε από το μπωλ ...

Πήγα εκεί που έχω τις μηχανές, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ, και νόμιζα πως πήρα την Edwin Jagger DE89...

Φόρτωσα την λεπίδα, ωραίος παχύς αφρός (το Τ3 θαύματα κάνει), πρώτη κατεβασιά 2 καλά κοψιματα, δεύτερη κατεβασιά το ίδιο... Συνέχισα πιο προσεκτικά, ξεπλένονται, βάζω τα γυαλιά και βλέπω ότι χρησιμοποιούσα την Muhle R41....

Άλλαξα μηχανή και την λεπίδα την έβαλα στην Parker R97....

Μιας και το πρώτο χέρι δεν το λες χέρι ακριβώς, έκανα 3 περάσματα....

Απόλαυση, αναίμακτη....

Πολύ ωραίο το αίσθημα που αφήνει η κρέμα πάντως... Το θέμα είναι ότι το δέρμα μου περίμενα να το νιώσω ελαφρώς πιο.... ενυδατωμενο? Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι είναι δείγμα ή έτσι είναι αυτή η κρέμα?

Αν όντως είναι έτσι η κρέμα, νομίζω πως είναι περιττό να υπάρχει πρώτη πρώτο στην wishlist μου.... Το que, είναι αρκετά μεγάλο...

Η μετ' εμποδίων απόλαυση, ολοκληρώθηκε με το Alcolado... Ήταν ότι έπρεπε με αυτό τον καιρό...

ΠΑΝΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ & ΤΗΝ ΦΟΡΤΏΝΕΙΣ ΛΕΠΙΔΑ....
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 150 times
Been thanked: 1050 times

Γεια σας, το σημερινό φρέσκο ​​ξύρισμα συντίθεται έτσι

Τζιν κρέμα ξυρίσματος
Βούρτσα με τρίχες χοίρου
Ξυράφι Yaqi Excalibur SE
Κινεζική λεπίδα μονής άκρης
AS Denim 1976

Εικόνα
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Άβαταρ μέλους
Bill the butcher
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 7683 times
Been thanked: 8234 times

Χαίρετε κύριοι!

Επιστροφή στο ΞΤΗ μετά από καιρό!
Το σημερινό πρωινό ήταν σχετικά χαλαρό μετά από αρκετές ημέρες βιασύνης και στριμωγμένων υποχρεώσεων στο καταπιεσμένο πρόγραμμα.
Ευκαιρίας δοθείσης έπιασα ένα από τα δύο George Butler της συλλογής, σκούπισα τη κόψη , έχτισα λασποαφρο :P , ξεκίνησα με Baker Street του Gerry Rafferty και τελείωσα με Midnight summer dream από Stranglers.
Όλα υπέροχα!!

- Occult G. Pirate Bay VH1 base (Vegan, Hemp)
- Paladin pk-47 28mm fan
- George Butler & co 6/8" hollow

Καλή συνέχεια σε όλους!
Εικόνα

Γιώργο @georgepa όταν συναντάς μαζί τις λέξεις Chypre και Ανανάς σημαίνει AVENTUS.
Αυτό είναι το αρωματικό έλαιο που χρησιμοποίησε ο Mohammed στο συγκεκριμένο σαπούνι GD.
Είναι ένα σύνθετο sillage άρωμα, στο οποίο είναι συνήθως δύσκολο να ξεχωρίσεις και να διακρίνεις μια ψηλή νότα απ'όλη τη συγχορδία.

Να είστε καλά και να περνάτε ωραία!
Άβαταρ μέλους
Apostolos K
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 10452 times
Been thanked: 8882 times

~ Muhle Rocca
~ Bic Chrome Platinum
~ Faena Taurus ss
~ Zenith boar brush
~ Moschino Toy Boy asb
~ Moschino Toy Boy edp

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Constantin
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
4
Has thanked: 6881 times
Been thanked: 8984 times

𝔼𝕝𝕚𝕠𝕤
𝕀𝕟𝕠𝕩𝕚𝕕𝕒𝕓𝕝𝕖 ✴✴

ℝ𝕠𝕔𝕜𝕨𝕖𝕝𝕝 ℝ𝕒𝕫𝕠𝕣𝕤
𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝟞𝕊

𝕁𝕒𝕓𝕠𝕟𝕄𝕒𝕟
𝔼𝕦𝕗𝕣𝕠𝕤 "𝔸𝕣𝕘𝕠𝕤"

𝕊𝕚𝕞𝕡𝕤𝕠𝕟 𝕄𝟟 "𝕄𝕖𝕕𝕒𝕝𝕝𝕚𝕠𝕟 𝕐𝕖𝕝𝕝𝕠𝕨"
ℍ𝕚𝕘𝕙 𝕄𝕠𝕦𝕟𝕥𝕒𝕚𝕟 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 𝕄𝕒𝕟𝕔𝕙𝕦𝕣𝕚𝕒𝕟

𝕍𝕖𝕣𝕤𝕒𝕔𝕖 𝔹𝕝𝕦𝕖 𝕁𝕖𝕒𝕟𝕤
𝕴𝖓 𝕾𝖎𝖒𝖕𝖘𝖔𝖓 𝖂𝖊 𝕿𝖗𝖚𝖘𝖙
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 15377 times
Been thanked: 15647 times
Επικοινωνία:

Εικόνα
Απογευματινό Ξύρισμα...
Ariana & Evans, London Gin Club, set, άρωμα λεμονιού, lime, ολίγον βοτανικό, αρκετά δροσιστικό και ενυδατικό σετ, καλοκαιρινή επιλογή, καλό post shave,
Brush : Plisson, synthetic, "High Mountain white", εξαιρετικό κράτημα του πινέλου,
Blade : Bic , Astor, πρώτη και τελευταία χρήση,
Razor : Mühle Rocca, πάντα με προσεκτικές κινήσεις,
Καλό Σαββατόβραδο... 🙏💈🙏🎳
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

Φρεσκαρισμα προ αναχωρησεως καλοκαιρινης αδειας. Επομενο ξυρισμα επι νησου Αναφης με φοντο το Αιγαιο. Οβερ …. πρακτωρ ΘΒ. Επιχειρηση γης μαδιαμ😜

Occult Citrus Bergamia (SS & ASL)🇬🇷
Simpson CH2 Super Badger🇮🇲
Merkur 34C🇩🇪
Bic Chrome Platinum🇬🇷
Εικόνα
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times

Παρασκευή 12/08/2022 (2d stubble)

Fatip piccolo
Lord Super Chrome #2
ApShave silksmoke
Tabac (2nd reformulation circa 2000)
Chabrawichi 555 edc

Εικόνα

Παρασκευή βράδυ είχε πιάσει λίγο ψύχρα και το tabac χτυπούσε συνθηματικά το ντουλάπι.

Παλιότερα όπου βρισκόμουν και όπου στεκόμουν (σε κάποια duty free αεροδρομίων , εκτός από καπνικά είδη υπήρχαν και αρώματα και ελάχιστα σαπούνια ξυρίσματος) , αγόραζα και από ένα για να δίνω στον πατέρα μου - εμένα η μυρωδιά του με απωθούσε τότε- ο πατέρας μου το λάτρευε γιατί ήταν και δυσεύρετο και ακριβό στην Ελλάδα και ξυριζόταν αποκλειστικά με αυτό , είχαμε δώσει επικές μάχες για χρόνια μπας και αλλάξει σαπούνι αλλά ποτέ δεν "υποχώρησε"...

Αυτό το σαπούνι για μένα είναι σαν ένας M-class αστέρας, και όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες-σάπωνες γυρνάνε γύρω του. Μπορεί να έχουν βγεί καλύτερα σαπούνια και έχω και αρκετά από δαύτα (SV, MdC, Valobra etc) αλλά το tabac για μένα είναι από τους απόλυτους "ακρογωνιαίους λίθους" στο ξύρισμα.
Ευκολία αφρισμού με ότι νερό υπάρχει - που ακόμη και αρχάριος που το σβουρίζει για πρώτη φορά θα νιώσει έμπειρος , γλίστρημα, μετα-ξυριστική αίσθηση , όλα είναι ψηλά σε βαθμό, τόσα χρόνια μετά που έχουν περάσει απ'όταν πρωτοβγήκε και είναι ακόμα εκεί πάνω.
Ακόμα και στην πρακτικότητα του με το καπάκι που δεν σφραγίζει για να στεγνώσει. Γερμανικό mentality, εκεί που ο βρετανός θα σου δώσει το σαπούνι σε ποιοτικό ξύλινο μπωλ στολισμένο με λιοντάρια και θυρεούς -που όμως μπορεί και να φουσκώσει μετά από καιρό οπότε και πρέπει να έχεις το νού σου , ο "φρίτς" καθάρισε με ένα πλαστικό καπάκι και μια πορσελάνη.

Υπόψιν όσα tabac έχω σε πορσελάνινα δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτε.Το παλαιότερο μου είναι 37 ετών (το συγκεκριμένο όμως το χρησιμοποιώ στους -10 κελσίου γιατί έχει την παλιά μυρωδιά της "θειάς μου της Σταθούλας" :mrgreen: όπως το κορόιδευα στον πατέρα μου), σε πορσελάνινο west germany.

Μέχρι και ο Μπρέζνιεφ θα είχε στο κλειδωμένο ντουλάπι του ένα τέτοιο και θα έριχνε ξούρες στα κρυφά .(Καλά η kgb το γνώριζε , αλλά είχανε και τα στελέχη της κλειδωμένα tabac με σβησμένη τη μάρκα και ξυρίζονταν και αυτοί με δαύτα). :mrgreen:

Fatip piccolo για δοκιμή της Lord Super Chrome που δεν μου έκανε "κλικ" στο πρώτο ξύρισμα. Για όποια λεπίδα έχω αμφιβολία τη ρίχνω στην piccolo για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Για την Fatip τα έχω ξαναγράψει οπότε δεν το υπεραναλύω την είχα και για μηχανή ημέρας παλιότερα , αποτελεσματικότατη αρκεί να την μάθεις και να την δέχεται το δέρμα σου. Μπορεί να δουλέψει με αρκετές γωνίες αλλά αν την πάρεις αψήφιστα και πας να παίξεις μαζί της, δεν συγχωρεί και θα σε "σκάψει" με ευκολία.Στα χέρια ενός έμπειρου που έχει αφιερώσει ξυρίσματα μαζί της και την έχει κάνει κτήμα του, θα βάλει κάτω από συλλεκτικούς λυκάνθρωπους μέχρι τα πιο σύγχρονα ατσάλια.
Θερίζει -γλυκά αν ξέρεις- ειδάλλως απλά "θερίζει".Επίσης πολύ βασικό - θέλει σάπωνα να μπορεί να σταθεί απέναντί της και να προστατεύει αλλά και να γλιστράει. Αφροί "στο περίπου" και άλλες ομορφίες, κορδέλες και ψοφίμια δεν χωράνε εδώ , γιατί η μηχανή είναι σαν αγωνιστικό αμαξάκι-καρτ που θα δώσει τα μέγιστα , αν εσύ δεν βάλεις καλά λάστιχα δεν θα φταίει το καρτ. Σε τέτοιου είδους "αποτελεσματικές" μηχανές βαλτε ότι καλύτερο έχετε δεν χωράνε "τσιγκουνιές".

2 περάσματα και μερικές διορθωτικές κινήσεις και απόλυτο bbs , απλά και όμορφα χωρίς ερεθισμούς. Balm δεν βάζω με το tabac -τέτοια εποχή το δικό μου δέρμα είναι "ίσα βάρκα - ίσα νερά". Η λεπίδα της Lord πάντως συνεχίζει να μην μου κάνει ούτε κρύο , ούτε ζέστη. ϊσως με τη fatip να είναι καλό αυτό. Πάντως ούτε perma-sharp είναι , ούτε Bic cp - να μην αρχίσω να αναπολώ και την polsilver που πλέον είμαι στο τελευταίο κουτάκι και τελικά ίσως το βάλω σε προθήκη. :(

Η κολώνια της Chabrawichi έχει αρκετό οινόπνευμα και εσάνς εσπεριδοειδών -κυρίως λεμονάκι- και μόσχο. Σβήνει καλά τις ψηλές νότες του tabac που δεν επιθυμώ τέτοια εποχή, και παραδόξως δένει μαζί του (εντελώς τυχαία μια φορά το δοκίμασα , μην νομίζετε πως ξέρω τι μου γίνεται με αρώματα , απλά "έκατσε" που λέμε), και αφήνει μετά από ένα μισάωρο μια απαλή μυρωδιά μοσχολέμονου που δεν προσβάλει κανέναν είναι εκεί ίσα-ίσα να το "πιάνεις" και όχι να σε μπουχίζει. Διάρκεια περίπου ένα διωράκι -μην περιμένετε να βγάλει "μεροκάματο" μια αιγυπτιακή "κολώνια" του πεντάευρου.

Καλά ξυρίσματα σε όλους.
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”