Valobra Menthol cream soap

Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Όσο πάει μου αρέσει και περισσότερο αυτό το σαπούνι.
Πολύ δυνατός αφρός.

Μέχρι στιγμής δεν με έχει απογοητεύσει κανένα Ιταλικό προϊόν.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Μιας και έχω το κουτί του οδοιπόρου εχθές είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το σαπούνι αυτό.Δε ξετρελάθηκα κιόλας, το αρωμά του μου θύμισε τα παλιά πράσινα σαπούνια αλλά μου άρεσε η ελαφριά δροσιά που μου έδινε κατα τη τοποθέτηση του αφρού στο προσωπό μουΔε ξέρω για το αμύγδαλο αλλά το συγκεκριμένο δε με ενθουσίασε.Δε μπόρεσα να κάλω καλό αφρό, έβαλα ένα κομματάκι στο μπώλ μου και φόρτωσα για κάμποση ώρα, ίσως να φταίει που είναι ακόμη καινούργιο το cocobolo πινέλο μου, μετά ξαναέβαλα ένα μικρό κομματάκι και έτσι έβγαλα το ξυρισμά μου.Θα το ξαναδοκιμάσω πάντως για να έχω τελική άποψη.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
NavalArchitect

Ηλία θεωρείται καλό σαπούνι, αν και είναι φυτικό (που σημαίνει ότι είναι 'δυνατό' αλλά όχι τόσο όσο το αδελφάκι του στικ, για παράδειγμα). Βέβαια απόλυτα δικαιολογημένη η προσωρινή δυσκολία του να βγάλεις καλή απόδοση μιας και ως γνωστόν το κάθε σαπούνι θέλει το χρόνο του.

Γενικά διακαιώνει την πολύ καλή φήμη των Ιταλικών σαπουνιών, αλλά και πάλι αν θέλει κανείς κάτι κορυφαίο (κι εξαιρώντας τα παλιά και καλά vintage σαπούνια) θα πρέπει να καταφύγει πρώτα στο Valobra stick, στο Cella, κλπ. κι αν δε βρει άκρη μετά να πάει στα δύο Valobra (το κανονικό και το menthol).
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Γνωρίζω ότι είναι καλό σαπούνι και σίγουρα ο υπαίτιος είμαι εγώ που δεν έκανα καλό αφρό αφού δε βολεύει το δείγμα που έχει μέσα το πακέτο ώστε να το φορτώσω όπως πρέπει.Απλά το αρωμά του δεν ήτανε κάτι το ιδιαίτερο για τα δικά μου πάντα γούστα.Η διακριτική δροσιά που έδινε πάντως ήτανε όλα τα λεφτά!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Εχω παρει το σαπουνι αυτο απο το λιμανι για 10 λιρες με δωρεαν μεταφορικα. Με το συγκεκριμενο σαπουνι και εχω ξυριστει 5-6 φορες.
Προκειται για ενα πολυ μαλακο σαπουνι πιο μαλακο απο το gella.
Απο αρωμα στην αρχη μυριζε σαν πλαστικο, ισως να εφταιγε το οτι ηταν τυλιγμενο με ενα ναιλον μεσα στο κουτι του,τωρα εχει φυγει αυτη η μυρωδια και εχει μια πολυ ελαφρια μεντας. Οποτε αρωματικα δεν λεει και πολλα, προσωπικη αποψη παντα
Σαν αισθηση εχει μια δροσια λογω μεντας αλλα θα την ηθελα πιο εντονη (δεν εχω proraso για να συγκρινω)
Αφρισμος πολυ ευκολος με λιγες στοφες πλουσιος και πηχτος αφρος με καλη ενυδατωση και πολυ καλο γλυστρημα.
Σαν συμπερασμα το σαπουνι ειναι πολυ καλο σε ολα με εξαιρεση το αρωμα
Ολα ειναι δρομος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”