Merkur Futur

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

hero έγραψε:Δοκιμασε στο 3 δυο περασματα και στο τελος κοντρα παρτα με την 34C και πες μου τα αποτελεσματα .
Νίκο θα το δοκιμάσω αλλά ποιος ο λόγος να βάλω τη 34C στα περασματα για κόντρα?Πιστεύω ότι όλη η δουλειά της μηχανής φαίνεται πιο πολύ στα κόντρα.

Στο βίντεο τελικά τι συμπέρασμα βγαίνει απο τη σύγκριση των 2 αυτών μηχανών?Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν είμαι καλός στο listening.

@Δορυφέρων είναι νωρίς ακόμη να εκφέρω γνώμη για αυτές τις 2 μηχανές.Με τη Merkur 34C έχω ξυριστεί 5 φορές και με τη Futur 1.Μέχρι εδω που έχω δοκιμάσει και με τις παραπάνω σκάλες στη futur μπορώ να πω πως με τη 34C πήρα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ακόμη έχω και άλλες σκάλες να δοκιμάσω.Ύστερα το χθεσινό μου ξύρισμα ήταν 3 ημερών γένια και όχι 6-7 που συνηθίζω να ξυρίζομαι που πιστεύω παιζει μεγάλο ρόλο και αυτό.Πάντως και με τις 2 δεν ένιωσα κίνδυνο σε καμία περίπτωση , δε κόπηκα και ήταν παρόμοια άνετες στο ξύρισμα .Τη Futur πρέπει να τη συνηθίσει κανείς λόγου όγκου αλλά πιστεύω ότι αν τη μάθω θα ξεπερνάει σε πολλά σημεία τη 34C λόγω ρύθμισης της λεπίδας!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Με την Gillette Short Handle Adjustable που ειχα δεν εκανα καλο ξυρισμα
Σκεψου οτι την δουλευα στο 9 δηλαδη τερμα με τις απλες λεπιδες και στο 8 με αλλες πιο κοφτερες
Δεν ηταν κατασταση αυτη,να ισορροπω μεταξυ προσωπου σαν περασμενο με χαρτοδισκο και φοβου να μην κοπω προκειμενου να εχω ενα βαθυ ξυρισμα
Εκτος την λεπιδα παιζει και η μπαρα καθως και η γωνια που βγαινει-μπορει να τροποποιηθει η λεπιδα

Καθε προσωπο διαφορετικο και οι δοκιμες παντοτε ευπροσδεκτες-ωφελιμες.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Ηλια το σωστο ειναι να ξεκινησεις με futur στο 3 δυο περασματα και μετα στο κοντρα να κατεβεις στο 1 .
Εαν κανεις αυτο που προτεινα το τελευταιο με την 34 C θα καταλαβεις πως δουλευει η futur .Δεν θα εχεις
καθολου ερεθισμους . Επειτα αφου κατανοησεις πως δουλευει θα κανεις πρωτο περασμα στο 4 δευτερο
στο 3 και τελευταιο στο 1-1,5 .
Στο τελευταιο περασμα αφου ειναι κοντρα και αφου εχουν φυγει τα πρωτα χοντρα γενια το βαθος θα ερθει με την κοντρα χωρις ερεθισμους με μικρο ανοιγμα 1-1,5 .
Δοκιμασε το σε παρακαλω και πες τις εντυπωσεις σου .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Κατάλαβα το εννοείς Δορυφέρων!

@Νίκο βεβαίως και θα δοκιμάσω ότι είπες απλά δε γνωρίζω καθόλου τη μηχανή και γι'αυτό κάνω αυτές τις ερωτήσεις.Κοίτα το βασικό μου πρόβλημα που μένουν γένια μετά το ξύρισμά μου, είναι απο το πηγούνι μέχρι εκεί που αρχίζει το "καρύδι" μας, σε εκείνο το σημείο μετά απο κάθε ξύρισμα καταλαβαίνω τι δουλειά γίνεται με τα ξυράφια.Σίγουρα υπάρχουν και άλλα σημεία αλλά στο δικό μου πρόσωπο είναι το πρωτεύον!Προχθές που δοκίμασα τη Futur ξεκινώντας πρώτο πέρασμα στο 1.5 και μετά δεύτερο και τρίτο πέρασμα κόντρα στο 3 δεν έμεινα ικανοποιημένος τόσο πολύ απο το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σημείο.Εννοώ πώς το πρώτο πέρασμα όσο και μεγάλο νούμερο να βάλεις αν δε το πάρεις κόντρα με βάθος δε θα πάρω καλό αποτέλεσμα!Πίστευα πως έπρεπε να ξεκινάς με μικρό νούμερο και μετά αυξάνεις, βέβαια και αυτό που λες για τους ερεθισμούς έχει μια λογική που είναι απολύτως ικανοποιητική.
Θα δοκιμάσω και τη μια εκδοχή εναλλαγής μηχανών και την άλλη που μου πρότεινες και θα σου απαντήσω ειλικρινά!Όλα θα φανούν στη πράξη.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Hλια το προβλημα που λες για την περιοχη στον λαιμο την ειχα και εγω , διαπιστωσα ομωσ καποια στιγμη οτι τα γενια εκει φυτρωναν με περιεργη φορά , ετσι κανω τα δυο πρωτα περασματα απο τον λαιμο προς
το πιγουνι και μετα με αργες και μικρες κινησεις το τονιζω με αργες και μικρες κινησεις απο το πιγουνι στο λαιμο . Ερεθισμοι μηδεν .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Δηλαδή τα γένια σου στο συγκεκριμένο σημείο έχουν φορά προς το πηγούνι, σωστά?
Στο σημείο εκείνο δεν ερεθίζεται το δέρμα μου παρα μόνο στα πλαινά του αν ερεθιστεί.
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Ηλια ετσι ειναι το επιασες , η futur τα παει καλα σε εκεινο το σημειο με τον τροπο που σου εγραψα .
Νίκος
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Λοιπόν Νίκο και λοιποί εχθές ξαναδοκίμασα τη Futur με τη personna platinum , λεπίδα που χρησιμοποίησα για τρίτη φορά!Τα γένια μου 3 ημερών και και ξεκινάω 2 περάσματα κανονικά με τη φορά των γενιών μου στη σκάλα 4,5!Έπειτα χαμηλώνω στην 1,5 και κάνω άνετα άλλα 3 περάσματα , 2 στα κόντρα και μια που κάνω τα δικά μου.Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πιο ικανοποιητικό απο τη προηγούμενη φορά που είχα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη μηχανή!
Έχω πάρει το κολάι και ξυρίζομαι κάθε 3 ημέρες χωρίς να ερεθίζεται το δέρμα μου.Aπλά το πρώτο περάσμα κοιτάω προσεκτικά να πηγαίνω με τη φορά των γενιών μου.Τα γένια στο λαιμό ξεκινάνε να πηγαινουνε προς το πηγούνι και μετα στο μέσα αλλάζουνε φορά προς τα κάτω, έτσι ξυρίζομαι κανονικά απο το πηγούνι προς τα κάτω μέχρι το σημείο που άλλαζουν φορά, ύστερα το αντίθετο κομμάτι το ξυρίζω απο το λαιμό προς το πηγούνι.'Έτσι επιτέλους θα μπορώ να ξυρίζομαι κάθε 3-4 ημέρες.
Στο θέμα μας τώρα, η μηχανή στη 4,5 σκάλα δε με προβλημάτισε , δε με έκοψε και δε προκάλεσε ερεθισμούς στο δέρμα μου.Στα επόμενα περάσματα στη σκάλα 1,5 τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και η Futur έκανε πατίνι στο δέρμα μου, δε προκαλούσε ερεθισμούς όσα περάσματα και να έκανα.Είχε δίκιο ο hero!!
Το αποτέλεσμα ήταν όπως είπα πιο ικανοποιητικό απο το πρώτο αλλά τα γένια μου κάτω απο το πηγούνι μου δε κόπηκαν πάλι επαρκώς, λίγο καλύτερα απο τη πρώτη αλλά όχι αυτό που θέλω!Το σημαντικό είναι ότι η μηχανή κάνει καλή δουλειά , έχει βάρος και δε χρειάζεται πίεση και οι ρυθμίσεις της πολλές.Πιστεύω με κάποιες παραλλαγές στις ρυθμίσεις θα πετύχω το απόλυτο.Πρέπει να εξικοιωθώ περισσότερο και να δοκιμάσω και άλλες γωνίες!Την επόμενη λέω να δοκιμάσω στην αρχή στο τερμα τη μηχανή και μετά να κοντράρω στη σκάλα 3,5 -4.Ο θεός βοηθός.Ενδιάμεσα θα κάνω και κανα ξυρισματάκι με straight να μη ξεχνιόμαστε! :megagrin
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Χθες βράδυ 1:30 μετά απο 2 μπύρες πράσινες και 2 σφηνάκια τεκίλα μου ρθε h όρεξη να κάνω το ξύρισμα που δε πρόλαβα να κάνω νωρίτερα.Ήθελα κάτι απλό και γρήγορο, χωρίς λουριά ,στεγνώματα,λαδώματα και σφαξίματα.Έτσι είπα να δοκιμάσω τη χρυσή μου futur πάλι, αφήνω τη personna platinum για τέταρτη φορά να οδηγήσει και ξεκινάω τέρμα-τάπα (σκάλα 6 και κάτι) , 2 περάσματα , μια με τη φορά των γενιών και μια κάθετα στα μάγουλα και πηγούνι!Μετά κόβω ταχύτητα και τη ρίχνω στη 3.5 σκάλα, 2 περάσματα ακόμη στα κόντρα.Aκόμη και στο τέταρτο πέρασμα ακούγεται το κόψιμο που κάνει η Futur, επίσης απορία το έχω απο μερικούς που λένε 2 περάσματα με τη φορά και μια κόντρα, μετά είναι γυαλί το προσωπό σας?Το muhle σαπουνάκι μου φανταστικό και να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά.
Έκανα ένα απο τα καλύτερα ξυρίσματα με DE ισάξιο με ένα straight razor σε βάθος.Το μόνο μείον ήτανε που μου άφησε πάλι κάτω απο το πηγούνι ελάχιστα γένια, δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό, δοκιμάζω σχεδόν όλες τις γωνίες στο συγκεκριμένο σημείο.Ίσως χρειαστεί την επόμενη να ανεβάσω σκάλα για το συγκεκριμένο σημείο.Στα υπόλοιπα δεν άφησε τίποτα χωρίς νιώσω κάποια στιγμή να κινδυνεύω στη τελευταία σκάλα της Futur.Φαίνεται στη αρχή πόσο περίεργος είμαι για το πως θα κόβει αλλά ευτυχώς κανένα πρόβλημα.Ένα μικρό ανεπαίσθητο κοψιματάκι που στο τέλος δεν είχα ιχνος αίματος.Εδώ το βίντεο απο το χθεσινό μου ξύρισμα με τη Futur Gold!

[youtube][/youtube]
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ηλία ωραία τεχνική, πολύ καλές κινήσεις.
Για το πηγούνι ίσως λίγο πι αργά ή λίγο παραπάνω πίεση. Αν δεν γίνεται τίποτα τότε είναι θέμα κλίσης της μηχανής, και αυτό είναι απο τα δύσκολα να το βρείς.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”