Το Myrsol "El Agua Balsamica" αναφέρει στην πίσω ετικέττα Δενδρολίβανο, Θυμάρι και Λεβάντα. Έχει τις λατινικές ονομασίες της Βοτανικής και δεν μιλά για αιθέρια έλαια, άρα υποθέτω με τις περιορισμένες γνώσεις μου ότι πρόκειται για κάπου είδους αραιά
βάμματα (
tinctures). (Λοιπά συστατικά: Μετουσιωμένο οινόπνευμα, Ύδωρ, Σορβιτόλη)
Η περιγραφή των συστατικών σε κάποιο σκεύσαμα ακολουθεί την τάξη μεγαλύτερης περιεκτικότητας προς μικρότερη (σε ομοειδή συστατικά). Άρα το δενδρολίβανο επικρατεί, το θυμάρι ακολουθεί και η λεβάντα υπολείπεται και μόλις διακρίνεται. Όμως Roadrunner mi amigo, και φίλοι μου, η μυρωδιές δεν παραπέμπουν στην Ελληνική φύση ακριβώς, αλλά στις επίσης Μεσογειακές Σικελία ή Ανδαλουσία : πιο "ξηρές" πιο "απόμακρες" σε χαρακτήρα, πιο έρημο το "τοπίο".
Σκεφτήτε τη Μάνη, τις Μικρές Κυκλάδες, ή καποιες περιοχές στη Νότια Κρήτη,πχ Παλαιοχώρα Χανίων, Ιεράπετρα ή τη νήσο Γαύδο: καμμιά σχέση με το ζωηρό θυμάρι των βουνών μας που σε παίρνει από μακρυά...
[Αν μυρίσεις Vicks Inhaler μέσα στο MAB, δεν θα κάνεις λάθος!]
Κατά τα άλλα ο Δημήτρης παραπάνω έχει δίκιο: έχει εξαιρετικές αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες και σε αλκοόλ είναι πολύ ισορροπημενο, ώστε δεν καίει πολύ.
Πράγματι δεν έχει έντονο projection και σβήνει γρήγορα.
Η λέξη "Balsamica" το περιγράφει λοιπόν χωρίς υπερβολή...
Κοντολογίς, θα το συνιστούσα χωρίς επιφύλαξη σε κάποιον με λιπαρό δέρμα (όπως και λόγου μου) για το καλοκαίρι.