Occult Grooming Helloween Edition

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Το περίμενα ανυπόμονα το συγκεκριμένο σετ έχοντας εμπειρία με προηγούμενο σαπούνι των Occult Grooming. 🏆

Εικόνα

Στην συγκεκριμένη 'Mallard' βάση έχουμε να κάνουμε με λίπος πάπιας 🦆 καθώς και την προσθήκη του πολύτιμου σε ιδιότητες γάλακτος γαϊδούρας 🐴.

Εικόνα

Ανοίγοντας την συσκευασία το πρώτο που πιάνει η μύτη είναι η γλυκύτητα του μελιού με το κακάο και το βούτυρο να ακολουθούν. Τρίβοντας στα δάχτυλα η γλύκα ξετυλίγεται αναδύοντας το χαρακτηριστικό 'μπούκωμα' (στην οσμή) της σοκολάτας.

Η ποσότητα του προϊόντος γενναιόδωρη.

Εικόνα

Η σύστασή του είναι μαλακή, όχι όμως τόσο ώστε να χαρακτηριστεί croap. Παρακάτω πατάω με δύναμη:

Εικόνα

Ετοιμασία: Κατά κόρον τα σαπούνια μου τα φορτώνω από τη συσκευασία τους, ενώ οι διαστάσεις του μπωλ του προσφέρονται για απευθείας φόρτωμα - τα μαλακά σαπούνια "μου τη σπάει" να τα φορτώνω έτσι - μεταφέρθηκε με τη σπατουλίτσα που έχω για αυτή τη δουλειά στο lather bowl. Με το αγαπημένο μου Cashmere η δημιουργία του αφρού ήταν εύκολη υπόθεση προσθέτοντας λίγο λίγο νερό κατά το δοκούν. Σύντομα δημιουργήθηκε μία συμπαγής και γυαλιστερή μαρέγκα με απέριττο όγκο, όπως ακριβώς μου αρέσει. Κατα το άπλωμα στο πρόσωπο ήδη αναγνώρισα την ολισθηρότητά του περιμένοντάς την σε υψηλά επίπεδα.

Εικόνα

Άρωμα: Το μέλι 🍯 είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης και πλαισιώνεται με το χαρακτηριστικό ζευγάρι βούτυρο-κακάο. Η σοκολάτα 🍫 υπάρχει περισσότερο ως υπόβαθρο παρά ως νότα αρώματος. Μία υποψία κανέλας έκανε εμφάνιση στο βάθος που χρειάστηκε προσπάθεια για να εντοπιστεί καθώς η γλυκύτητα του συνολικού αρώματος - για τα δικά μου γούστα - είναι υπέρτερη. Συνολική ένταση αρώματος ~8.5/10


Στην πράξη: Η πρώτη κατεβασιά του ξυραφιού επιβεβαιώνει την αρχική, κατά το άπλωμα του αφρού, εκτίμηση για εξαιρετική ολισθηρότητα.
► Εμφάνιση spoiler
Το residual slickness είναι σε εξίσου υψηλά επίπεδα με την εξής παρατήρηση: εάν θέλουμε να ξαναπεράσουμε σε ήδη περασμένο σημείο φροντίζουμε να είναι καλά βρεγμένη η μηχανή μας ώστε να ενεργοποιηθεί το 'φιλμ' που έχει μείνει στο δέρμα, αλλιώς βρέχουμε με το χέρι - φυσικά αυτό είθισται σε όλα τα σαπούνια μας δεν είναι χαρακτηριστικό στο συγκεκριμένο. Παρατήρησα μια τάση να απορροφά το νερό του μεταξύ των περασμάτων οπότε ένα ελαφρύ άγγιγμα του πινέλου στο νερό ενεργοποίησε εκ νέου την ωραία του σύσταση. Η προστασία του με μπέρδεψε διότι δυστυχώς κάποιο εκ των συστατικών μάλωσε με την επιδερμίδα μου και εκεί πάνω στον καβγά ένιωσα αντίδραση στους πόρους. Λέω δυστυχώς, όχι για την ποιότητα του σαπουνιού αλλά για εμένα διότι δεν το ευχαριστήθηκα αντίστοιχα με τις ιδιότητες που προσφέρει. Περνώντας στο ευτυχώς, πέραν της αίσθησης του ελαφρού καψίματος, που έφυγε στο ξέπλυμα, δεν μου άφησε κοκκινίλες και ερεθισμούς. Η αρχική σύγχυση που είχα περί προστασίας κατέληξε σε βεβαιότητα πως εάν δεν ήταν τόσο καλή το ξυράφι θα μου έκανε 'ζημιά' σε συνάρτηση με την αντίδραση του οποίου συστατικού με πείραξε.


Post Shave: Μετά το ξέπλυμα η επιδερμίδα τριζάτη και οπτικά λαμπερή, με αυτή την χαρακτηριστική όψη της καθαριότητας και ενυδάτωσης. Με τόσα θρεπτικά συστατικά πως θα μπορούσε να είναι κάτι αντίθετο άλλωστε. Το άρωμα παραμένει σε σωστή ένταση στο πρόσωπο, τόσο ώστε να το νιώθεις χωρίς να σε μπουκώνει.

After Shave: Shake well before use για να αναμειχθούν τα έλαια, τα οποία ένιωσα στην αρχή κατά το άπλωμα αλλά το μείγμα απορροφήθηκε σύντομα δίχως λιπαρά υπολείμματα. Το άρωμα είναι όπως ακριβώς περιέγραψα στο σαπούνι: μέλι->βούτυρο-κακάο->σοκολατένιο περιτύλιγμα->κανέλα στο διπλανό τραπέζι. Επιβεβαίωση και απο την λοσιόν για συστατικό στο άρωμα που δεν έχει φιλικές διαθέσεις με την φάτσα μου που δεν του αρέσει. Ξανά ευτυχώς, περαν της αίσθησης καψίματος οπτικά σημάδια δεν άφησε.

Εικόνα

Post Post Shave: ενώ μετά απο ~1μιση ώρα είχα την αίσθηση πως θα λαδώσει η επιδερμίδα μου η αίσθηση της ενυδάτωσης παρέμεινε χωρίς λιπαρά υπολείμματα. Έχω αρκετά λιπαρή επιδερμίδα και σε συνδυασμό με την υψηλή (20°) για την εποχή θερμοκρασία (Κρήτη αφού) τα πήγε πολύ καλύτερα απο όσο περίμενα μετά την αρχική αίσθηση. Το άρωμα παρέμεινε αισθητό μέχρι και 5 ώρες μετά τουλάχιστον.

Συμπεράσματα: πρόκειται για προϊόντα επιπέδου skin food χωρίς να υπολείπονται στις λοιπές ιδιότητες που χαρακτηρίζουν ένα σαπούνι ξυρίσματος (slickness, residual, cushion) και μια λοσιόν (καταπράυνση, ενυδάτωση, περιποίηση). Θα ήταν άδικο να τα χαρακτηρίσω διαφορετικά επειδή κάτι, απο τα αρωματικά συστατικά και όχι τα κύρια, έκανε αντίδραση στην δική μου επιδερμίδα.

Τι δεν μου άρεσε: που δεν θα ευχαριστηθώ τη σαπουνάρα 😔 .Η σύσταση που θα ήθελα να είναι αντίστοιχη σε σκληρότητα με την OB1 βάση. Το άρωμα είναι too sweet for my cup of tea 🍵. Υποκειμενικά λοιπόν τα 'παράπονά' μου και όχι deal breaker.

My 2¢ κύριοι και κύριοι..
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2182
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8849 times
Been thanked: 11975 times
Ηλικία: 55

Ευχαριστούμε κύριε. Για μένα που ξυρίζομαι κάπου προς το βράδυ, είναι κάπως αρνητικό το δυνατό σε ένταση και σε χρόνο παραμονής γλυκό άρωμα , καθώς μου φαίνεται ενοχλητικό στον ύπνο. Νομίζω πως αν κάνεις πρωινό ξύρισμα και δραστηριοποιήσε στον καθαρό αέρα είναι καλύτερα μπορεί και επιθυμητό. Όπως σωστά είπες το αν χρειάζεται ή όχι νερό το ρεζίντουαλ, εξαρτάται από το πόσο απορροφά νερό το σαπούνι. Βέβαια το μόνο σαπούνι που έχω και δεν χρειάζεται να περνάω το βρεγμένο χέρι στο ξαναπέρασμα είναι το Saponificio Varesino, οπότε ισχύει σε συντριπτικό ποσοστό το βρέξιμο. Αυτό με το κάψιμο μπορεί να μην ξανασυμβεί αλλά μπορεί και να είναι χειρότερο την επόμενη. Με το EVE ξυρίστηκα τις τρεις πρώτες καλά, τις επόμενες τέσσερις όσο πάει και χειρότερα. Την τελευταία που έκανα και μποτέ με τον αφρό ειχα έντονους ερεθισμούς στον λαιμό. Αλλά νομίζω πως είναι τόσες οι παράμετροι, που δεν μπορείς να το αποδόσεις ξεκάθαρα στο σαπούνι,παρά μονο μετά από πολλές χρήσεις.
:helt
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
τασος9322
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 864
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2016, 16:40
7
Τοποθεσία: Πειραιας
Has thanked: 7670 times
Been thanked: 7098 times
Ηλικία: 45

Παρα πολυ καλη παρουσιαση φιλε Γιωργη, εγω σαν πρωτη μυρωδια, επιασα το φουντουκι, πλουσιο φουντουκι και μετα ερχεται η μαυρη σοκολατα, ναι, σαν να εχω μια ιον σοκοφρετα μπλε.Οτι πρεπει για λαχταριστο πρωινο ξυρισμα, πριν το καφε...
κατα τον δαιμονα εαυτου
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5942
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27705 times
Been thanked: 39312 times
Ηλικία: 54

Ε όχι και δυό σεντς.

Εδώ έχουμε review για Βραβείο Πούλιτζερ. Μπράβο Γιώργο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Bill the butcher
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 870
Εγγραφή: 17 Μαρ 2020, 13:30
4
Has thanked: 7683 times
Been thanked: 8234 times

Γιώργο εξαιρετική η παρουσίαση :clap:
χορταστική κι εφ όλης της ύλης!
Κρίμα που το άρωμα, χάλασε την εμπειρία :(
On to the next one!
Άβαταρ μέλους
VOODOO
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2021, 12:40
2
Has thanked: 7224 times
Been thanked: 7678 times
Ηλικία: 41

Αψογη παρουσιαση εφ'ολης της υλης ευχαριστουμε @Giwrgis
όλα καλά θα πάνε..... }:) }:)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”