Έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν το Κερκίνη ΜΑΝ του Γιώργου , το οποίο πρωτοχαραξε τον δρόμο, αλλά και αρκετές δικές μας βάσεις αυτής της φιλοσοφίας, ήξερα τι να περιμένω.
Βελούδινος κρεμώδης αφρός, με χαρακτηριστική υφή πολυτελείας κατά την επαφή με το πρόσωπο.
Είναι σαπούνια άλλης προσέγγισης και πολύ διαφορετικής φιλοσοφίας από τα τυπικά αρτιζανικα που συναντά κάνεις.
Κατά την άποψη μου είναι οι καλύτερες φόρμουλες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς σε ξύρισμα με φαλτσέτα και ακόμα ιδανικότερα σε ξυρισματα με την ελαφρύτερη απαιτητικοτερη σαβετα.
Δεν έχει καμία σχέση με "τα γνωστά" των ιδιοτήτων που διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορες προσπάθειες αξιολόγησης από νέους χρήστες

( no fence )

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια τέτοια φόρμουλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αναδεικνύεται στον αφρό η λίπανση τους , προσφέροντας φοβερή ολισθηρότητα , χωρίς να φρενάρει πουθενά η λεπίδα.
Το προστατευτικό "μαξιλάρι" πρόσφυσης έχει αέρινα χαρακτηριστικά καθώς ο αφρός ακόμα και σε υπερφορτωμα έχει πιο υδαρη υφή και λιγότερο ελαστική δομή.
Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν αυτού του είδους οι φόρμουλες, είναι οι φοβερά μαλακτικές ιδιότητες τους σε πολύ σύντομο χρόνο μετά την εφαρμογή του αφρού.
Μαλακώνουν αισθητά την επιδερμίδα και τις τρίχες και η λεπίδα στο πέρασμα της σκουπίζει.
Αυτά τα δύο στοιχεία , καθιστούν αυτές τις βάσεις κορυφαίες στο ξύρισμα με φαλτσέτα και σαβετα.
Το post shave είναι κορυφαίο.
Αν οι φίλοι της φαλτσέτας πιστεύουν ότι στα χαρακτηριστικά του MWF έχουν βρει το Άγιο Δισκοπότηρο,
Τους προτείνω να δοκιμάσουν μια τέτοια φόρμουλα.
Και με την επιλογή αρωμάτων παρακαλώ..
Κι αφού μιλάμε για άρωμα , θα πω ότι το συγκεκριμένο complex αιθέριων ελαίων είναι από τα ωραιότερα που έχω μυρίσει IMO.
Το άρωμα του θυμίζει ένα σκοτεινό CaD σε ξυλώδες υπόστρωμα. Κάτι ανάμεσα σε CaD και σε Noir του Ισπανού.
Αν και εκτιμώ ότι είναι "hate it or love it" για την πλειοψηφία , για εμένα θα πω ότι, είναι ένα από τα ωραιότερα αρωματισμένα σαπούνια που έχω δοκιμάσει.
Αν υπάρχουν φίλοι σε αυτό το χόμπι,
που πιστεύουν ότι η αρωματοθεραπεια είναι κουραφεξαλα, προτείνω να δοκιμάσουν τους συνδιασμούς σαν και αυτόν ,που προτείνονται από τους ειδικούς του είδους.
Το ξύρισμα ήταν βαθύ, καθώς έκανα τέσσερά χέρια πειραματιζόμενος με τον αφρό στο "σπάσιμο" του με το νερό και στον τρόπο που μπορεί να επανέρχεται δυνάμει.Απ ότι φαίνεται δλδ δεν θα πάμε σε συνεχόμενο καθημερινό , αλλά σε μεθαυριανη δοκιμή με την Sr.