Gillette Super Speed

Άβαταρ μέλους
DimTs
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Καλησπέρα σας,
παιδιά έχω μια Gillette Super Speed 1954 USA / Z1 αλλά όποτε ξυρίζομαι αν και είναι πολύ γλυκιά και κάνει φοβέρα στρωτό ξύρισμα, μου αφήνει πάντα μια αίσθηση ελαφρού καψίματος ή σαν το δέρμα μου να πιπερίζει...

Υπάρχει πιθανότητα να είναι αλλεργία στο υλικό κατασκευής? (Ξέρετε τι υλικό είναι?)
Έχει κάποιος άλλος φίλος το ίδιο πρόβλημα?

Έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα ξυράφια και αντίστοιχα σαπούνια αλλά σχεδόν πάντα αφήνει την ίδια αίσθηση του ελαφρού ερεθισμού. Αντίθετα έχοντας χρησιμοποιήσει την Gillette Twist - British Slim / 01, με τα ίδια σαπούνια και λεπίδες, δεν έχω το παραμικρό θέμα.!
mbakurin

Διαβάζω ότι είναι ορείχαλκος με επικάλυψη νικελίου, ενώ η twist είναι νικέλιο καθαρό η κεφαλή. Άρα το γενικώς αλλεργιογόνο νικέλιο εποκλείεται από την εξίσωση. Πιθανόν επομένως έχετε αλλεργία στον ορείχαλκο, με μεγαλύτερη πιθανότητα να είστε αλλεργικός στον χαλκό του κράματος, παρά στον σίδηρο. Έχει ξεφτίσει καθόλου η επίστρωση στης super speed;

Δοκιμάστε να πιπιλίσετε ένα τηλεφωνικό καλώδιο, να δούμε τί θα γίνει, ή καλύτερα επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο. :P
Άβαταρ μέλους
DimTs
Νήπιο
Νήπιο
4

mbakurin σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, θα ανεβάσω και φωτο.

Αν γίνει νέα επινικέλωση από πάνω κοστίζει και αν ναι που μπορώ να την κάνω?
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 15368 times
Been thanked: 15629 times
Επικοινωνία:

@DimTs ...Σίγουρα, δεν είμαι ειδικός, όμως χρειάζεται για τον σκοπό που αναφέρεις, να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο κατάστημα που αναλαμβάνει υπεύθυνα τέτοιες εργασίες. Στην πράξη, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη διαδικασία επιμετάλλωσης που περιλαμβάνει και το στάδιο της επινικέλωσης που αναφέρεις. Αν κάποιο μέλος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας προτείνει εξειδικευμένα μαγαζιά. Για ξυριστική μηχανή προσώπου μιλάμε... καλή συνέχεια !
mbakurin

DimTs έγραψε: 21 Σεπ 2021, 09:03 mbakurin σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Όσο καλή κι αν φαίνεται η μηχανή, μιλάμε για βιομηχανική κατασκευή σχεδόν 70 ετών αν δεν κάνω λάθος, έτσι; Οπότε είναι πολύ πιθανό να έχει υπάρξει φθορά που προξενεί ερεθισμούς, ακόμα κι αν μιλούμε για αόρατη φθορά.
Άβαταρ μέλους
john1970
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 1034 times
Been thanked: 4020 times

DimTs έγραψε: 21 Σεπ 2021, 09:03 mbakurin σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Κοτέντος Χαράλαμπος Σ.
Φωκίωνος 10, Αθήνα - Σύνταγμα, 10563, ΑΤΤΙΚΗΣ
2103211238 6944511957
Εχει εμπειρια στις ξυριστικες μηχανες. Εχω δει δουλεια του και ειναι κορυφη
Τα μόνα που έχεις στη ζωή σου είναι η τιμή σου και ο αυτοσεβασμός σου! Αν τα χάσεις, αν τα πετάξεις από πάνω σου ή τα ξεπουλήσεις, τότε δεν έχεις τίποτα πια…
Άβαταρ μέλους
DimTs
Νήπιο
Νήπιο
4

Σας ευχαριστώ παιδιά για την άμεση βοήθεια.
john1970 θα έρθω σε επαφή με το μαγαζί που προτείνεις να δω τι θα μου πει και ελπίζω να βρω άκρη, γιατί η μηχανή είναι εξαιρετική.

Προστέθηκε μετά από 1 ημέρα 2 ώρες 7 λεπτά 36 δευτερόλεπτα:
Σας στέλνω και μερικές φωτογραφίες να δείτε την κατάστασή της και που έχει φυσική φθορά....
Για 67 χρονών, μια χαρά είναι η κυρία!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11390 times
Been thanked: 15029 times

Ο ορείχαλκος είναι υποαλλεργικός. Επίσης έχει αντοχή στην οξείδωση. Ολόκληρη σειρά πνευστών μουσικών οργάνων που φτύνεις μέσα, κατασκευάζονται από ορείχαλκο για αυτούς ακριβώς τους λόγους, πέρα από τις χαρακτηριστικά του ήχου. Οπως κ ο χαλκός έχει ανάλογες αλλά σε μικρότερο βαθμό ιδιότητες. Για αυτό άλλωστε αντικείμενα παρασκευής φαγητού κατασκευάζονταν από χαλκό. Αυτά που δημιουργούν τα θέματα είναι τα οξείδια που δημιουργούνται με τον χρόνο, που κάποια μπορεί να είναι και επικίνδυνα δηλητηριώδη, οχι να δημιουργούν απλούς ερεθισμούς. Για αυτό υπάρχουν οι επικασσιτερώσεις κτλ. Εγώ που είμαι αρχαίος θυμάμαι στις γειτονιές τους γανωνοματήδες που περνούσαν για αυτή τη δουλειά. Εδώ μιλάμε για μία ξυριστική μηχανή η οποία από τη φύση της έρχεται συνέχεια σε επαφή με νερό και σαπούνια. Αυτό το νόημα έχει η επινικέλωση. Να καθυστερήσει παραπάνω την οξείδωση. Ακριβώς λόγω και των οξειδώσεων, αυτά τα υλικά σε έναν βαθμό αντικαταστάθηκαν από τα ανοξείδωτο ατσάλι, πού όμως σαν υλικό χάνει αλλού σε ιδιότητες. Όπως καταλαβαίνεις όμως όταν μιλάμε για 67 χρόνια, οι λέξεις καθυστερηση κ αντοχή έχουν χάσει το υπόστασή τους στο πέρασμα του χρόνου. Αν αυτά που φαίνονται στις προστατευτικές μπάρες είναι οξειδώσεις, αυτά πιθανώς να σου τους δημιουργούν τους ερεθισμούς. Μπορεί να είναι και καθαρά μηχανικό το αίτιο των ερεθισμών, λόγω της αλλαγής της υφής του υλικού από τις πιθανες επιστρωματώσεις, που κάνουν τις μπάρες πιο άγριες και με το συνεχες πέρασμα σου δημιουργείται η φαγούρα από ανεπαίσθητο συνεχές γρατζούνισμα.. Αλλεργία είναι άλλο πράγμα. Με λίγα λόγια... Πήγαινε την σε κάποιον ειδικό να στην κάνει καινούργια... Πόσο θα στοιχίσει τη σήμερον ημέρα δεν ξέρω. Πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια θα ήταν σχεδόν τζάμπα... Αλλά δεν νομίζω να σου πάρει και κάνα οικόπεδο...
Κούκλα είναι...
Και άλλωστε η φθορά και ο χρόνος που κουβαλάει μαζί της την ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
DimTs
Νήπιο
Νήπιο
4

Μπάμπη σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση.
Προσωπικά και εγω πιστεύω ότι πιθανά οι μικρές φθορές στις μπάρες πιθανά να δημιουργούν το θέμα....
Άβαταρ μέλους
john1970
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 1034 times
Been thanked: 4020 times

Σημερα απεκτησα μια fler tip οπου αναγραφει το γραμμα S μονο επανω χωρις καποιο νουμερο διπλα.
Bαση του κωδικολογιου βρηκα μια S του 1947,και μια S του 1972. Αυτες απο το 1950 και μετα δεν βγηκαν?

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Προστέθηκε μετά από 6 λεπτά 32 δευτερόλεπτα:
Εικόνα
Τα μόνα που έχεις στη ζωή σου είναι η τιμή σου και ο αυτοσεβασμός σου! Αν τα χάσεις, αν τα πετάξεις από πάνω σου ή τα ξεπουλήσεις, τότε δεν έχεις τίποτα πια…
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”