Θα ήθελα ένα καλό πινελάκι ασβού, οικονομικό ώστε αν του αλλάξω τα φώτα, να μην μου καει καρφί.
Κατέληξα στα Simpsons Duke D2 Pure Badger στα 57€ και στο Yaqi R1605-B1 Silvertip στα 34€. Εσείς ποιο θα διαλέγατε; Είναι εφάμιλλης ποιότητας; Αξίζει το κάτι παραπάνω για το Simpsons;
Simpsons Duke D2 Pure Badger vs Yaqi R1605-B1 Silvertip
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 2864 times
- Been thanked: 3216 times
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
- VOODOO
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 7314 times
- Been thanked: 7732 times
Φίλε μου θα σου πρότεινα το Simpsons και ας είναι λίγο πιο ακριβό
Και το Yaqi είναι ποιοτικό για τα χρήματα του αλλά νομίζω δεν φτάνει το Simpsons
Και συνήθως τα Silvertip είναι λίγο πιο μαλακά στην αρχή από τα Pure
Και το Yaqi είναι ποιοτικό για τα χρήματα του αλλά νομίζω δεν φτάνει το Simpsons
Και συνήθως τα Silvertip είναι λίγο πιο μαλακά στην αρχή από τα Pure
όλα καλά θα πάνε.....

- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30307 times
- Been thanked: 41496 times
Τα pure της Simpson είναι 'άγρια' και τσιμπάνε. Τα silvertips γενικά είναι όντως μαλακά, floppy, με λιγότερο backbone από το μέσο όρο και καταλληλότερα για κρέμες.
Για να απαντήσω και στο σαφές ερώτημά σου, προσωπικά δε θα διάλεγα κανένα απ' τα δυο, αλλά αν θες οπωσδήποτε γνώμη θα πω Γιάκι. Είχα το Ντιούκ 3 σε μπεστ και μαντσούριαν, καλά πινέλα αλλά μικρά, φαντάζομαι το ακόμα μικρότερο '2' με την basic τρίχα. Μπα.. Είχα και το Γιάκι σιλβερτιπ. Μεγάλος θύσανος, πυκνός αλλά οι άκρες του τσιμπούσαν αρκετά. Δεν είχε καλό flow, πώς να το περιγράψω, κατά το σβούρισμα και το φέις λάδερ κουνιόταν όλος μαζί ο συμπαγής θύσανος πέρα δώθε, δεν άνοιγε ιδιαίτερα. Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία και ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος να πω άποψη γιατί οι ασβοί που χρησιμοποιώ πλέον είναι άλλου επιπέδου και έχω άλλα στάνταρντς.
Στα χρήματα που διαθέτεις θα κοίταζα κάποιο Zenith manchurian ή το Semogue S.O.C. που είναι άριστα σαν entry ασβοπίνελα για κάθε χρήση και ανώτερα από αυτά που έβαλες στο μάτι.
Από κει και πέρα, ο καθένας μας θα σου πει τα δικά του. Καλή φώτιση.
Για να απαντήσω και στο σαφές ερώτημά σου, προσωπικά δε θα διάλεγα κανένα απ' τα δυο, αλλά αν θες οπωσδήποτε γνώμη θα πω Γιάκι. Είχα το Ντιούκ 3 σε μπεστ και μαντσούριαν, καλά πινέλα αλλά μικρά, φαντάζομαι το ακόμα μικρότερο '2' με την basic τρίχα. Μπα.. Είχα και το Γιάκι σιλβερτιπ. Μεγάλος θύσανος, πυκνός αλλά οι άκρες του τσιμπούσαν αρκετά. Δεν είχε καλό flow, πώς να το περιγράψω, κατά το σβούρισμα και το φέις λάδερ κουνιόταν όλος μαζί ο συμπαγής θύσανος πέρα δώθε, δεν άνοιγε ιδιαίτερα. Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία και ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος να πω άποψη γιατί οι ασβοί που χρησιμοποιώ πλέον είναι άλλου επιπέδου και έχω άλλα στάνταρντς.
Στα χρήματα που διαθέτεις θα κοίταζα κάποιο Zenith manchurian ή το Semogue S.O.C. που είναι άριστα σαν entry ασβοπίνελα για κάθε χρήση και ανώτερα από αυτά που έβαλες στο μάτι.
Από κει και πέρα, ο καθένας μας θα σου πει τα δικά του. Καλή φώτιση.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- zanxion
- Δημοτικό
- 4
To Zenith είναι και πανέμορφο μάλλον θα πάρω δυο, το Simpson (κι ας τσιμπάει) και το Zenith manchurian γιατί μπόρεσα και το είδα από κοντά και κόλλησα μαζί του. Το Semogue νομίζω πως θα είναι στα ίδια με το Yaqi. Ίσως στο επόμενο καλάθι αν δεν μου κάτσει κανενα από τα δυο όπως θα ήθελα.
Νίκος
Νίκος
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30307 times
- Been thanked: 41496 times
Έτσι μπράβο! Καλές απολαύσεις.
Όπως και να το κάνουμε, δεν αγοράζεις Simpson για value for money αλλά για να λαδεράρεις με ένα από τα πιο εμβληματικά πινέλα, την ιστορία και τη χλιδή.
Όπως και να το κάνουμε, δεν αγοράζεις Simpson για value for money αλλά για να λαδεράρεις με ένα από τα πιο εμβληματικά πινέλα, την ιστορία και τη χλιδή.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- zanxion
- Δημοτικό
- 4
Μάλλον κάπως έτσι είναι. Είναι περίεργο που στη βιτρίνα έχω και το Chubby 2 Best Badger, αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Όλα δείχνουν πως η συλλογή θα έχει δυο κομμάτια, την μόστρα-βιτρίνα και τα πρακτικά απολαυστικά. Το πανέμορφο Zenith 507BC/ORO MB Manchurian μόλις το παρήγγειλα. Θα είναι το πινέλο για καθημερινή χρήση. Ποιοτικό και όμορφο, μια ζωή την έχουμε...
Νίκος
Νίκος